Groene groentesoep

Het weekend is alweer voorbij… Wat is het snel gegaan! Gelukkig hebben we deze bonus maandag nog voordat de (drukke) week echt weer van start gaat. Ik weet niet hoe jullie Paas weekend eruit zag, maar het is mij gelukt om een heel paasbrood in mijn eentje op te eten. Verslavend lekker! En een tikkeltje gevaarlijk.. Tijd om deze maandag met iets gezonds te beginnen en wel deze groener dan groene groentesoep.

Ontstaan door een klein stronkje broccoli en een minimaal handje spinazie in de koelkast. Eigenlijk te weinig om een echte maaltijd van te maken en dus besloot ik, zoals wel vaker: dit wordt soep! Heerlijk samen met een handje doperwten en een was verse basilicum. Een instant hit! Niet alleen omdat het super snel klaar is, maar gewoon ontzettend lekker. Perfect wanneer je zin hebt in iets simpels, maar je lichaam schreeuwt om iets gezonds. Het is vers, vol lente en past stiekem best goed zo op deze laatste Paasdag. Met een sneetje paasbrood als toetje, wat denk jij?

Nodig voor 3-4 kopjes:
Olijfolie
1 ui, fijn gesneden
1 teentje knoflook, door de pers
1/2 broccoli, roosjes en eventueel wat stronk
1 hand spinazie, zonder dikke takjes
± 100 gram doperwten, uit diepvries
10-12 blaadjes verse basilicum (of 1 el pesto)
500 ml bouillon (of 500 ml water, plus bouillon poeder/blokje)

Fruit de ui en knoflook in olijfolie op middel-laag vuur. Wanneer de ui glazig is geworden voeg je de broccoli toe en bak deze op iets hoger vuur voor 1-2 min, voordat je de spinazie erbij voegt. Zodra je de spinazie in de pan hebt gedaan kun je het geheel afblussen met de bouillon. Wanneer de broccoli bijna gaar is, kun je de diepvries erwtjes erbij doen. Laat deze voor 2-3 min meekoken. Voeg de basilicum of pesto toe. Zet van het vuur en pureer met een staafmixer of in de blender.

11 reacties

  1. O heerlijk, ik houd zó van soep! Deze lijkt me erg lekker, met de combinatie van de groene groentes. Ik heb ook een keer broccolisoep gemaakt, dat is ook zo lekker!

    1. Broccolisoep is inderdaad heerlijk! Sowieso super simpel om te maken, en daarbij blijven alle vitamines lekker in het soepje zitten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *