Eten met een goed geweten!

Ik vraag me de afgelopen tijd veel dingen af. Wat is tegenwoordig gezond eten, snap jij het nog? Iedereen heeft een mening, dus waar moet ik op letten? Steeds meer nieuws over slecht eten, resistente bacteriën, te veel antibiotica gebruik, welvaartsziekten, allergieën door voedsel en ga zo nog maar even door! Hierdoor begin ik me steeds meer af te vragen, is mijn manier van eten wel de juiste? En als het milieu zo belast wordt door het eten van vlees, kan ik dan zonder?

Je kunt het in ieder geval proberen en wel met de hulp van het kookboek Puur Plantaardig. Een kookboek van Antoinette Hertsenberg en Jacinta Bokma die vol staat met, zoals de titel al doet vermoeden, recepten zonder dierlijke producten. Dat betekend geen vlees, vis, ei, kaas en melkproducten. In eerste instantie dacht ik, wat blijft er dan over?  Best veel en vaak ontzettend lekker. Denk eens aan toast met zwarte bonen humus, no fish sushi, pasteitjes, paella en je kunt zo nog wel even door gaan.

Ze hebben geprobeerd rekening te houden met gezinnen en dat zie je terug in de recepten. Het zijn snelle en makkelijke recepten die genoeg ruimte bieden voor eigen variatie en de restjes uit de koelkast. Zelfs de recepten waarvan ik dacht dat het een “klus” zou worden, zoals de linzenburgers, zijn zo klaar. En bij sommigen zit er een verstopt ingrediënt in die je nooit zou verwachten, zoals in de heerlijke hemelse modder. Een goddelijke chocolademousse! Ik wilde daar nog een foto van maken, maar was te laat. Er waren al wat grote happen uit genomen. Een positievere reactie op “mijn” hemelse modder kan bijna niet.

Wil je dus een keer een plantaardig menu maken, dan is dit boek echt een aanrader. Ik hou ervan als je niet een hele lijst ingrediënten nodig hebt, je zelf er nog een draai aan kunt geven en het recept simpel is om uit te voeren. Zeker eigenschappen die zeker terugkomen in het kookboek Puur Plantaardig. Uiteindelijk zit er maar een ding op, een diner geven, recepten testen en kijken of je gasten erachter komen dat er geen vlees, vis, kaas, ei en room in zit. Bij mij is het in ieder geval geslaagd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *