Fair & Delicious bloggers event!

IMG_4354Afgelopen zaterdag was ik uitgenodigd voor het Fair & Delicious Bloggers event. Voor mij ging deze dag over passie. Passie voor eten en te doen waar jij het liefste mee bezig bent. Staan achter je product, merk of ideeën en deze vol overgave uitvoeren. Gedurende de dag kwam dit terug in bijna alle presentaties en met de mensen waarmee ik sprak. Makkie Mulder gaf haar visie voor een inspiratievol en passievol tijdschrift, en de 10 tips die zij graag wilde meegeven aan ons bloggers. Lizet Kruyff, die vol humor en liefde over de culinaire geschiedenis van de Nederlandse handel vertelde. We leerden over de pepernoot (zonder kruidnagel!), waar de uitspraak ‘peperduur’ vandaan komt en wat we aan de Romeinen te danken hebben.. Nadia en Merijn vertellen over hun reizen en verhalen over eten, daarbij wordt er een heerlijke lunch voorgeschoteld.

IMG_4328IMG_4348

Passie en doen waar jij gelukkig van wordt, iets wat de 3 oude studievrienden achter Mister Kitchen dagelijks doen. Met hun toffe projecten als Rollende Keukens en buitenlandse avonturen, zoals hun zoektocht naar de lekkerste amandelen in Palestina. Bij Tony Chocolonely mochten we onze eigen chocoladereep maken (super tof natuurlijk!) maar daarbij leerden we ook Teun en zijn chocoladefabriek kennen. Teun die in zijn missie naar een slaafvrije chocoladereep zichzelf ‘in de bak wilde gooien’, zodat bedrijven niet meer met ‘slaafchocolade’ konden werken. Zijn bedrijfspartner probeert hem tevergeefs (ben ik bang) wat tot rust te brengen, maar het liefst gaat hij stug door om zijn doel te bereiken: slaafvrije chocolade voor iedereen en ondertussen verder bouwen aan een beter bestaan voor de boeren.

Gevulde speculaasEigen chocoladereep maken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na zo’n dag, vol inspirerende mensen, zoals Makkie Mulder (Delicious Magazine), Jochum Veerman (Max Havelaar) en Samuel Levie (Brandt&Levie) is het lastig om niet te gaan nadenken over je eigen passie. Wat wil ik nu echt?  De laatste tijd ben ik daar steeds meer over na aan het denken en vooral aan het uitzoeken hoe ik dit wil gaan bereiken. Want een ding heb ik gemerkt; van mijn blog, het koken en het eten krijg ik zoveel energie. Wanneer ik diep in mijn hart kijk, weet ik stiekem dat ik mij moet richten op mijn eigen passie en het koken/eten daaromheen.

Uiteindelijk is dat wat ik afgelopen zaterdag vooral heb meegekregen: doe iets wat je leuk vind en volg je hart. Blijf dicht bij jezelf en doen waar jij energie van krijgt. Probeer ondertussen net als Max Havelaar, ooit gecreëerd door Multatuli, de wereld een beetje mooier en beter te maken. En dat is wat ik ga doen… Bedankt Delicious en Max Havelaar voor deze wijze levenslessen (en natuurlijk voor de goodiebag vol heerlijkheden!) 😉

6 reacties

  1. Klinkt als een inspirerend dagje! Ik heb er ook een hele tijd over getwijfeld maar ben recent
    tot de conclusie gekomen dat het vooral mijn passie moet blijven. Als ik er geld mee moet gaan verdienen vraag ik me af ik het nog wel zo leuk vind.
    Ben benieuwd wat je gaat doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *