Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Home made zomer!

Home made zomer_new.inddNa twee succesvolle boeken: Home Made (kookboek van het jaar 2010) en Home Made Winter werd het tijd voor een vervolg, namelijk Home Made Zomer. Dit boek staat al een tijdje in mijn kast; klaar voor de zomer! Maar op mijn blog bleek het nog te ontbreken, terwijl het zo’n fijn kookboek is. Een kookboek met de favoriete zomerrecepten van Yvette van Boven.

Het kookboek staat vol met simpele recepten, die niet te veel werk kosten of waar je geen omkijken naar hebt. Om te delen met vrienden en voor lange avonden naast de BBQ. Zoals Yvette zo mooi in haar boek beschrijft; veel kleine receptjes maken een heerlijke maaltijd en als iedereen wat anders maakt, dan is het voor niemand veel werk. Met voor iedereen wat wils, voor zowel de vleeseter als de vegetariër.

Het boek bevat recepten voor het ontbijt, brunch & lunch, cakes en dingen voor bij de thee, drankjes, voorafjes, hoofdgerechten en toe. Een kruidenslaatje uit de tuin met een gepocheerd ei voor de lente. In de zomer maak je zelf frambozenazijn, wat overigens ook heerlijk smaakt over een bolletje vanille ijs. De laatste zomer dagen (al wil ik daar nog niet aan denken) ga je aan de slag met worteltjes taart met appel en geitenkaas. Overal staan prachtige foto’s bij en leuke tekeningetjes (iets wat ik heel leuk vind, zoals ik hier al omschreef). De foto’s werden overigens gemaakt door haar man, fotograaf Oof Verschuren. Het boek is persoonlijk en dat maakt het speciaal; het geeft je een kijkje in het leven van Yvette en de mensen die haar dierbaar zijn. Een heerlijk kookboek!

Morgen op beginspiration een voorproefje uit het boek, namelijk het recept voor de ultieme “puffy” pancakes met frambozen. Een heerlijk zomers ontbijtje voor op een zondag morgen.. Op naar de zomer!

Home Made Zomer van Yvette van Boven wordt uitgegeven door Fontaine Uitgevers.
ISBN:  9789059564756
Prijs: € 19,95
Bestellen

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.