Gevulde pitabroodjes met olijf-feta spread en rucola

Gisteren deelde ik met jullie een makkelijke meeneem lunch in de vorm van deze geweldig lekkere linzensalade. Wanneer ik thuis aan het werk ben, kies ik graag ook graag voor iets simpel en snels als lunch. Alleen heb je dan vaak wat meer bij de hand om iets lekkers te maken. Nu lijkt dit pitabroodje met olijf-feta spread misschien een werkje, maar eigenlijk zijn ze altijd binnen 15 minuten klaar. Met als resultaat: een heerlijke en vullende lunch, waardoor je daarna rustig weer wat uurtjes kunt werken.

De olijf-feta spread in kwestie, of een soort gelijk recept, maak ik vaak al in het weekend en eet die portie gedurende de week. Een halfuurtje koken op zondag voor een drukke week scheelt mij onwijs veel tijd doordeweeks. Ik maak dan vaak een zoete en hartige spread, de zoete gebruik ik dan in mijn havermout ontbijtjes of op pannenkoeken. De hartige spreads zijn vaak heerlijk door een warme pasta, bij een omelet, of als spread op een broodje voor een smaakboost. Het is een super simpele manier om je gerecht net iets meer smaak mee te geven.. Al kun je de spread natuurlijk gewoon voor dit gerecht maken, want het is zo simpel als alles in een blender/keukenmachine doen of even gauw met de staafmixer erdoorheen.

In een pitabroodje met olijf-feta spread kun je natuurlijk alle ingrediënten stoppen die je nog in huis hebt. Het voordeel van deze broodjes is dat dit echt een basis recept is; je kunt de courgette weghalen wanneer je dit niet in huis hebt en vervangen voor alle restjes groeten, peulvruchten en zelfs vis, vlees en kaas uit de koelkast. Van kidneybonen tot parmaham, maar ook gegrilde paprika en gewoon wat plakjes. Binnen een handomdraai heb je een simpele lunch op tafel en genoeg van de spread voor de rest van de week.

Nodig voor 4 porties (2 personen):
Geïnspireerd door Naturally Ella
Bereidingstijd: 15 minuten
4 volkoren pitabroodjes
4-5 el olijven-feta tapanade
4 handen rucola
halve courgette, in plakken
olijfolie
peper/zout

Maak de olijf-feta spread in de keukenmachine, met een staafmixer of in de blender. Rooster ondertussen de pitabroodjes in een broodrooster, tot ze lichtbruin gebakken zijn.

Snijd de courgette in plakjes en bak of grill deze kort tot ze net gaar zijn. Doe de rucola salade in een kom, roer daar de tapenade doorheen en verdun eventueel met wat extra olijfolie (1-2 el). Breng verder op smaak met zout en peper. Roer de plakjes courgette erdoorheen en vul de broodjes. Eet het pitabroodje met olijf-feta spread gelijk.

3 reacties

  1. Oh lekker! Ik maak vaak een voorraad hummus op zondag, die we dan gedurende de week gebruiken voor op brood, of als dip voor bij de borrel, of als tussendoortje voor mee naar werk met worteltjes en komkommer. Dit lijkt me een mooie toevoeging aan dat repertoire!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *