Gnocchi met salieboter en doperwtjes

De laatste tijd kies ik vaak voor gnocchi. Wanneer je mijn pasta(saus) recepten terug kijkt, zie je op de foto vaak de gnocchi voorbij komen. Het is vast een fase, aangezien ik de laatste tijd ook veel aardappel puree eet. Met de restjes puree en bloem maak ik dan zelf gemaakte gnocchi. Zo lekker!

Met dit recept maak je niet het meest gezonde gerecht, dat moet ik toegeven, maar het is erg smaakvol en het staat binnen de kortste keren op tafel. En dat zonder al te veel moeite. Ik vind het een prima gerechtje voor na een lange dag of wanneer ik nog de deur uit ga. Salieboter over een (gevulde) pasta is een klassieker, maar ik verander het een beetje en doe er nog wat doperwten in. Om het idee te krijgen dat ik nog iets gezonds eet. Samen met een grote, maar simpele, salade is dit een goed doordeweeks recept om achter de hand te houden.

Heb je tijd en aardappelpuree over? Maak dan je eigen zelfgemaakte gnocchi. Lekkerder wordt het niet. 🙂

Nodig (2 pers):
Bereidingstijd: 10-15 minuten.
ongeveer 300-400 gram gnocchi of verse pasta
100 gram doperwetjes (evt uit diepvries)
4-5 blaadjes salie
40 gram boter
scheut olijfolie
peper/zout
Pecorino

Zet een ruime pan water op voor de gnocchi (of verse pasta) en breng op smaak met zout. Kook zelf gemaakte gnocchi in kleinere porties, zodat het niet een grote gnocchi wordt! Zet een klein pannetje met water op voor de doperwtjes en blancheer deze voor een paar minuten. Giet af en laat ze uitlekken.

Smelt in een koekenpan de boter met een scheutje olie erbij. Wanneer deze gaat verkleuren en licht pruttelen is het tijd om de salie erbij te voegen. Doe na een paar minuten de doperwtjes erbij en breng op smaak met zout/peper.

Kook de gnocchi gaar; dan komen ze boven drijven plus een extra minuutje. Giet de gnocchi af en roer ze door de salieboter. Bestrooi met pecorino of verse Parmezaan.

Menusuggestie: gnocchi met salieboter + frisse groene salade met tomaat, rode ui, komkommer en eventueel zwarte olijven.

4 reacties

    1. Graag gedaan hoor.. 🙂 Zeker een aanrader om ze zelf te maken. Je kunt ze een keer maken als je tijd hebt en dan invriezen, werkt prima. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *