Gebakken haloumi met granaatappel

Het is zoo bizar, maar over een klein weekje is het alweer Oud & Nieuw. Wat gaat de tijd toch snel. Wat zijn jullie plannen op oudejaarsdag? Wij geven een gezellig feestje, met champagne en lekkere hapjes natuurlijk. Een van de hapjes zijn deze gebakken halloumi met granaatappel. Eigenlijk is het niet eens een recept, maar het is zo lekker dat ik het toch met jullie wilde delen. In dit recept staan namelijk twee van mijn favorieten centraal: halloumi met granaatappel! Verslavend lekker, ook in deze combinatie. Binnenkort plaats ik een recept, waarschijnlijk pas in het nieuwe jaar dus jullie moeten nog even wachten, voor een salade met boerenkool. Healthy en vooral lekker. De halloumi is heerlijk ziltig, en de granaatappel fris, fruitig en onwijs gezond. De granaatappel pitjes kun je al van te voren eruit halen, waardoor je op het moment supreme alleen de kaas hoeft te bakken en de pitjes erover strooit. Easy peasy!

Nodig als hapje voor 6 personen:
250 gram haloumi kaas
1 granaatappel
sap van 1/4 limoen
Handje fijngehakte munt, wanneer je dit in huis hebt

Snijd de haloumi voorzichtig in dunne plakken, van een halve centimeter, aangezien deze kaas makkelijk stuk gaat (wat op zich ook geen probleem is). Het makkelijkste is om met een scherp mes naar beneden te drukken en vooral niet te grote snijbewegingen te maken.

Zet een ruime koekenpan op het vuur, zonder olie, en bak de plakken haloumi aan beide kanten bruin. Rol ondertussen de granaatappel even op het aanrecht, met enige druk, en snijd vervolgens door de helft. Verwijder de pitjes door de halve granaatappel goed vast te houden boven een kom en er met de achterkant van het mes erop te tikken (met enige kracht). Let op dat niet al je kleding onder het granaatappelsap komt te zitten.

Verdeel de plakjes haloumi op een bord, bestrooi met granaatappel pitjes, een beetje van de limoensap op elk stukje en bestrooi eventueel met wat verse munt. Serveer gelijk.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *