Frisse pasta salade met komkommer, olijven en feta

Soms kun je blij worden van kleine dingen.. Zoals het feit dat we een paar mooie zomerdagen erbij hebben gekregen. Na de maand augustus was ik bang dat we direct zouden overstappen naar het winterseizoen en ik mijn behoefte voor zomerse gerechten zou moeten opbergen tot volgend jaar. Gelukkig kan ik dit recept voor een frisse pasta salade nog met jullie delen, aangezien ik deze in het begin van de zomer vaak heb gemaakt. De smaken zijn licht, zomers en fris door de citroen. De feta en zwarte olijven zorgen voor de nodige ziltigheid; de mosterd en bosui heeft de salade wat pit. Het is vooral een recept die je binnen een handomdraai op tafel zet. Het is een perfecte pasta salade om mee te nemen, als lunch of in het park, maar is ook heerlijk als onderdeel van het diner met een stukje gegrilde zalm of een geroosterd stukje kip. 

Nodig:
Bereidingstijd: 20 minuten
180 gram orzo (kleine pasta)
Zeste en sap van ½ (biologische) citroen
1 tl mosterd
4-5 el extra vergine olijfolie
2 bosuitjes, fijn gesneden
3 takjes verse dille, alleen de fijnere blaadjes gebruiken
20 cm komkommer,  in vieren en dan in stukjes
70 gram feta, verkruimeld
3 el zwarte olijven
zout/peper

Kook de orzo, in gezouten water, zoals vermeld op de verpakking of naar smaak. Meestal een minuut of 8. Maak ondertussen de dressing, door de citroen, mosterd, en olijfolie door elkaar te roeren, breng deze op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af wanneer deze gaar is en voeg deze samen met de dressing in een ruime schaal. Snijd de komkommer in de lengte in vieren, haal eventueel de zaadlijsten eruit en snijd in kleinere stukken. Haal de pitten uit de zwarte olijven (wanneer dit nodig is), hak de dille fijn en voeg alles toe aan de lauwwarme salade. Om het helemaal af te maken kun je de feta eroverheen verkruimelen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *