Ik was al een tijdje nieuwsgierig wie er zou winnen. Op de “vroege” morgen van 1 september zag ik opeens een berichtje langs komen. Na 10x te checken: “Staat daar mijn naam?” kon ik het nog steeds niet helemaal geloven. De vorige hostessen hadden mijn salade met tuinbonen, halloumi, ei en verse munt gekozen als “winnaar” van het foodblogevent! Wauw.. Met een grote smile kroop ik, nu als host van het foodblogevent september 2012, achter de pc. Opzoek naar mijn thema..
Dit klinkt misschien gek, maar ik heb er niet echt over na gedacht dat ik zou kunnen winnen. Ik was van te voren niet bezig geweest met het eventuele kiezen van een thema en had mijn weekend vol gepland met leuke dingen. Niks thema’s uitkiezen of stukjes schrijven voor op mijn blog! Dus toen mijn moeder en ik op het terras zaten, pakte ik mijn notitieboek tevoorschijn en samen discussieerde wij over een leuk onderwerp voor deze maand. Ennn, we vonden er een! Het thema van de maand september is (tromgeroffel!):
Maak jou favoriete hartige taart!
De maand september vind ik echt een hartige taart maand! Door de heerlijke (en laatste) groenten van het zomerseizoen en de eerste herfstgroenten, krijg ik vaak spontaan zin om een hartige taart of quiche te maken. Of het nu gaat om een preitaart met tijmdeeg, een pompoentaart met gebakken paddenstoelen of een mozzarellataart met gegrilde groenten en doperwtjes, in de maand september kan alles.. Ik ben dus heel benieuwd wat jullie voor leuks gaan verzinnen!
Meedoen? Dat is simpel..
- Ga de keuken in, bak een heerlijke hartige taart of quiche!
- Laat hieronder een berichtje achter met de link naar het recept op je blog. Zet onderaan bij je recept (op je eigen website/blog!) dat het voor het foodblogevent september 2012 is, met een linkje naar deze pagina.
- Geen blog? Meedoen kan natuurlijk altijd! Stuur mij dan een mailtje met het recept en een mooie foto naar info[at]beginspiration[punt]nl.
- Laat al je vrienden en vriendinnen, via Twitter en Facebook, weten dat je meedoet aan het foodblogevent!
- Je kunt je recept insturen tot vrijdag 28 september 2012 (17.00uur!). Op zondag 30 september (mijn verjaardag, overigens) zal ik de winnaar bekend maken… Spannend!
Veel succes allemaal! Ik ben heel benieuwd naar jullie inzendingen!
Op de hoogte blijven? Volg mij op facebook en twitter!
—————————————————————————————————————–
22. Nynke stuurde dit leuke receptje in voor een fijne preitaart, die overigens in het voorjaar leuk gemaakt kan worden met verse asperges en ham. Een leuk basis recept dus! Op haar blog, over (h)eerlijk koken, lees je meer over koken zonder poespas.
21. Deze pompoentaart met geitenkaas en procutto is gemaakt door Pierre met producten uit “eigen” tuin! Hoe maak je het? Op zijn website zie je een kleine fotoshoot, waarbij er stap voor stap een foto is gemaakt tot deze heerlijke creatie tevoorschijn kwam!
20. Deze hartige taart van Brenda, met broccoli en kip, vind zij de aller lekkerste die ze ooit heeft gegeten! Misschien komt het door haar nieuwe quiche vorm, wie zal het zeggen! Op haar blog vind je meer uitprobeersels en succesrecepten, dus neem eens een kijkje.
19. Mijn getwitter heeft geholpen, want daar is de inzending van Manon. Zij maakte deze leuke bimi-kaastaart, met croissantdeeg. Grappig! Ik ben benieuwd hoe het smaakt. Verder vind je op haar blog, In de Keuken, vegetarische recepten met een vleugje brocante..
18. Daar is alweer een leuke inzending. Deze rode ui, geitenkaas en bietjesgalette met verse dille is van Aranka. Op haar blog zijn vooral natriumarme recepten te vinden, dus zonder zout. Hoe maak je iets dan toch erg smaakvol? Lees het op haar blog!
17. Ondanks haar kleine foodblog-block van afgelopen week, maakte Antoinette deze lekkere prei-gruyere taart met tijm en parmezaan deeg. Een simpele maar heerlijke combinatie, vooral met het zelf gemaakte deeg. Op haar blog, Eerst Koken, vind je meer recepten en leuke experimenten zoals homemade cola.
16. Bij het officiele begin van de herfst stuurt Kelly van Kell´s Kitchen mij dit leuke recept geinspireerd door meneer Ottolenghi en Tamimi. Deze pompoentaartjes met wortel en geitenkaas zijn vast net zo lekker als ze eruit zien! Jummy..
15. De volgende inzending is een hartige taart met ui en pompoen is geschreven door Irene. Het heerlijke recept ontstond tijdens een diner die zij maakte in Italië! Achteraf kwam ze soortgelijke recepten tegen in verschillende kookboeken (denk aan Bill Granger en Donna Hay), waarmee ze haar eigen recept perfectioneerde.
14. Lies heeft voor haar inzending deze heerlijke hartige prei-pompoentaart met salie en hamsnippers ingestuurd. Op haar blog vind je meer makkelijke én uitdagende recepten, die overigens meestal vegetarisch zijn. Haar meest gebruikte ingredient: een lepeltje met liefde.
13. Mireille laat menig food- en fashionhart sneller kloppen door de leuke receptjes en stukjes op haar blog. Zo ook voor het foodblogevent! Hiervoor stuurt ze een, door de herfst geinspireerde, hartige taart met gemengde paddenstoelen, tijm en feta.
12. Francesca maakte een hartige taart vol klassiek smaken, namelijk een paddenstoelentaart met salie en gruyère! Op haar blog vind je meer pure recepten voor iedereen die van lekker eten houdt. Recepten zonder teveel moeite, maar wel met veel liefde!
11. Daar is ook nummero 11! Ursula ‘quichte’ 😉 deze champignon met walnotencrème taart als inzending voor het foodblogevent! Ze serveerde het samen met een rucola, peer en gorgonzola; het recept vind je op haar blog. Waar nog veel andere leuke receptjes te vinden zijn!
10. Er doen veel leuke en originele recepten mee aan dit foodblogevent. Zoals deze ingestuurd door MissAiesj, waarbij haar echte naam tot een klein mysterie blijft! Zij heeft deze leuke risottotaart ingestuurd..
9. De 9e inzending is deze quiche des restantes. Een quiche ontstaan uit de groentenlade restantjes van Paul. De tweede mannelijke deelnemer aan dit foodblogevent! Op zijn blog schrijft hij over de recepten die hij maakt, de kook- en eetervaringen die hij opdoet met zijn gezin.
8. De volgende inzending is geen taart, geen quiche en geen pizza, maar een pizzataartquiche met puntpaprika, hete pepers en pancetta. Els beschreef haar idee erachter op haar blog Eetlust en houd van culinaire verrassingen. Op haar blog zijn veel recepten te vinden, soms uit “de ouwe doos” en soms nieuwe uitprobeersels!
7. De volgende hartige taart op het lijstje is die van Caroline. Ze stuurde haar favoriete recept op, namelijk een combinatie van tomaten en geitenkaas. Misschien niet het meest originele recept, zoals ze zelf zegt, maar wel ontzettend lekker met die zoete tomaatjes uit de oven. Ik ben heel benieuwd in ieder geval!
6. Ook inzending nummer 6 is een feit en wel deze hartige herfsttaart met een bodem van quinoa (en een beetje chia) met een vulling van broccoli, feta & wortel. Maaike stuurde mij dit recept, met daarbij stap voor stap foto’s over hoe je deze originele en uber gezonde taartbodem kunt maken. Leuk!
5. Ellen stuurde mij dit heerlijke spinazie & chorizo quiche recept. Een recept dat je kunt omvormen tot borrelhapje, maaltijd of plain and simple comford food wanneer je een dagje alleen thuis bent! Op haar blog vind je recepten voor noodlesoep, zoet en de rest, waarbij ze kookt met producten die geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en milieu.
4. Een recept uit de Franse keuken van Lisette. De eigenaresse van een Chambres & table d’hôtes in Frankrijk! Haar grote passie voor het koken komt dus goed van pas, met al die mensen die bij haar komen eten. Voor het foodblogevent heeft Lisette een heerlijke Tomaten Tatin ingestuurd (geïnspireerd op de Franse klassieker natuurlijk!).
3. Het was de eerste keer dat ze iets met pompoen maakte en ze was blij verrast. Deze mooie herfst taart, een pompoentaart met feta en walnoten, komt van Nombelina’s Foodblog en is de derde inzending! Op haar blog schrijft ze over alles wat met eten te maken heeft!
2. Enn nummero 2 is binnen, leuk! Deze hemelse spinazietaart met feta komt van Anke, geinspireerd door Jamie. Zij schrijft op haar blog Donna Caramella over koken, lekker eten en andere leuke dingen.
1. De eerste hartige taart is binnen en wel in een orriginele vorm: een cake! Een cake met olijven, spekjes en witte Mâcon, ingestuurd door de Bourgondiër Gereon! Op zijn blog Culi DL schrijft hij over wijn- en spijscombinaties. Zijn wijnadvies bij deze heerlijke cake: een witte Mancey! Genieten..
Nog gefeliciteerd met het winnen van het Foodblogevent! En je hebt een leuk thema, daar kan ik wel wat mee!
Dankje! Leuk, ik ben benieuwd wat voor lekkers je gaat insturen!
Hoi Ianna,
Ten eerste van harte gefeliciteerd met het winnen van het foodblogevent. Leuk je taarten thema voor september. Helaas ben ik niet zo van het bakken, maar na wat gegrut op mijn blog kwam ik een Bourgondische entry tegen over cake! Wij Nederlanders eten altijd zoete cakes, maar de genen die het monnikenpad lopen in de zuidelijke Bourgogne zijn niet vies van een zilte cake met spekjes en olijven. Bon appetit. Recept uit de Ma bourgogne serie http://culidl.blogspot.nl/2012/08/cake-met-olijven-spekjes-en-witte-macon.html
Maak er een mooie taart maand van en probeer eens wat meer mannen als deelnmer te scoren!
Salut
Gereon
Dankje. Haha, ik ga het proberen, mannen zijn inderdaad schaars op dit gebied!
Gr
Mijn favourite “niet quiche” recept, maar toch hartige taart.
http://donnacaramella.blogspot.be/2012/05/hemelse-spinazietaart-met-feta.html
Het pompoenen seizoen is weer begonnen vandaar dat ik voor deze kies: http://nombelina.com/pompoentaart-met-feta-en-walnoten/
Oh ik ben dol op hartige taarten, heb ook al een groot aantal recepten, eentje ken je al:)
Ik ga me nog even bezinnen of ik een oud of nieuw recept ga insturen, maar gelukkig heb ik nog even!
Ik ook! Ben benieuwd wat je gaat insturen.. 🙂
Hallo,
Via het foodblogevent kom ik hier terecht. Voor de eerste keer. Leuke blog met fijne receptjes.
Ik ga ook zeker meedoen met deze opdracht. Dit moet me nog wel lukken. 🙂 Ik zet meteen je bloglink op mijn site zodat ik hier vaker kan komen. Groeten Daisy
Dankjewel! En wat leuk dat je mee doet! Ik wacht je hartige taart recept rustig af.. Je hebt nog even de tijd! Ben benieuwd.. 🙂
Gefeliciteerd met het winnen van het foodblogevent! En wat een lekker thema heb je bedacht, ik ben dol op hartige taarten!
Eens zien of ik wat lekkers kan bedenken!
Hi Ianna,
Zoals al aangegeven op twitter – gefeliciteerd met het winnen van foodblogevent augustus – wat een eer!
Mooie site en met name je 12 uitdagingen vind ik erg leuk om te lezen/volgen.
Hierbij mijn inzending voor het foodblogevent september – een tomato tatin. Zie voor het recept:
http://www.onzefransekeuken.nl/2012/09/tomato-tatin.html
Groetjes uit Frankrijk, Lisette
Hai Lisette! Dankjewel voor je inzending en alle complimenten! 🙂 Jaa, druk bezig om al mijn 12 uidagingen te voltooien voor 31 dec. Best lastig soms, de tijd gaat snel, maar zeker leuk om te doen!
Quiche… Hartige Taart… ik weet het verschil niet maar vind het wél lekker.
Zoals beloofd, hier is ‘ie dan: http://inmyredkitchen.wordpress.com/2012/09/07/spinazie-chorizo-quiche/
Ik heb trouwens gisteren een heerlijke pizza gemaakt, zal er snel over bloggen zodat jij wellicht inspiratie ervoor kunt opdoen voor je 12 uitdagingen 😉
groetjes uit de Red Kitchen, Ellen
Hoi!
Wat een geweldig onderwerp! Ik ben dol op hartige taarten! 🙂
De ingezonden taarten zien er heerlijk uit, ben erg benieuwd naar de rest en alvast succes met je keuze… 😉 Pfff… dat gaat vast moeilijk worden…
Hierbij mijn inzending: http://www.micook.nl/hartige-herfsttaart-met-quinoa-bodem/
Groetjes, Maaike
Hallo Ianna,
Hierbij mijn inzending: http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2012/09/quiche-met-tomaten-en-geitenkaas.html
groeten, Caroline
Hoi Ianna! Na wat gepeins ben ik tot deze creatie gekomen:
http://eetlustig.blogspot.nl/2012/09/pizzataartquiche-met-puntpaprika-hete.html
Groetjes, Els
Je hebt een heerlijk onderwerp gekozen voor deze maand. Daar kan deze amateuristische man ook wel aan meedoen: Quiche des Restantes
http://www.family-oosten.com/blog/2012/09/11/hartige-taart-foodblog-event-201209/
Groetjes,
Paul
Et voila, mijn inzending, risottotaart: http://missaiesj.be/recepten/risottotaart/
Hi Ianna,
Heerlijk: hartige taart! Het thuisfront (inclusief ik) was hartstikke blij met je keuze voor het thema van dit Foodblogevent 🙂 Ik moest maar flink gaan ‘proefbakken’ …
Voor deze gelegenheid wilde ik graag met iets nieuws komen. Wat vind je hier van?
http://missfromage.wordpress.com/2012/09/15/quiche-champignon-met-walnotencreme-foodblogevent/
Groetjes en succes met de nu al moeilijke keuze. En de maand is nog maar half voorbij…
missFromage
Hi Ianna,
Leuk om deze maand voor het eerst mee te doen! En hier is mijn inzending :). Ik zie allemaal fantastische recepten voorbij komen, dus succes 😉 In ieder geval heb je genoeg inspiratie voor de rest van het jaar als het om hartige taarten gaat!
http://www.francescakookt.nl/2012/09/foodblogevent-paddenstoelentaart-met.html
Hartelijke groet, Francesca
Leuk!! Ik ga mijn uiterste best doen om ook nog iets te maken. Ben gek op hartige taart!
Mijn inzending is een hartige taart met gemengde paddenstoelen, tijm en feta!
Een heel simpel maar smaakvol taartje.
Groetjes en succes met kiezen uit alle geweldige recepten.
Mireille
Mijn inzending is een hartige prei-pompoentaart met salie en hamsnippers: http://lepeltjeliefde.blogspot.nl/2012/09/hartige-prei-pompoentaart-met-salie-en.html
Ja, ja, daar is ie dan eindelijk. Vanavond genoten van deze heerlijke hartige taart, die eigenlijk best een beetje zoet smaakt. Dat komt natuurlijk door de pompoen en de gecarameliseerde ui. En de foto…. Ach het is weer een goede poging….
http://allesovereten.wordpress.com/2012/09/20/foodblogevent-recept-hartige-taart-met-ui-en-pompoen/
Het begin van mijn favoriete culi-seizoen vier ik met deze heerlijke herfsttaartjes!
http://inkellskitchen.blogspot.nl/2012/09/pompoentaartjes-met-wortel-en-geitenkaas.html
Laat ik nu dol op hartige taarten zijn! Dus dit thema was koren op mijn molen. Ik heb een rode ui, geitenkaas en bietjesgalette gemaakt en dit is het linkje ernaar: http://natriumarm.eu/taarten/rode-ui-geitenkaas-en-bietjesgalette/
Veel succes met het kiezen van een winnaar aan het einde van de maand want ik al genoeg heerlijke recepten!
Hoi Ianna,
Zo’n twitter-oproep werkt wel. Hierbij mijn inzending voor het Foodblogevent: http://onno-indekeuken.blogspot.nl/2012/09/bimi-kaastaart.html.
Groeten, Manon
Hoi Ianna,
Hierbij mijn inzending voor het foodblogevent, een overheerlijke hartige taart met broccoli en kip!
http://www.brendakookt.nl/2012/09/26/hartige-taart-broccoli-en-kip-2/
Groetjes Brenda
http://hotcuisinedepierre.wordpress.com/2012/09/27/day-2-pumpkin-goat-cheese-and-proscuitto-quiche/
Dit is mijn hartige taart. Het is een quiche gemaakt met quasi alleen maar ingrediënten uit de tuin van mijn grootvader. De volledige week maak ik enkel gerechten met ingrediënten uit hun tuin. Toevallig maakte ik ook een quiche. Daarom dan ook deze inzending – hopelijk nog net op tijd.
Las net je oproep voor de hartigetaart “strijd”! Ben zelf ook dol op hartige taart. Hieronder mijn basisrecept. Maak er vaak direct twee en vries een in voor feestjes en partijen. Altijd een succes.
http://eerlijkkoken.blogspot.nl/2011/01/prei-taart.html