Fat, Sick and Nearly Dead

De afgelopen week de tijd genomen om comfortabel achter de tv of laptop te kruipen, om wat fijne documentaires te kijken, zoals Forks over Knives, Tapped en Fat, Sick and Nearly Dead.  Vooral de laatste heeft bij mij een blijvende indruk achter gelaten. Het is een simpel verhaal:  een man met te veel slechte eetgewoontes wordt ziek en besluit, na alle mogelijke medische “oplossingen”, voor 60 dagen een sapkuur te gaan volgen. Dan denk je sapkuur, dat klinkt heftig!

Ondanks dat, lijkt het de man vrij goed af te gaan (op de eerste paar dagen na).  Op zijn reis door Amerika leer je steeds meer over zijn leven, maar ook over de levens van de mensen die hij onderweg tegenkomt en inspireert. Het is mooi om te zien hoe iedereen reageert wanneer hij vertelt dat hij aan het kuren is. Al zijn er een aantal die na een slokje proberen het best lekker vinden, anderen totaal niet, en sommigen  durven zelfs de stap te zetten om zelf een paar dagen te gaan sappen. Met verbluffende resultaten! De klachten waar ze al jaren mee lopen verdwijnen en ze vallen af. Maar losstaand van de resultaten, vind ik het mooi om te zien hoe hij de mensen laat nadenken over hun eetgewoontes. Je ziet mensen uit hun comfort zone stappen en toegeven dat ze eigenlijk al lang wisten dat wat ze eten ongezond is. In plaats van voor gezond eten te kiezen, nemen ze de makkelijke weg. Soms gedwongen,  omdat ze weinig geld hebben, en soms puur uit gemak of het niet beter weten. Uiteindelijk inspireert de man verschillende mensen, die op hun beurt anderen onder hun hoede nemen en ze kennis laten maken met het verschijnsel sapkuur.  Uiteindelijk verspreidt de kennis zich als een olievlek ( of beter gezegd sapvlek) over de gemeenschap. Dus bij deze verspreidt ik de sapvlek wat verder, echt een must-see!

En voor degene die de film al hebben gezien, en zich afvraagt wat zit er nu elke keer in dat sapje met boerenkool (jawel!), zie hieronder het officiële recept:

Nodig: Mean Green Juice (original)
6 grote boerenkoolbladeren
1 komkommer
4 stengels Selderij
2 groene appels
½ citroen (zonder schil)
1 stukje gember

Hala de harde stelen uit de boerenkool. Voeg alles in een juicer en genieten van dit uber gezonde sapje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *