Home made bounty´s

Na een kleine week in bed te hebben gelegen, is het mooi geweest. Ziek zijn is saai, dat is duidelijk. Tijd voor een nieuwe week, met nieuwe recepten en dus een hele reeks aan nieuwe leuke blogs. Dit recept stond al een tijdje op de planning om gemaakt te worden. Na mijn detox heb ik een kleine bounty verslaving ontwikkeld, niet heel gezond. Vooral na het lezen van de verpakking en de lijst met ingrediënten stond mijn besluit vast: zelf maken! Hoe moeilijk kan het zijn dacht ik? Bounty bestaat immers uit chocolade en kokos, toch?

Nodig (8 stuks):
100 gram kokosrasp
2 el kokosolie
2 el maple siroop (of honing)
90 gram chocolade (ik gebruikte chocolade met 70% cacao)

Mix de kokosrasp, kokosolie en maple siroop in de keukenmachine. Dit is de makkelijkste manier! Met de hand is ook mogelijk, door de kokosolie in een steelpan te smelten en daar de kokosrasp en siroop door heen te roeren. Blijf het goed doorroeren. Het moet een plakkerige massa worden.

Vorm er balletjes (of bounty vormpjes) van ter grootte van een walnoot. Zorg ervoor dat je alles goed aandrukt, zodat ze stevig worden. Er zullen stukjes aan je handen blijven plakken of eraf vallen, dat blijft, in de vriezer zullen ze pas echt goed stevig worden. Leg ze op een bordje met bakpapier en zet ze voor 10-15 min in de vriezer. Iets langer wanneer je grotere versies hebt gemaakt.

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (dus in een schaaltje boven een pannetje met kokend water). Doop de kokosballetjes in de chocolade en bedek deze goed. Leg de bounty’s terug op het bakpapier en laat de chocolade drogen in de vriezer. Na 20 min zijn ze goed eetbaar. Je kunt ze het beste nog wat harder laten worden wanneer je ze wilt bewaren, dus zet ze dan nog 10 min extra in de vriezer .

Restjes chocolade in het schaaltje kun je met een kopje (plantaardige) melk en wat vanille verdunnen om zo een fijne kop warme chocolade melk te hebben wanneer je aan het wachten bent op de home made bounty’s!

29 reacties

 1. Leuk receptje, ben niet echt een kokos en bountyfan, maar het klinkt goed!
  Jammer dat ik de komende tijd geen vriezer tot mijn beschikking heb……

  1. Dank je! 😀 Het smaakt wel echt naar een bounty/kokos hoor, maar ik vind het erg lekker en vooral zo simpel om te maken! Daarbij een stuk gezonder dan versie die in de winkel ligt! 😉

 2. Net de eerste keer uitgetest, echt heel lekker! Ik had wel de kokosolie gesmolten en dan moet je echt even wachten (tot de olie terug wat vaster wordt) met balletjes maken, anders kleven ze echt niet. Nadien bedacht ik zo: zou het geen optie zijn om de kokosrasp nog te mengen met wat kokosmelk, dit mengsel in vormpjes te gieten om te bevriezen als kokosijsjes en deze bevroren snoepjes in chocolade te hullen? Dan wordt het natuurlijk een bounty-ijsje.

  1. Wat leuk dat je ze gemaakt hebt! 😀 Klopt, misschien dat ik mijn recept nog iets ga veranderen, aangezien het dan wel iets makkelijker gaat idd. Wat een leuk idee! Ik zou zeggen: uitproberen! 😀 Ben wel benieuwd.. Sowieso de laatste tijd fan van alle choco-kokos combi’s, binnenkort eens (gezonde) muffins maken!

   1. Mmmhh..muffins, ik kijk al uit naar het recept 😉 De kokosijsjes staan in de vriezer. Morgenochtend gaat er een laagje chocolade over. Ik laat nog iets weten!

    1. Oh super leuk!! Ik wilde je facebook bericht even liken, maar dat kon blijkbaar niet. 🙁 Ik ga ze binnenkort eens maken, erg benieuwd!

 3. Gebruik je verse kokos rasp? En waar kan ik makkelijk aan kokosolie komen? Wil ze komend weekend gaan proberen, voor moederdag!

  P.s. Link doet raar als je ‘m kopieert, dsn wordt de laatste ’s niet meegenomen!

  1. Verse kokosrasp heb ik helaas nog niet kunnen ontdekken, dus ik gebruik die van de Ekoplaza. Daar koop ik ook mijn kokosolie (http://www.beginspiration.nl/kokosolie/), al kun je die op meer plekken kopen zoals de Tuinen, of in andere natuur- en/of biologische winkels.

   Oh, wat gek. Doet de link het nu beter? Ik heb er zelf namelijk geen last van. Anders Crlt+A gebruiken om alles te selecteren, dan moet het hopelijk lukken.

   Ik ben benieuwd wat je van het recept vindt! Succes!

 4. Ik heb ze net gemaakt. Heerlijk. Je kunt in huishoudfolie er een rol van maken en na opstijven in de dv, ze in stukjes snijden. Werkt perfect!

 5. Ik maak deze door de chocolade in ijsblokvormpjes te borstelen, vullen met het mengsel en dan nog een laag chocolade erbovenop, dan lijkt het net alsof je bonbons hebt.

 6. Daar gaan mijn goede voornemens om minder chocolade te eten! 🙂
  Wat een geweldig recept, dit ga ik zeker maken! Op de kokosolie na alles in huis 🙂

 7. Wauw!! Zojuist deze (h)eerlijke bounty’s gemaakt, en ze smaken goddelijk!!
  Dit wordt mijn favoriete recept om op feestjes mensen te verrassen! Simpel, de ingredienten heb ik eigenlijk altijd wel in huis, en zo gemaakt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *