Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Favoriete kookboeken 2013

IMG_3117
Zo aan het einde van het jaar, vooral wanneer het buiten toch regent, vind ik het heerlijk om in mijn (steeds groeiende stapel) kookboeken te bladeren. Ik zie het als een culinaire terugblik van het afgelopen jaar, terugdenkend aan alle lekkere recepten die ik heb gemaakt (of komend jaar nog graag zou willen maken). Daarom deel ik graag met jullie mijn favorieten..

Kookboek: Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall
Waarom? Ondanks dat het boek stiekem al vanaf 2012 bestaat, viel dit kookboek pas dit jaar op mijn deurmat. Een kookboek vol vegetarische recepten, perfect voor easy doordeweekse recepten of juist uitgebreide weekend-maaltijden. Lees hier mijn eerdere review van dit kookboek!
Favo recept: de tomatenrisotto met mozzarella.
Nog te maken: Sowieso nog de lasagne met boerenkool en paddenstoelen, vouwbrood met Mexicaanse bonenpuree en dubbelgebakken aardappels. (Al kan ik nog wel even doorgaan met dit lijstje… )

Kookboek: Van het Huis van Laurence & Gilles Laurendon.
Waarom? Nou, ik vind dit het perfecte kookboek voor recepten om zelf ingrediënten te maken. Denk bijvoorbeeld aan jam & chutney, mascarpone, ingemaakte groenten, paté en heerlijke zoetigheden. Must have in elke keuken, wanneer je graag zelf dingen maakt. Lees hier mijn review!
Favo recept: Ketchup en kastanjepuree.
Nog te maken: Korenarenstokbrood, het recept voor pickles en peren-frambozen compote.

Kookboek: (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow.
Waarom? Ondanks dat ik niet helemaal kan geloven dat ze zelf alle recepten heeft bedacht, blijft het een super goed kookboek. Vol heerlijke en gezonde recepten. Mijn eerdere review lees je hier!
Favo recept: Crumble zonder meel en Mexicaanse tomatenrijst
Nog te maken: Gebakken bloemkool met kikkererwten en de chocoladetaart met gezonde botercrème (nieuwsgierig!)

Kookboek: Het Voedselzandloper kookboek van Pauline Weuring en Kris Verburgh.
Waarom? Zoals je logischerwijs zou denken, is dit kookboek inderdaad voor elke voedselzandloper-foodie een must have! Maar ook voor diegenen die niet de eetregels van Kris Verburgh volgen, is het een aanrader. Vol leuke, simpele recepten voor elke dag. Meer info over het boek lees je hier!
Favo recept: Kokoskoekjes!!!
Nog te maken: Choco-pinda fudge en zomerstamp (voor mij zonder gehaktballetjes).

Kookboek: GreenDelicious Kruiden van Natascha Boudewijn.
Waarom? Omdat je na het lezen (!) van dit kookboek stiekem wel een grote tuin wil hebben, vol kruiden en eetbare bloemen. Daarbij staat het vol heerlijke en vooral originele vegetarische recepten en dat is altijd fijn! Lees hier verder..
Favo recept: Lasagne van pompoen & salie, dragonpesto en dillechips.
Nog te maken: spicy greendeliciousburger, mini-pies en alle recepten met de drop-plant (nieuwsgierig!)!

Een paar kookboeken waar ik naar uitkijk in 2014: Mijn Franse Keuken van Rachel Khoo, The Green Kitchen van David Frenkiel (van Green Kitchen Stories), Easy Peasy van gezonde foodie Claire van den Heuvel, Plant Power van Lisette Kreischer en Honestly Healthy van Natascha Corrett (om er maar een paar op te noemen!) 😉

Fijne feestdagen allemaal!

4 Discussions on
“Favoriete kookboeken 2013”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.