Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

(H)eerlijk – Gwyneth Paltrow

Heerlijk Gwyneth Paltrow coverIk was al een tijdje nieuwsgierig naar dit kookboek. Eerlijk gezegd wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten. Ik ken Gwyneth immers als actrice (die met het “extreme” macrobiotisch dieet), de moeder die haar kind vernoemd naar een fruitsoort en als vrouw van die Coldplay zanger. Maar, schijn bedriegt, ze kan daarnaast ook nog eens een goed (gezond) potje koken! Dat zie je terug in haar nieuwe kookboek: (H)eerlijk! Een dik boekwerk aan informatie en recepten; het telt namelijk meer dan 300 pagina’s!

Het basisprincipe van Gwyneth over gezond eten is eenvoudig: kies voor onbewerkte en biologische producten, eet veel groenten, vermijd suiker en kies voor goede granen en koolhydraten. Op basis van deze levensstijl heeft zij haar kookboek ingericht met verschillende gezonde recepten, die vaak ook gluten- en suikervrij zijn. Denk bijvoorbeeld aan: glutevrije banaan-dadel muffins, spicy spruitjes, lente-uipannenkoeken van bruinerijstmeel, powerbrownies, en dorstlessende agua fresca’s met peer en citroenverbena. Hier vind je overigens het recept voor zelf gemaakte groentedumplings. Verder zijn er verschillende basisrecepten, weekmenu’s, menu’s voor kids en meer achtergrondinformatie te vinden.

De recepten worden begeleid door prachtige (sfeer)foto’s en leuke verhaaltjes die je een kijkje geven in het leven van Gwyneth zelf. Een paar leuke details uit het boek zijn bijvoorbeeld: de lijst met ingrediënten die niet in je (voorraad)kast mogen ontbreken en daarbij de uitleg waarom bepaalde producten nu wel of niet gezond zijn. Aangezien Gwyneth en haar familie bijna geheel glutenvrij eet, is het boek zeer geschikt voor mensen met een glutenallergie. Verder zijn veel recepten veganistisch en/of vegetarisch, of makkelijk aan te passen door de tips die Gwyneth geeft in haar kookboek.

Hoe meer recepten ik zag, hoe meer ik mij verbaasde over de overvloed aan originele recepten (en tja, soms ook minder originele, zoals Avocadotoast). Misschien kwam het door de lage verwachtingen die ik had bij het boek, maar nu ben ik toch echt om. Gwyneth kan koken! Het is een heerlijk boek, perfect voor op het koffietafeltje en voor mee in de keuken, wanneer jij trek hebt in een gezonde maaltijd.

Uitgegeven door Kosmos Uitgevers
ISBN:9789021554952
Prijs: € 24,95
Bestellen!

127 Discussions on
“(H)eerlijk – Gwyneth Paltrow”
 • Dit zou een welkome aanvulling zijn voor mijn detox-periode deze herfst! Sowieso al fan van Gwyneth, dus erg nieuwsgierig wat ze in de keuken uitspookt 😉

 • Ik heb dit boek besnuffeld in de winkel en had hem in gedachten al op mijn verlanglijst gezet voor kerst. Zou helemaal geweldig zijn om hem te winnen, dus ik waag graag een poging.

 • Ik vind het zo leuk om glutenvrije recepten uit te proberen voor familieleden die geen gluten mogen. Gwyneth’ inspiratie is meer dan welkom.

 • Ben heul nieuwsgierig naar dit kookboek! Gwyneth haar visie sluit aan op mijn eigen visie en nieuwe recepten zijn dan ook meer dan welkom.

 • Wat een geweldig kookboek lijkt me dat!!! Ben er al een tijdje naar aan t uitkijken! Via de nieuwsbrief goop heb ik al af en toe een lekker recept voorbij zien komen, maar het lijkt me helemaal geweldig om haar kookboek op de plank te hebben ! Koken wordt dan nog meer een feestje met richtlijnen voor gezond (glutenvrij) eten;) kortom winnen zou fantastisch zijn! 🙂

 • Dit boek zou zeker een aanvulling zijn op mijn kookboeken verzameling! Ben ook erg benieuwd naar wat Gwyneth te zeggen heeft over healthy food.

