Gevulde tomaten met quinoa en groene kruiden

Ik hou van quinoa! In zoverre: ik hou van quinoa als ontbijt, met wat warme appel, kaneel en kardemom. Heerlijk! Quinoa als diner was niet echt mijn ding, helaas.. Ik geef de schuld aan een uitermate vies (ja, echt!) recept wat ik alweer een paar jaren geleden maakte. Daardoor verschenen deze gezonde zaadjes (geen graan!) voor een lange tijd niet op mijn dinerbord. Tot vandaag! Ik besloot dat het tijd was om mijzelf weer aan een quinoa receptje te wagen. Geinspireerd door DailyLin en haar gevulde paprika’s, maakte ik deze gevulde tomaten met quinoa. Ik gebruikte voor de vulling een aantal ingredienten die ik in huis had. Normaal gesproken maak ik gevulde tomaatjes met bulgur of couscous, wat altijd erg lekker is. Voor nu dus een detox versie met de glutenvrije en supergezonde quinoa.

detoxdag14-1

Nodig voor 2 personen :
ongeveer 70 gram quinoa
4 middelgrote tomaten
2 bosuitjes, in dunne ringen.
1 teentje knoflook, door de pers
1 eetlepel (4-5 stuks) zwarte olijven, in stukjes
1 eetlepels vers gehakte (of 1 tl gedroogde) oregano
2 eetlepels verse peterselie, fijn gehakt
1 eetlepel verse munt, fijn gehakt.
60 gram feta, in stukjes gekruimeld
zout/peper
olijfolie

Verwarm de oven voor op 160-170 graden. Bereid de quinoa zoals op de verpakking staat vermeld. Let op, het moet niet te papperig worden aangezien het ook nog in de oven gaat. Snij het kapje van de tomaten af en haal de binnenkant er voorzichtig uit met een theelepeltje. Bestooi in de binnenkant een beetje zout en peper (ook hier niet te veel!). Wrijf een beetje aan de binnenkant.

Snij ondertussen de bosui in ringen, doe de knoflook door de pers en doe dit samen met de stukjes olijven en een goede scheut olijfolie in een kom. Doe de warme gare quinoa erbij en roer goed door. Verkruimel de feta erdoor.  Breng op smaak met zout, peper en de kruiden. Let op: niet te veel zout, aangezien de olijven en feta al ziltig zijn.

Doe de vulling in de tomaten en druk het een beetje aan. Bestrooi eventueel met wat extra feta en een klein scheutje olijfolie. Zet de tomaten in een ovenschaal, bak ze voor ongeveer 30-35 min in de oven tot de tomaten gaar zijn. Serveer gelijk, wanneer ze nog lekker warm zijn. Ik serveerde het maandag met een groene salade en zoete aardappel frietjes. Jummy!

Ps. Soms meestal heb ik wat van het quinoamengsel over; dit is lekker als lunch met wat groene salade en tomaatjes erbij. Of eet het na het sporten als snack, aangezien het vol met eiwitten zit.

3 reacties

  1. Ziet er lekker uit !! Ik heb nog nooit een recept gemaakt met tomaten opgevuld, toch zeker niet met quinoa. Ik vind quinoa nogthans heel lekker en ik eet het meestal als warme maaltijd ’s avonds !! Als ontbijt nog nooit geprobeerd, zou ik wel eens moeten proberen.
    Groetjes Julie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *