Frittata met doperwten, asperges, mozzarella en verse munt

Het klinkt misschien gek, maar met het afstuderen in zicht, begin ik opeens te twijfelen over de toekomst. Wat wil ik hierna gaan doen? Wil ik fulltime gaan werken, bloggen, of meer? Een vraag die ook anderen trouwens constant aan mij stellen. Al gaan zij er al vaak vanuit dat ik na het studeren, het werkende wereldje in stapt. Al die tijd heb je immers aan je ‘CV’ gewerkt, gestudeerd met een doel en dus is de volgende (logische) stap solliciteren. Hallo full time job! Herkenbaar? Juist al die vragen en soms ongewenste adviezen, laten mij nadenken over wat ik nu echt wil.. Alle deuren zijn open, maar stiekem wordt er toch van je verwacht dat je een deur kiest. Zoals ik al zei, een moeilijke keuze.. Want, wat wil ik? En dus niet, wat verwachten anderen van mij?

Nu ben ik op zich best goed in het doen van mijn eigen ding en het niet te veel aantrekken van wat anderen verwachten.. Ik begon immers met mijn blog, terwijl sommigen mij voor gek verklaarden. Begin spontaan aan een challenge, waarbij mensen denken: waarom doe je dit? Zo ging ik 30 dagen detoxen, terwijl in die periode mensen het maar ongezond en gek vonden (en nu allemaal zelf het minimaal een keer hebben gedaan en erbij zweren). Wat de volgende stap zal zijn? Ik heb geen idee. Het niet weten is aan de ene kant een vrijheid, maar aan de andere kant benauwd het mij. Ik ben straks klaar.. En, wat dan? Tijd om erover na te denken en keuzes te gaan maken. Misschien hier en daar achter een deur gluren om te kijken wat daarachter verscholen gaat en het voor mij iets is, maar misschien is dit juist het moment om mijn dromen te volgen. Wat houd je straks immers tegen?

Met al deze gedachten in mijn hoofd merk ik dat ik wat minder tijd in de keuken spendeer en mij focus op andere dingen. De lekkere gerechtjes die ik maak zijn vaak simpel en snel, niet eens heel spannend, maar het natuurlijk moet wel lekker zijn. Zo maakte ik afgelopen week deze simpele frittata met zomergroenten, mozzarella en verse munt. Ik at het op mijn balkonnetje, in de zon, genietend van het prachtige weer en kon maar een ding denken: hier kan ik best aan wennen wanneer ik straks klaar ben! 😉

Nodig voor 3-4 personen:
100 gram groene asperges
100 gram doperwten
2 bosuitjes
1 bol mozzarella
4 eieren
75 ml melk
peper/zout
olijfolie

Snijd de asperges in kleine stukjes. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan, bak hierin de asperges. Voeg na een paar minuten de doperwten toe en de in ringen gesneden bosui. Breng alles goed op smaak met zout en peper. Bak tot net gaar.

Mix ondertussen in een kom de eieren en melk. Breng op smaak met peper en zout. Scheur of snijd de mozzarella in stukken. Zet zodra de groenten gaar zijn het vuur even zacht, giet je het eimengsel erover en verdeel de stukjes mozzarella (zorg dat ze grotendeels door het eimengsel bedekt zijn).

Zet een deksel op de pan, het vuur iets hoger en bak de frittata voor ongeveer 5 minuten. Zodra de onderkant lichtbruin gebakken is, draai je de frittata om zodat de andere kant afgebakken kan worden of schuif je het in een voorverwarmde oven zodat de andere kant ook lichtbruin en gaar is. Het omdraaien in de pan gaat het makkelijkste met een deksel of bord op de pan, zo blijft de frittata heel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *