Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Even terug naar gezond!

Nu kun je je afvragen: waarom? Hoezo terug? En wat ga je gezonder doen? Ik denk niet dat ik ongezond eet, misschien relatief gezien nog best gezond, maar in periodes van stress en vermoeidheid merk ik dat mijn eetpatroon een minder gezonde wending neemt. Wanneer ik mezelf weer te veel heb getrakteerd op te veel “slecht” eten, dan begint mijn lichaam tegen te stribbelen. Ik zeg “slecht” eten, omdat ik eten liever niet in categorieën van goed of slecht stop. Behalve suiker, aspartaam etc waarvan je zeker weet dat het niet goed voor je is. Hoe dan ook, zoals ik al zei, mijn lichaam begon wat tegen te stribbelen. Met als gevolg: hoofdpijn, dufheid, vermoeidheid, slecht slapen, zin in suiker/pasta/koekjes etc. De signalen zeggen: Ianna, hou eens op met al die “ongezonde” dingen eten en doe eens gezond! Klink makkelijk, nietwaar?

In januari heb ik een detox gedaan, en ja je leest echt detox (!). Hierbij moet ik er gelijk bij zeggen dat het geen “detox” is waarbij je alleen maar sapjes drinkt en niks mag eten. No worries! In de detox van Jacqueline van Lieshout mag je eten zoveel je wilt! Alleen zijn er bepaalde dingen die niet mogen, denk aan gluten, koemelk, ei, vlees, suiker, cafeïne, sigaretten, alcohol enzo. Als onervaren detoxer lees je dit en denk je: wat mag nog wel? Geloof me, genoeg! Denk aan deze heerlijke groene bonen salade met pecorino, dit leuke recept uit het tempelkookboek, iets Italiaans of juist Aziatisch. Genoeg om uit te kiezen! Het resultaat? Geen hoofdpijn meer, de algemene dufheid is weg, je slaapt als een roosje, stralende huid, je haar glanst en hallo concentratievermogen/frisheid in je hoofd! Op dat soort momenten realiseer je pas hoeveel eten eigenlijk met je doet. Dus de komende weken (zo net voor mijn tentamens, hoe handig!) wat extra healthy recepten op beginspiration.

Wat betekend dit? Voor jullie: de komende tijd staan hier lekkere recepten, die naast gezond ook snel, makkelijk en heel fijn zijn om te eten! Wat betekend dit voor mij: zoals gezegd aan mijn gezondheid werken, fris hoofd en dan voor mijn tentamens een 9 (zou mooi zijn!)!

Wat zijn “mijn” regels:

  1. Het wordt een lichte detox versie dan van de detoxcoach! Met name om het iets gemakkelijker voor mezelf te maken zo tijdens de tentamens en omdat het gaat om gezonder eten ipv echt detoxen. Kijken of het lukt en hoe mijn lichaam erop reageerd! Een kleine test dus..
  2. Wat ga ik eten: veel/alle soorten groenten en fruit, “hele” granen (met mate),  noten, zaden en dat soort dingen. Vis, ei, eventueel bio kip of kalkoen en bij extreme trek in suiker een stukje hele donkere bio chocolade!
  3. Wat laat ik de komende tijd staan: alcohol, suiker, “witte” producten (pasta, witte rijst etc), geen rood vlees, melkproducten met mate (tenzij van een geitje of schaap, want dat kunnen mensen beter verteren!).
  4. Let op: het is geen dieet! Ik wil er (en ga er) niet van afvallen. Let wel, mocht je een slecht eetpatroon hebben, dan val je meestal wel af omdat je meer pure producten gaat eten! Het is altijd even handig om bij je huisarts om advies te vragen.

Volg je mij al op facebook en/of twitter?

5 Discussions on
“Even terug naar gezond!”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.