Hotspot: Gin Neo, Amsterdam Centrum

Gin Neo

Een paar weken geleden ging ik een hapje eten bij Gin Neo. Ze hebben een nieuwe stek in een zijstraat van de Vijzelstraat. Midden in het centrum dus. Eigenaar en chef Jun Hu staat hier in de keuken, en kookt elke dag een nieuw 6 gangen menu. Je leest het goed: elke dag een nieuw menu met ingrediënten die op dat moment beschikbaar zijn. Ook hier gaan ze uit van het kop tot staart principe; alles wordt gebruikt.

Chef Jin is geen standaard chef. Na een blessure moest hij zijn voetbal carrière vaarwel zeggen, en belandt via een omweg in de wijnwereld (hij wordt sommelier). Op dat moment kan hij nog geen ei koken, maar besluit het kookboek van elBulli als inspiratiebron te gebruiken en zichzelf het koken aan te leren. Het resultaat zie en proef je terug bij Gin Neo.

Gin Neo

Samen met een vriendinnetje ging ik het menu proeven. Wij aten 6 gangen met bijpassende wijnen. De gerechten zijn geïnspireerd door Jun z’n eigen moeder, maar ook de culinaire bistronomiezaken uit Parijs en Antwerpen. Kort samengevat: het is laagdrempelig, informeel en toch verfijnd, waarbij simpele ingrediënten tot iets spectaculairs worden omgetoverd. De gerechten zijn Frans, met producten uit Nederland en je ziet duidelijke invloeden uit Azie.

Zo aten wij een witte chocolade bonbon met gele curry, waarbij we een glas appel cider kregen om het gerecht ‘af te blussen’. Een geweldige bun met yoghurt dip met dille, biet en kurkuma. De asperges (ook een favoriet) zijn op verschillende manieren bereidt, en geserveerd met citrus en knapperige varkenshuid. Verder aten wij biet met garnalen, chikiang azijn en mierikswortel. Duif met kruiden, hooi, Chineze roos en hangop. Het kaasplankje was fantastisch. Elke kaas kreeg een bijpassende smaakmaker erbij (dus geen standaard vijgenbrood en uiencompote), maar een crispy coffee bij de blauwe kaas bijvoorbeeld. Het diner sloten wij af met een chocolade dessert met bergamot en pastinaak. Yummm. Echt een aanrader voor een avondje uit. Ik kan niet wachten om terug te gaan.

Gin Neo

GIN NEO
De Noorderstraat 19-23
Amsterdam Centrum
ginamsterdam.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *