Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Home made bounty´s

Na een kleine week in bed te hebben gelegen, is het mooi geweest. Ziek zijn is saai, dat is duidelijk. Tijd voor een nieuwe week, met nieuwe recepten en dus een hele reeks aan nieuwe leuke blogs. Dit recept stond al een tijdje op de planning om gemaakt te worden. Na mijn detox heb ik een kleine bounty verslaving ontwikkeld, niet heel gezond. Vooral na het lezen van de verpakking en de lijst met ingrediënten stond mijn besluit vast: zelf maken! Hoe moeilijk kan het zijn dacht ik? Bounty bestaat immers uit chocolade en kokos, toch?

Nodig (8 stuks):
100 gram kokosrasp
2 el kokosolie
2 el maple siroop (of honing)
90 gram chocolade (ik gebruikte chocolade met 70% cacao)

Mix de kokosrasp, kokosolie en maple siroop in de keukenmachine. Dit is de makkelijkste manier! Met de hand is ook mogelijk, door de kokosolie in een steelpan te smelten en daar de kokosrasp en siroop door heen te roeren. Blijf het goed doorroeren. Het moet een plakkerige massa worden.

Vorm er balletjes (of bounty vormpjes) van ter grootte van een walnoot. Zorg ervoor dat je alles goed aandrukt, zodat ze stevig worden. Er zullen stukjes aan je handen blijven plakken of eraf vallen, dat blijft, in de vriezer zullen ze pas echt goed stevig worden. Leg ze op een bordje met bakpapier en zet ze voor 10-15 min in de vriezer. Iets langer wanneer je grotere versies hebt gemaakt.

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (dus in een schaaltje boven een pannetje met kokend water). Doop de kokosballetjes in de chocolade en bedek deze goed. Leg de bounty’s terug op het bakpapier en laat de chocolade drogen in de vriezer. Na 20 min zijn ze goed eetbaar. Je kunt ze het beste nog wat harder laten worden wanneer je ze wilt bewaren, dus zet ze dan nog 10 min extra in de vriezer .

Restjes chocolade in het schaaltje kun je met een kopje (plantaardige) melk en wat vanille verdunnen om zo een fijne kop warme chocolade melk te hebben wanneer je aan het wachten bent op de home made bounty’s!

29 Discussions on
“Home made bounty´s”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.