Geroosterde pompoen-pastinaak soep

Ik speel even vals, en verklap gelijk een geheimpje… Ik schreef deze post namelijk afgelopen zaterdag . In het weekend had namelijk wat tijd over, aangezien ik mijn scriptie vrijdag al had ingeleverd (yay!) en mijn vak pas afgelopen maandag begon. Voor de rest had ik weinig sociale activiteiten gepland op zaterdag, aangezien ik aan het ontzuren was en dus alleen maar geneigd zou zijn om van het goede pad af te dwalen. Richting de borrelhapjes, een glaasje wijn en dare I say: een taartje of stukje chocolade. Stiekem was het best lekker om zonder te veel verplichtingen een heerlijk dagje thuis te zijn. Met genoeg tijd om allerlei klusjes te doen, besloot ik ook de keuken in te duiken voor deze op en top comforting pompoen-pastinaak soep.

Ondanks dat de groenten even in de oven moeten staan, is dit echt een simpele wintersoep om te maken. Het kost wat tijd, maar je maakt in een keer een grote portie (hallo vriezer!) en eigenlijk hoef je zelf maar weinig te doen. Een paar groenten snijden en in een ovenschaal doen, om ze vervolgens te verplaatsen naar een soeppan. Easy! Ik had dus tijd over.. Tijd om voor jullie het recept uit te typen en de foto’s op mijn computer te zetten.

Tijdens het typen waren de groenten gaar, een snelle blits met de staafmixer en er stond een grote pan dampende soep op het fornuis. Ik moest natuurlijk gelijk een kopje nemen, want met dit koude weer eet ik het liefste heel veel soep. Zoals jullie maandag ook op mijn kijkje in mijn keuken blog hebben kunnen lezen, eet ik graag een soepje wanneer ik tussen de middag thuis lunch of gewoon als easy diner. Je kunt me gewoon heel blij maken met soep! Warm, comforting, vol gezonde vitamines en onwijs vullend. Wat wil je nog meer?

Mocht je graag een keer willen uitpakken of heb je gewoon zin in iets extra’s? Maak dan deze salie pesto voor erbij. Het recept voor de saliepesto plaatste ik gisteren al op bginspiration.nl, en zoals ik daar ook kort zei, deze pesto past onwijs goed bij deze geroosterde pompoen-pastinaak soep. De soep is lekker op zichzelf, maar de pesto geeft net een extra salie-pijnboom smaakje mee. Yumm!

Geroosterde pompoen-pastinaak soep

Nodig voor 6 koppen:
Bereidingstijd: 70 minuten, waarbij je zelf maar 10 minuten iets hoeft te doen!
500 gram pompoen
300 gram pastinaak
1 grote (rode) ui, in grove stukken
5 tenen knoflook, in zijn geheel
5 blaadjes verse salie
1,5 liter groentebouillon
Vers gemalen peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil pastinaak, en snijd deze samen met de pompoen in stukken van ongeveer 2 cm. Het is geen precisie werk, maar het is vooral belangrijk dat alles ongeveer even groot is. Doe alle groenten met de knoflook, ui en salie in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper. Roer alles door en zet voor ongeveer 40-45 min in de oven.

Haal de knoflook uit hun schilletje, verwijder de meeste of alle salie blaadjes en doe de groenten in een ruime pan. Voeg de groentebouillon erbij, dit mag ook 1,5 liter water plus 3 bouillonblokjes zijn. Zet de deksel op de pan en laat voor 15-20 minuten rustig pruttelen. Pureer de soep, met een staafmixer of in de blender (let op: de soep is heet!). Doe de soep terug in de pan, verwarm eventueel extra bij en serveer in individuele porties. Eventueel met deze lekkere salie pesto erbij!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *