Glutenvrije boekweit granola met gedroogd fruit

Op maandag ben ik gestart met mijn ‘ontzurings’ kuur, waarbij ik niet alleen allemaal extra kruiden en supplementen neem, maar ook mijn eetpatroon heb omgegooid.. De 10 dagen ontzuren bestaat uit een voornamelijk gluten- en suikervrij, plantaardig dieet. Een uitdaging op zichzelf moet ik eerlijk bekennen, want stiekem mis ik mijn grootste verslaving: kaas en chocolade. De chocolade kan ik nog wel missen, maar de kaas… Vooral wanneer ik tijdens het typen van deze post Jamie Oliver aan het kijken ben op tv, en ze zelf ravioli aan het maken zijn! Laat staan de tosti met kaas aan vier kanten!! Yumm.. Ik kan maar een ding denken: dat-wil-ik-nu-eten. Met als toetje een chocolade reep, een stuk Franse kaas en morgen ochtend koffie met taart.. Als het even kan. Ik weet niet waarom ik het zo moeilijk heb, aangezien ik vaker bijvoorbeeld de 30 dagen detox heb gedaan en dat ging prima.. In eerste instantie dacht ik dat het daar op zou lijken, maar misschien dat ik later in de week mijn eetpatroon iets ga aanpassen. Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte. Maar nu eerst is het tijd voor deze lekkere glutenvrije granola.

Gluten en havermout zijn ook uit den bozen de komende dagen, ging ik maandag aan de slag met dit glutenvrije granola ontbijtje. Wie houdt er nu niet van granola? Dit recept voor boekweit granola is zo ontzettend makkelijk en simpel om te maken. Een andere bonus van zelf maken is dat je precies weet wat erin zit en dus niet voor verrassingen komt te staan met verstopte suikers of granen die toch niet glutenvrij bleken te zijn. Smoothies zijn leuk en aardig, maar op drukke dagen heb ik toch echt een vullend ontbijtje nodig. Deze keer maakte ik mijn granola met verschillende zaden en pitten, maar je kunt ook noten gebruiken of aanpassen met jouw favorieten ingrediënten.

Nodig voor 5-6 porties zelf gemaakte glutenvrije granola:
150 gram boekweit
6 el pitten en zaden naar keuze (ik nam pompoen- en zonnebloempitten, en nog 2 el lijnzaad)
1 el sesamzaad
2 el kokosvlokken
3 el kokosolie, gesmolten
3 el appelmoes, zelf gemaakt (optioneel)
1 tl kaneel
snuf himalaya zout
50 gram gedroogde abrikozen
75 gram rozijnen

Verwarm de oven voor op 170 graden en leg een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop.

Pak een ruime kom en meng hierin de boekweit, pitten en zaden, kokos, kokosolie, appelmoes, snuf zout en kaneel. Roer goed door elkaar en spreid het uit over de bakplaat. Druk wat aan en schuif in de oven voor 15-20 minuten, draai de granola om en bak nogmaals voor 10-15 minuten in de oven.

Laat wat afkoelen, snijd ondertussen de abrikozen in kleinere stukjes en roer deze samen met de rozijnen door de granola. Bewaar in een weckpot. Elke ochtend kun je een paar eetlepels eruit halen, serveer met yoghurt of een notenmelk.

Volg jij Beginspiration al op Facebook, Twitter en Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *