Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Het leven van een superfoodie — Pauline Weuring

paulineSinds een paar maanden geef ik jullie hier op Beginspiration een kijkje in het leven van een (naar mijn mening) superfoodie. Iemand die met passie bezig is met (gezond) eten, met daarin een eigen visie en doel. Deze maand geef ik het woord aan Pauline Weuring, auteur van het Voedselzandloper Kookboek. Een kookboek vol gezonde recepten die voldoen aan de Voedselzandloper theorie van Kris Verburgh. Daarnaast is ze foodblogger (uitpaulineskeuken.nl). Daar vind je snelle en basic recepten, die niet standaard zijn, maar wel heel lekker. Soms gezond, soms wat minder. Voor vandaag houd ze een eetdagboekje bij en deelde ze deze met jullie.. 

De Voedselzandloper
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik eet zelf niet 100% volgens de Voedselzandloper. Wel eet ik heel bewust en heb ik er zeker dingen uit meegenomen. Doordeweeks probeer ik gezond mogelijk te leven en eet ik geen suiker en maximaal 1 keer per dag tarwe. In het weekend ga ik er wat losser mee om. Ik voel mij hier goed bij en blijf ook op gewicht. Hierbij een kijkje in mijn eetpatroon op een doordeweekse dag!

Ontbijt

9.00 Ontbijt
Ik ontbijt bijna iedere dag met een paar lepels kwark met spelt muesli en een halve banaan. Als ik ’s avonds in bed lig, verheug ik mij al op het ontbijt van de volgende dag. Daarbij drink ik koffie.

10.30 Koffiemomentje
Ik ben een coffeelover en drink dit heel graag. Ik drink ongeveer 4 kopjes op een dag. Ik drink mijn koffie trouwens zwart, al vind ik een lekkere cappuccino op zijn tijd ook fijn.

Lunch

13.00 Lunchtijd
Ik lunch heel vaak met havermout pap met wat zaden en vers fruit. Of ik lunch met een salade. Sinds de Voedselzandloper eet ik tussen de middag geen brood meer, ik merk dat ik daardoor minder last van suikerspiegelingen heb. Daarbij drink ik een glas spa rood.

Tussendoortje

15.00 Tussendoortje
Als tussendoortje neem ik iets wat ik zelf gebakken heb. Ik bak op zondag altijd iets gezonds zoals havermoutmuffins of bananabread. Daar kan ik dan de hele week van eten en zodoende heb ik altijd iets verantwoords klaar liggen. En het is ook handig om mee te nemen, naar kantoor. Daarbij drink ik een kopje koffie.

Nootjes

16.30 Tussendoortje 2
Vlak voor etenstijd krijg ik altijd enorm trek. Meestal neem ik dan een flinke hand noten. Of een rijstewafel met pindakaas, kaas, of hummus.

Diner

18.00 Diner
Ik kook heel gevarieerd en veel met groentes. Doordeweeks kook ik altijd gezond. Op dit moment zijn zoete aardappelen hier favoriet. Ik maak er friet van of pof ze in de oven. Ook eet ik 1 keer per week pasta en 1 x per week wel een rijstgerecht met kip. Daarbij drink ik spa rood met een schijfje citroen.

19.30 Tussendoortje + koffie
’s avonds is mijn fruitmoment. Momenteel zit ik in een sinaasappelfase en eet ik iedere avond een sinaasappel. Daarna drink ik nog een kopje koffie.

KoffieDrinken
Ik drink te weinig, als ik drink, pak ik meestal koffie. Verder drink ik ‘s avonds groene thee of spa rood en heel af en toe een glas sinaasappelsap.

5 Discussions on
“Het leven van een superfoodie — Pauline Weuring”
  • Ik vind het altijd leuk om eet dagboekjes te zien.
    Ik zou het zelf alleen niet kunnen om elke dag hetzelfde te ontbijten en dan ’s middags ook weer havermout. Ik heb die afwisseling nodig. Af en toe yoghurt met home made granola, een bruine boterham, salade, ei, enzovoorts. Heerlijk vind ik dat die afwisseling.

  • Hier stuk minder gezond 9 van de 10 keer ontbijt ook met brood en 9 van de 10 keer lunch ook met brood. Soms dus havermout ontbijt en leftover lunch. Avondeten met veel groenten, veel koffie (vaak 5-7 kopjes per dag). Misschien 2 glazen water en s avonds thee en een glas wijn. Brood helft van de tijd van speltmeel en 20 % zuurdesem. Vind t met 3 kids een heel gedoe om constant de juiste keuzes te maken.

  • Leuk om te lezen!!! Mijn voedingsgewoonten zien er een beetje gelijk uit!! Tijdens de week eet ik vrij clean, maar in het weekend ben ik ook wat losser. Ik werd de laatste tijd iets te los in het weekend, waardoor ik nu een sugarchallenge doe; een dikke maand geen suiker eten (maar met suiker bedoel ik vooral geraffineerde suiker; de dessertjes dus).
    Groetjes Julie

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.