Het tempelkookboek (deel 2)

Ken je het gevoel dat zin hebt om een lekkere maaltijd in elkaar te zetten, maar eigenlijk geen zin hebt om naar de winkel te gaan? Ik wel, en op het moment zit ik er midden in. Als ik naar buiten kijk zie ik dikke druppels naar beneden vallen. Conclusie: het is een mooi moment om binnen te blijven. Ik duik mijn keukenkastjes in en werp een blik op mijn groenten schaal, en bedenk mij dat het zowaar gaat lukken deze missie vandaag te volbrengen.

Een kleine week geleden kwam ik in het bezit van het fijne tempel kookboek dus ik vind het tijd worden om daar weer iets lekkers uit te maken. De vorige keer had ik al wat heerlijke gerechten getest uit het kookboek.. Voor vandaag maak ik: “Arroz Mexicano” uit het tempel kookboek, een restje veldsla en  een vegetarische burger. Laatste twee zijn klaar voor gebruik, in zoverre, het restje veldsla salade moet op en de vegaburger in de pan met een scheut olijfolie en dan rustig 8 min bakken. Simpel, simpel, simpel!  Dus tijd genoeg om met de Arroz Mexicano aan de slag te gaan! In het recept wordt er eigenlijk geiten crème fraîche gebruikt (omdat het een detox recept is, natuurlijk!). Ik gebruik deze keer de “normale” versie van de koe, want een tripje naar de bio winkel zit er vandaag niet in. Voor de belegen geitenkaas trek ik toch een klein sprintje naar het kaasboertje om de hoek, de regen is ondertussen gestopt en komt volgens mij ook niet meer terug. Nu ik alles in huis heb, wordt het tijd om aan de slag te gaan..

Tempel kookboek arroz mexicanoTempel kookboekNodig voor ongeveer 2 personen:
2 kopjes ronde zilvervliesrijst (kook volgens verpakking)
200 gram kidneybonen, afgespoeld
een flinke hand geraspte belegen geitenkaas
1 bakje cherrytomaten
1 rode paprika
2 bosuitjes
1 avocado
1-2 el crème fraîche
sap van ½ limoen
2-4 druppels tabasco (naar smaak)
zwarte peper
olijfolie

Kook de rijst en zet deze even opzij. Je hoeft geen warme rijst te gebruiken, het mag ook lauw of koud zijn, aangezien het een salade is.

Meng in een schaal de kidneybonen, tomaatjes, paprika en bosui door elkaar. Schep de rijst hierdoor.

Meng in een klein schaaltje, het sap van de limoen (ik heb ook een beetje rasp toegevoegd), de crème fraîche, tabasco en een scheutje olijfolie. Maal hier wat peper over, naar smaak. Meng de dressing door de rijstsalade en voeg de kaas toe (kijk zelf hoeveel je er doorheen mengt). Schep de salade op borden en leg op ieder bord de helft van een avocado.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *