Healthy chocolade kokos fudge

Toevallig kwam ik van de week tot een gekke ontdekking. Hoe groter mijn blog wordt en hoe drukker ik het daarbij heb, hoe minder ik in de keuken sta. Ondanks dat ik natuurlijk mijn dagelijkse dingen kook en veel recepten test & maak voor mijn blog, heb ik soms het gevoel dat ik minder in de keuken sta dan vroeger. Echt zomaar een middagje kokkerellen, schiet er nu vaak bij in. Zo kon ik heerlijk de zondag in de keuken doorbrengen, maar de laatste keer dat dat gebeurde… ik kan het mij niet eens herinneren. De weken vliegen voorbij en de stapel met recepten om te maken blijft maar groeien. Of het nu uit nieuwe kookboeken komt, tijdschriften die ik maar blijf kopen of de recepten die ik online vindt.. Er is immers zoveel lekkers om te maken. 🙂

Zo wilde ook al tijden aan de slag met een recept om zelf fudge te maken. Eigenlijk heel simpel. In een ver verleden maakte ik het soms met gecondenseerde melk. Lekker, maar soms toch te zoet. Tijdens een rondje supermarkt voor inspiratie kwam ik al gauw uit bij de kokosmelk, omdat het toch al een beetje dikte heeft en lekker van smaak is. Voeg daar een portie van mijn favoriete chocolade bij, met 86% cacao, een paar eetlepels grove kokossnippers en je hebt een instant feestje. Je kunt de kokos trouwens ook vervangen voor noten, gedroogd fruit, zaden of/en pitten, mocht je het niet in huis hebben. Net waar jij trek in hebt.

Wie weet moet ik binnenkort hier een lijstje maken met de recepten die ik wil uitproberen, en ze elke keer afstrepen wanneer ik er een heb gemaakt. Zouden jullie dat leuk vinden? En, herkennen jullie ook het feit dat je soms weinig tijd hebt om echt lekker te kokkerellen in de keuken? Of maken jullie daar veel tijd voor vrij?

Chocolade fudge met kokos

Nodig voor een grote portie fudge:
200 ml kokosmelk
200 gram pure chocolade, min 70% cacao
1-2 el maple siroop (optioneel)
75 gram kokos
scheutje vanille extract
snuf zeezout

Deze chocolade-kokos fudge is zo simpel om te maken. Begin met het bekleden van een bakblik met bakpapier. Ik gebruikte een cakeblik en dat ging perfect.

Snijd de chocolade in brokken. Doe de kokosmelk met de chocolade, vanille extract, een snuf zeezout en eventueel wat maple siroop in een steelpan. Verwarm op laag vuur en blijf regelmatig roeren tot alles gemend en gesmolten is. Roer de kokos erdoor.

Haal de pan van het vuur. Roer nogmaals goed door en stort in het bekleedde bakblik. Strijk de bovenkant glad en laat voor minimaal 3-4 uur in de koelkast hard worden. Snijd de chocolade-kokos fudge in blokjes en bewaar afgesloten in de koelkast.

8 reacties

  1. Ja een beetje herken ik dat wel hoor. Toch probeer ik altijd eens in de zoveel tijd een kookdate in te plannen met een vriendin. Lekker kokerellen, kletsen en dan hop, meteen weer een paar recepten voor mijn blog… 🙂 Fudge staat ook nog op de planning hier!

  2. Zo herkenbaar!!! Het lijkt me heerlijk, voor dit recept ga ik tijd MAKEN 😉

    Ga vooral door met alles, ik vind alles wat je doet superleuk

  3. Hoi!

    Ik heb nog een hoop rauwe cacaopoeder maar geen chocola. Zal dat ook werken? Lijkt me een heerlijk recept om te proberen. Scriptie is af dus heb ook weer tijd 🙂

    Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *