Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in het leven van een superfoodie: Jacqueline van Lieshout!

Vanaf vandaag komt er iets nieuws op Beginspiration! Aan het eind van elke maand wil ik jullie een kijkje geven in het leven van een superfoodie. Iemand die met passie bezig zijn met gezond eten, met daarin een eigen visie en doel. Deze maand geef ik het woord aan detox coach Jacqueline van Lieshout, schrijfster van het detoxboek: In 28 dagen van gifbelt naar Tempel en haar nieuwe boek “Geniet ervan…?” over het eerste jaar moederschap!

Jacqueline van lieshoutFood diary van de detox coach en haar dochter
Er wordt mij heel vaak gevraagd wat ik nu zoal eet, en of ik altijd ‘aan het detoxen’ ben. Nee hoor, luidt dan het antwoord, want ik geniet vaak met volle teugen van mooie biologische wijn of fijne etentjes bij vrienden. Ik las net zo vaak voor mijzelf een periode (een week of een maand) in om weer heerlijk in mijn detox wereld te duiken en dat gaat uiteraard zonder nadenken. Weer genieten van veel vis, superfoods, rijstwafels met chèvre en avocado en heerlijke salades.

Toen twee jaar geleden mijn dochter werd geboren had ik natuurlijk in die negen maanden daarvoor al uitgebreid nagedacht over haar voeding. Over het belang daarvan hoefde ik niet na te denken maar wel over het hoe en wat. En nu ze iedere ochtend naast mij zit in haar kinderstoel en vraagt om nog een stukje avocado of wilde zalm, denk ik, gelukkig maar dat het (nog?) geen pakjes Wicky zijn of felgekleurde snoepjes.

Op de dagen dat ze bij mij is doen we alle maaltijden samen, dit heeft ervoor gezorgd dat ik nog extra kritisch ben gaan kijken naar alle gebruikte ingrediënten en waar ik ze koop. Dus in dit blogje een overzicht van hoe een dag van ons gezamenlijk eetpatroon eruit ziet.

Tussen 7 en 8 uur ’s ochtends:
Wij beginnen met water (gefilterd) en een smoothie van geitenyoghurt, goji bessen, chia zaadjes en ander fruit (van het seizoen).

IMG_0769

Rond 09.30 uur:
Ontbijten wij met rijstwafels belegd met een combinatie van: chèvre, avocado, tomaatjes, biologische kipfilet (zelf gebakken), wilde zalm, plakjes komkommer, plakjes tomaatjes. Dit niet allemaal tegelijk natuurlijk :).

Rond 11.30 uur:
Tijd voor een snack in de vorm van een gekookt eitje en een kopje kruidenthee

Rond 13.30:
Hier maak ik voor mijzelf een salade van ronde rijst, veel gemengde groenten, sla, kiemen en eventueel vis of geitenkaas en olijfolie.
Voor mijn dochter maak ik een pannenkoek gemaakt van boekweit, met fijngestampte rauwe gemengde noten door het beslag, belegd met roomboter en wat tahin (sesampasta)

IMG_0781

Tussen lunch en diner snacken wij graag met:
Stukjes komkommer, tomaatjes, wat nootjes. Drinken wij kokoswater, of zelf geperste sappen van groenten en fruit.  Of maken een lekkere soep, favoriet op dit moment is een soep van waterkers, spinazie en bosui.

’s avonds:
Diner kan van alles zijn, ook bijvoorbeeld een ‘standaard’ Hollandse pot zoals gebakken aardappeltjes, zelf gemarineerd met verse kruiden, een stukje vlees (altijd biologisch) of vis, groenten en rauwkost.

Zo komen we de dagen wel door :)! Iedere dag ziet er anders uit natuurlijk maar zowel ik als mijn dochter eten zoveel mogelijk volgens de principes in mijn boeken. Meer daarover op www.detoxcoach.nl

7 Discussions on
“Een kijkje in het leven van een superfoodie: Jacqueline van Lieshout!”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.