 • Wat een geweldig boek zeg! Ik zag hem staan in de boekwinkel, maar ik had geen tijd om erin te kijken. Maar nu ben ik zo nieuwschierig!

  Ik zoek al tijden een boek met recepten die suikervrij en glutenvrij zijn. Maar suikervrije kookboeken werden altijd vervangen door zoetstoffen of stevia, terwijl ik juist puur wil eten!

  Het lijkt mij erg leuk om de heerlijke en verantwoorde recepten van Gwyneth te gaan maken.

  Liefs.

  p.s. Super blog heb je 🙂

 • Dit lijkt me echt een leuk en waardevol kookboek! Ik doe graag mee met de winactie.
  Ik volg je op twitter en heb net je bericht geretweet 🙂

 • Wow! Ik denk dat dit boek me veel ideetjes voor koolhydraatarm eten kan geven. Bij BOL.com heb ik het inkijkexemplaar even doorgebladerd en daar kwam ik al verschrikkelijk lekkere receptjes, ook reuzesimpel, in tegen. Zou een zeer welkome aanvulling op de keukentafel zijn.
  groeten, Olav

 • Dat boek staat al zooo lang op mijn verlanglijstje. Echt veel goede verhalen gehoord, dus ik ben erg nieuwsgierig. Ik doe dus mee!! Ben echt ook een trouwe volger van je blog en heb je geretweet (is dat een woord? haha) en geliked.

 • Ik ben al een half jaartje bezig met gezonder leven, maar mijn motivatie raakt een beetje op. Dat vind ik super jammer. Ik hoop dat als ik dit boek in bezit zou krijgen weer een boost krijg, door al die leuke receptjes en info! 😀

 • Heey Ianna,

  Tijdens mijn verblijf bij mijn Australisch gastgezin in Australië heb ik kennis gemaakt met gezond, biologisch en glutenvrij eten. Dit heeft een hele grote verandering in mijn leven meegebracht en ik zou deze verandering heel graat thuis in Nederland door willen zetten! Wat Inspiratie door middel van dit heerlijke kookboek is meer dan welkom!!

 • Ik had hetzelfde idee als jij over haar, maar nu jij zo positief bent, ben ik toch wel heel benieuwd naar het boek! En gezonde recepten zijn altijd fijn natuurlijk 🙂

 • Net als jij ben ik nieuwsgierig naar het boek. Het staat op mijn verlangenlijstje, maar heb het nog niet aangeschaft. Heb de laatste maanden zoveel kookboeken gekocht dat ik daar eerst maar eens mee aan de gang moet. Maar natuurlijk is er nog wel ruimte in de kast voor een gewonnen boek 😉

 • Toevallig zag ik het ook vandaag in de allerhande staan. Ik ben erg benieuwd. En jou recensie lezend over de weekrecepten en de tips deze aan te passen ben ik helemaal nieuwsgierig geworden om deze toe te passen in combi met de allergieën van mijn zoon.

 • Ik maak heel graag kans op dit boek. Het maakte mij al nieuwsgierig en na het lezen van jouw review wil ik ‘m zeker in mijn boekenkast hebben! Wil heel graag gezonder eten en daarbij is alle inspiratie welkom! Vooral dat de recepten veelal ook zonder suiker zijn spreekt mij heel erg aan! Ik ga maar vast duimen en misschien mag ik dan één van de gelukkig winnaars zijn ??!?! duim…duim…duim….

 • Tegenwoordig met zoveel waarschuwingen dat suiker echt slecht is, is dit boek zeker van toegevoegde waarde. Goed te weten dat lekker ook anders kan!
  Gluten kunnen ook veel onverklaarbare ongemakken veroorzaken. Dus glutenvrije recepten zeker welkom, niet alleen voor de probleemgevallen maar ook voor iedereen die bewust met voeding bezig is. Recepten zeer welkom!
  Bedankt voor al deze inspiratie!

 • Het boek stond op mijn “twijfel”-lijstje. Want kan een actrice met zo’n leven wel gezond koken? Na jouw blog te hebben gelezen ben ik om. Deze gaat op mijn verlanglijst evenals de nieuwe Amber en “superfoodrecepten” van Jesse van der Velden. Zo kan ik als keukenheks (hihi ben geen keukenprinses) nog meer inspiratie op doen om voor mijn kinderen (en voor onszelf!) gezonde gerechten op tafel te toveren.
  Nu maar hopen dat ik win of dat de sint/kerstman zo gul is mij op weg te helpen!

 • Ik zou dit boek super graag willen winnen. Ik ben heel erg geïnteresseerd in gezond eten maar ik ben een student dus niet al mijn vrienden zijn het met me eens 😉 Ik kan wel wat inspiratie gebruiken en wat lekkere recepten om hen te laten zien dat het heel lekker kan zijn !

 • Oehhhh dit boek zou ik heel graag willen winnen! Ik volg haar website al tijden en haar recepten passen erg goed bij mijn ‘levensstijl’. Dit kookboek zou echt een super aanvulling zijn:) x

 • Ik laat graag, net als die andere ‘gelukzoekende Beginspiration’-fans een berichtje achter. Alleen omdat ik’t een toffe actie vind? Neen, tuurlijk niet. ‘t Is gewoon een prachtkans om mogelijks dit boek (boordevol inspiratie) te winnen…

 • Oeh, dat ziet er goed uit! Moet zeggen dat ik afentoe nogal moeite heb met ‘gezond’ eten! Een mooi kookboek kan mij daarbij weer helpen! Ook erg leuk om te gebruiken bij het detoxen 🙂

 • Wij zijn erg bezig met goed en lekker eten. Uit de eigen moestuin, veel volkomen producten, zelf broodbakken. Dit zou een geweldige aanvulling zijn als kookboek in onze kast. Vooral de ingrediëntenlijst lijkt me geweldig, wat hoort er thuis in je keukenkast?
  Omdat ik nu zelf net 9 kilo ben afgevallen, ben ik ook meer op zoek naar minder of geen suiker, beter te verteren voedsel, en dan zijn recepten meer dan welkom. Klinkt in ieder geval heel goed dit boek. Ik doe graag mee aan deze wedstrijd.

 • Wat grappig, mijn zus werd gister getipt over dit boek.. Ze zei: “Oooh dit is weer echt een kookboek voor jou!” Toeval bestaat niet…;-)

 • Leuke blog, leuke winactie! Ik kom altijd naar je blog als ik inspiratie nodig heb om weer even op de reset-knop te klikken en gezonde recepten zoek. Dank!

 • Weeeeeer een superleuke winactie! Ik heb al veel over dit boek gehoord; Gwyneth zou het niet zelf geschreven maar een topkok. Dat kunnen dus alleen maar toprecepten zijn die goed aansluiten bij mijn gezonde leefstijl.

 • Het stond mij nooit zo aan, het feit dat zij een kookboek heeft gemaakt. Was wel heel nieuwsgierig, maar wilde het niet kopen. Nu jij er toch ook positief over bent, begin ik wel steeds meer te twijfelen. Misschien toch eens een kijkje nemen in het boek.

 • In januari heb ik me suf gezocht maar de NL versie van dit heerlijke boek. Helaas moesten we nog tot nu wachten. Ik heb ontzettend veel zin om de recepten uit te proberen, helemaal als ondersteuning van mijn nieuwe levensstijl! Ik hoop dat ruim een half jaar uitkijken naar dit boek m’n verwachtingen worden overtroffen 🙂

 • Tof! Stond van de week nog met dit boek in mijn handen.. Nu staat hij op mijn wishlist. Ik weet dat ik niet goed tegen koolhydraten en suikers kan, maar vind het nog lastig om ze te laten staan of te vervangen.. Goeie review ook!

 • Ik zou ook niet zo goed weten wat ik me bij dat boek moest voorstellen, maar je beschrijving klinkt veelbelovend! Leuk dat je boeken weg mag geven, ik heb meegedaan via Facebook!

 • Gaaf! Dit boek staat op mijn verlanglijstje…
  Leuk om naast de verrukkelijke Bounty’s nog meer lekkere dingen te maken! 😉

  Groetjes, Ellen.

 • erg leuke stuk heb je geschreven over dit boek!
  De afgelopen 10 maanden ben ik ook bewuster en gezonder gaan eten en leven na aanleiding dat ik pds heb.
  Het boek (H)eerlijk is een mooie en goede aanvulling om inspiratie op te doen voor gezonde en lekkere recepten.
  Ik doe graag mee!!

 • Ik heb al mogen genieten van de (h)eerlijke recepten van Gwyneth bij een heel goed vriendinnetje. Ze woont in Hong Kong dus even afspreken om nog meer recepten te proberen gaat niet zo 1,2,3. Het boek zou een prachtig vervroegd Sinterklaas cadeau zijn 😉

 • Heerlijk zo’n kookboek waarin alle gerechten oké zijn en je gewoon de receptuur kunt volgen zonder allerlei ingrediënten aan te hoeven passen. Kom maar op!

 • Wat lijkt het me gaaf om dit boek te winnen! Zeker na het lezen van deze review 🙂 Ben veel aan het experimenteren met nieuwe recepten de laatste tijd, ben een opleiding tot natuurvoedingsdeskundige gestart en de plannen voor een eigen website worden steeds concreter. Het boek zou een welkome aanvulling zijn!

  Liefs, Annemieke (@liefsmiek op Twitter)

 • Wilde dit boek gaan kopen maar nu eerst maar een kansje wagen :). Ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe en gezonde inspiratie in de keuken!

 • Lijkt me een geweldig boek. Ben altijd erg benieuwd naar de levensovertuigingen van andere mensen met name op voedingsgebied! Dolgraag zou ik het boek willen winnen!

 • En ook ik doe érg graag mee met deze actie. Kookboeken zijn fijn 🙂 Nu ik een paar maanden bezig ben met gezond & puur eten, is er een wereld voor me opengegaan. Zó leuk!

 • dit lijkt me een erg leuk boek, maar aangezien ik mijn man beloofd heb geen kookboeken meer te kopen dit jaar, probeer ik maar op deze manier aan een exemplaar te geraken, want het is nog zooo lang eer het 2014 is!

 • Leuke actie! Had al meer gelezen over dit boek en zou het heel leuk vinden om het te winnen zodat ik voor mijn gezin naast green smoothies gezonde happen kan maken en dorstlessende agua fresca’s met peer en citroenverbena natuurlijk!

 • Whoop whoop! Na het lezen van dit stukje krijg ik spontaan zin in glutenvrije banaan-dadel muffins!! #lunchtime Erg benieuwd geworden naar dit boek!! #volgbeginspirationalvanafdag1, 😉 op Facebook en Twitter zal ik m ff delen!

  Groetjes Maaike

 • Wow wat een geweldige actie ik als clean food liefhebber!
  Ik ben zo ontzetten nieuwsgierig geworden! En op Instagram zie ik het ook veel voorbij komen, dus ik ga heeeeeeeel hard duimen 😉

 • Ik ding ook graag mee naar dit spannende kookboek. Mocht ik winnen, ga ik een keertje voor je koken uit dit boek. Klinkt dat aantrekkelijk of niet 😉

 • De supergezellige etentjes met vrienden worden wel steeds complexer: gluten- en suikervrij en natuurlijk vegetarisch. Maar wel graag héél lekker, we koken echt tegen elkaar op: zo lekker mogelijk. Volgende keer mijn beurt om indruk te maken.
  Kortom, alle hulp is welkom!

 • Ik heb net een zeer triestige koude (niet heel gezonde) restjesmaaltijd achter de kiezen, een beetje gezonde en glamoureuze kook-inspiratie is dus meer dan welkom om de komende winter te overleven 🙂

 • Wat een leuke actie. En wat een leuke blog heb je 🙂 Ik kende je nog helemaal niet, zonde, haha. Ik vind Gwyneth altijd zo’n vrolijke gezonde vrouw waar ik graag een voorbeeld aan neem.

 • Het klinkt alsof dit kookboek geschikt is voor meerdere dieetwensen. Mijn vriend en ik hebben allebei verschillende dieeten die we (moeten) volgen en dat is soms best lastig. Zeker om wat nieuws te vinden zodat we niet elke week hetzelfde of allebei iets anders eten. Dit kookboek lijkt me (naast je blog natuurlijk…hint hint) een super manier om inspiratie op te doen!

 • Heb er al een paar keer stiekem in staan gluren in de boekenwinkel en zou hem graag in de boekenkast willen 🙂 Zit bijna op de helft van Detox dus zou een mooie boost zijn!!

 • Ik heb dit boek weleens bij Oprah Winfrey voorbij zien komen een tijdje terug en dacht huh Gwyneth? En nu blijkt het een geweldig boek te zijn! Ben er heel nieuwsgierig naar en het lijkt mij een boek waar iedereen iets mee kan, niet te ingewikkeld en met mooie producten. Ik heb nog wel een plaatsje vrij in mijn boekenkast voor dit boek!

 • Dit ziet er heel goed uit! Ik ben nu bijna afgestudeerd arts (nog 1 week) en koos voorheen altijd voor makkelijk en snel (en vaak ook ongezond) vanwege de drukke coschappen. Op een reis die ik afgelopen zomer maakte werd ik geïnspireerd door twee reisgenoten om me te verdiepen in gezonde voeding en ook de invloed hiervan op gezondheid. Naast dat ik dit voor mijn toekomstige patiënten belangrijk vind, wil ik mijn eigen levensstijl ook heel graag verbeteren en dus ding ik heel graag mee naar dit boek!

 • Na het lijnen én de weegschaal voorgoed vaarwel te hebben gezegd en alleen nog maar te kiezen voor een gezonde levensstijl en gezonde voeding zou dat supermooie boek van Gwyneth wel een heel fijn cadeau zijn!

 • Alles is leuk op jouw site; recepten, je blogverhalen en de review! Ik lees, eet, proef en deel met veel plezier van jou! Pas sinds twee weken ontdekt maar ga levenlang plezier van je hebben. Dit kookboek zou dan ook nog een mooi, leuk en smakelijk kadootje zijn!

 • Ik heb laatst al stiekem in het boek gebladerd in de winkel. Wat een waanzinnig mooi boek! Na een drukke werkweek lijkt me een frisse boost gezonde kook-inspiratie het perfecte begin van het weekend. I like!

 • Ja, dit boek wil ik al een tijdje graag hebben! Ik wil heel graag ‘anders’ gaan eten, puurder en gezonder, en dit boek lijkt me geweldig daarvoor. 🙂

 • Heel erg benieuwd naar dit kookboek. Heb er al wel wat in de kast staan, maar al een tijdje op zoek naar nieuwe ideetjes. De mevrouw heeft volgens mij een hele eigen mening en dat verwacht ik van haar recepten eigenlijk ook wel een beetje. Kortom, dit boek lijkt me zeer de moeite waard en zou ik dan ook graag winnen!

 • Helemaal vanuit Sri Lanka een comment. Ook ik ben nieuwsgierig naar het boek. Na mijn vakantie begin ik weer met detoxen en dit boek zou een mooie aanvulling zijn.

 • Ging net iets fout. Opnieuw? Lijkt me geweldig boek, zeker omdat ik net weet dat ik PDS (prikkelbare darmsyndroom) heb en nog moet uitvinden wat wel/niet te eten. Lijkt mij dat dit boek mij aardig op weg kan helpen. Dus wil ik erg graag winnen natuurlijk. Boek komt erg goed terecht 😉 En voor onze kookclub doen we graag nieuwe ideeen op. FingersX. Ciao

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.