Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Greendelicious Kruiden

GreenKruidenOngeveer een jaar geleden stond ik met het eerste boek van Greendelicious in mijn hand. Vol vegetarische recepten van Natascha Boudewijn, waar zij de nadruk legde op het zaaien, groeien en oogsten van de seizoen groenten. Nu is zij terug, met een nieuw kookboek: Greendelicious Kruiden, met daarin (zoals de titel al doet vermoeden) kruiden in de hoofdrol.

Bladerend door het boek wordt je door Natascha meegenomen in de wondere wereld van kruiden. Stiekem wil ik dan nog maar een ding: een grote tuin (of ruimer balkon) waar ik al mijn eigen kruiden en eetbare bloemen kan kweken. Want zelf kruiden kweken is makkelijk en leuk! Een leuke (en goedkope) voorraad aan verse kruiden, om al je gerechten op smaak kunt brengen, is zo gepiept als je Natascha mag geloven. Zij weet er immers alles vanaf! Natascha zaait, oogst, bedenkt recepten en daarbij kookt, stylt, fotografeert ze ook nog eens haar eigen tuin en heerlijke gerechten.

Het boek is, net als in haar eerste kookboek, opgedeeld in seizoenen. In de lente & zomer ga je aan de slag met onder andere goudsbloem, citroenverbena, munt, dille en bergamot. In de herfst & winter pluk je de peterselie, tijm, salie en rozemarijn uit de tuin. Het is immers een kookboek, dus staan er bij elk kruid een aantal heerlijke recepten bij. Denk bijvoorbeeld aan mueslirepen met citroenverbena, dillechips, quiches van schorseneren & peterselie en een ravioli met geitenkaas & bieslook.

Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan, na het succes van haar eerste boek! Dus dook ik de afgelopen weken de keuken in een maakte de lasagne van pompoen & salie, de easy dragonpesto en ging aan de slag met de winterse gnocchi met wortelpeterselie. Alle recepten uit het boek zijn vegetarisch, wat heel fijn is. Daarbij staat er naar mijn mening een goede mix van simpele recepten en wat uitgebreidere recepten in.

Wat het (kook)boek zo uniek maakt, is dat het naast heerlijke recepten gaat om het zelf kweken van je eigen ingrediënten.  Bij elk kruid staat er meer informatie over de bloei, de variëteiten, hoe & waar je het beste kunt zaaien (of stekken) en ermee om moet gaan in de verschillende seizoenen voor het beste resultaat. Ook voor beginnende tuinders (zoals ikzelf) is dit een mooie lees- en kijkboek, waarbij je geïnspireerd raakt om je eigen kruiden te kweken en daar natuurlijk mee aan de slag te gaan in de keuken.

Uitgegeven door Gottmer Uitgevers Groep
ISBN: 9789023013921
Prijs: € 18,95
Bestellen!

2 Discussions on
“Greendelicious Kruiden”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.