Groene bonen salade

Het kan eigenlijk niet anders, na een paar dagen zon in mei komt het met bakken uit de lucht vallen in juni; regen! Welkom in Nederland! Hopelijk geeft deze salade wat zonneschijn op je bord. Hoe kan ik deze salade het beste omschrijven? Fris, simpel en groen. Wanneer ik wat vitamine C nodig heb, en niet zoveel zin heb om te koken, is dit een toppertje. Je kunt het lekker combineren samen met een simpele vegetarische burger, een stukje vis met tomaatjes uit de oven of een gegrild kippetje met citroen, it makes my day!

Nodig voor 2 personen:
100 gram sperziebonen
100 gram peultjes
100 gram tuinbonen
schil van ½ citroen
geschaafde pecorino
4 takjes verse munt, alleen blaadjes
2 lente uitjes, in dunne ringen
4 el citroensap
4 el olijfolie
peper/zout

Blancheer de sperziebonen en peultjes voor ongeveer 3-4 min tot ze beetgaar zijn. Daarna blancheer je de tuinbonen, deze hoeven echt maar 2 min in het kokende water. Wanneer ze uit de vriezer komen, dan mogen ze 1-2 min langer. Verwijder vervolgend het vliesje over de tuinboon.

Maak de dressing in een grote kom. Meng hiervoor citroensap, schil, olijfolie, zout en peper. Snij het lente uitje in dunne ringen en roer deze door de dressing. Stel dat je wat cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes, zwarte olijven of paprika over hebt, dan kun je dit als extraatje toevoegen.

Voeg de groenten aan de dressing. Scheur (of snij) de munt erboven in kleine stukjes en maak met een dunschiller schilfers van de pecorino voor op de salade.

Ps. Je kunt de pecorino ook vervangen voor  Parmezaanse kaas of blokjes feta (van goede kwaliteit!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *