Eetdagboek: detoxweek 3!

Daar gaan we… Week 3 is alweer voor bij en dat betekent dat ik vandaag aan mijn laatste week van de 30 dagen detox begin! Wat een fijn idee.. want stiekem begin ik er wel een beetje genoeg van te krijgen! Niet zozeer het gezonde eten, want dat blijft na mijn detox grotendeels (of misschien wel helemaal) hetzelfde. Het zijn meer de kleine dingen, zoals  de zaterdag ochtend koffietjes met Vriendje, een glaasje wijn op het terras wanneer de zon schijnt, alles van de kaart kunnen bestellen wanneer je trek hebt en hier en daar een stukje chocolade. Het idee dat ik nu alweer aan mijn laatste week begint, geeft de moed om door te gaan en nog niet helemaal van het detox pad af te dwalen. Bijzonderheden deze week of gewoon nieuwsgierig wat ik gedurende de week eet? Hier vindt je mijn overzichtje..

collage 1 detoxMaandag (dag 15)
Ontbijt: groene smoothie & een banaan en perzik
Snack: handje noten
Lunch: restje groene groenten soep en een portie gegrilde groenten uit de oven
Snack: Een klein bakje chocolade granola met geitenyoghurt (daar had ik zoveel zin in) en een paar gedroogde abrikozen
Diner: gegrilde groenten met kikkererwten & een groene salade

collage 2 detoxDinsdag (dag 16)
Ontbijt: grapefruit en 2 perziken, bakje granola met yoghurt
Snack: handje noten
Lunch: Groene salade met kikkererwten, tomaat, komkommer, bosui en een geweldig lekker en romige tahini-bosui dressing.
Snack: Lifebar met kersen! Yumm. Heerlijk zoet, maar zonder toegevoegde suikers. Deze repen worden gemaakt van dadels, kersen, amandelen en cashews! Niet voor elke dag, maar zo af en toe is het heerlijk
Snack: kopje prei-linzen soep met lepeltje pesto erdoor.
Diner: Ik eet op werk; ronde zilvervliesrijst met paddenstoelen, prei, bosui-tahini dressing en peterselie.

Woensdag (dag 17)
Ontbijt: Ik sta op met pijn aan m’n kies, dus doe het rustig aan met het grote kauwwerk en dus wordt het een groene smoothie, banaan en een perzik als ontbijt.
Snack: wat rozijnen
Lunch: falafelburger uit de vriezer, lekker met sla en tzatziki.. Lekker!!!
Snack: dadel en wat rozijnen
Diner: snelle wokgroenten met bruine rijst noedels; we hadden trek na het voetbal kijken en geen zin meer om uitgebreid te koken.

collage 3 detoxDonderdag (dag 18)
Ontbijt: gauw ontbijten met yoghurt met granola & een losse grapefruit, twee perziken en dan gelijk op pad
Snack: een banaan
Lunch: voor de lunch weer even thuis, het wordt een snelle broccolisoep en een rijstwafels met restje pesto.
Snack: paar dadels en gojibessen
Diner: witte bonen salade met veel lekkere veggies.

collage 4 detoxVrijdag (dag 19)
Ontbijt: auw, alles doet pijn in m’n mond: tijd voor een groene smoothie, fruit en de tandarts
Snack: bosbes, choco-banaan & amandel smoothie
Lunch: rijstwafels met geitenkaas en tuinkers in de trein
Snack: muffins met bosbessen!! Zoo lekkerrrr!
Diner: prei-courgette soep (ik eet wel veel prei deze week!) & een klein beetje home made kruidenboter bij paps. Kon het niet weerstaan, want het rook zo lekker! Daarna was ik gelijk misselijk… dus dat zegt genoeg!

collage 5 detoxZaterdag (dag 20)
Ontbijt: groene smoothie en twee rijstwafels met geitenkaas
Snack: een muffin en een hand kersen
Lunch: Groene salade met avocado en citroengarnalen.
Snack: Een enorme kaasplank met verschillende geitenkaasjes, een zakje noten en rozijnen, een smoothie, 1 tortellini van vriendje en een paar verslavend lekkere rocks van Lovechock.
Diner: Na al het snacken in EkoTown heb ik geen trek meer. Het wordt een kopje bietensoep en vriendje eet er wat brood met gezouten boter bij.. Ik kijk jaloers toe! 😉

collage detox dag 21Zondag (dag 21)
Ontbijt: groene smoothie met spinazie, appel, komkommer, munt en avocado
Snack: 2 rijstwafels met geitenkaas
Lunch: prei-courgette soep en een paar rijstwafels met geitenkaas
Snack: handje noten, paar lekkere medjoul dadels
Diner:We gingen uiteten… Een spannend moment zo tijdens de detox! Vooraf nam ik een quinoasalade met bietjes, een gevulde courgetbloem met geitenkaas en avocado dressing. Yumm! Als hoofdgerecht een roodbaarsfilet met sauce vierge, ratatouille en een soort knoflookpuree (met aardappel vermoed ik) Het voorgerecht was zeker detoxproof en het hoofdgerecht grotendeels, maar het was vooral ontzettend lekker! Heerlijk zittend in de zon had ik stiekem best zin in een glaasje wijn, maar de spa rood was prima en over een weekje mag ik weer!

13 reacties

 1. Ik kan me voorstellen dat je er na drie weken wel een beetje zat van wordt, maar supergoed dat je het gewoon volhoudt! Ik ben wel benieuwd of je ook echt effecten op je lichaam merkt… In ieder geval geven dit soort artikelen mij wel inspiratie om ook echt gezond te gaan eten!

  1. Ik heb meestal rond week 3 een omslagpunt omdat het einde in zicht is, dan lijk ik opeens overal trek in te hebben. Gelukkig gaat het nu alweer een stuk beter en ik heb bijna zin om na zondag gewoon weer door te gaan met de detox haha. Super leuk om te horen dat je zoveel inspiratie haalt uit mijn blog! 😀

 2. ziet er weer heerlijk uit! ik zit ondertussen ook op de drie weken, en ik snap het wel.. ik vind het prima en geen probleem zo te eten wanneer ik de hele dag lang voor mezelf kook, maar kleine dingen zoals even een koffie of wijntje, bij iemand thuis gaan uit eten, het wordt dan toch wel een beetje lastig!
  xo, cheyenne

  1. Wat goed! Het is grappig om te zien dat iedereen aan het detoxen is deze maanden. Het is zeker een uitdaging om dat soort kleine dingen te laten staan, maar je kunt super trots op jezelf zijn wanneer je dit toch doet.. Nog even en het mag weer! 😀

 3. Super trots op je!!! Begrijp heel goed dat je blij bent als dit weekje voorbij is..! nog even doorzetten, je hebt in ieder geval HEERLIJK gegeten de afgelopen week!!!

 4. Yeeeeay, goed gedaan weer! Zo fijn dat jij een week voorloopt. Weet ik ook weer wat me te wachten staat. Tot nu toe gaat het goed met de verleidingen, maar dat van dat wijntje in de zon en bestellen wat je wilt is heel herkenbaar. Net was ik voetbal kijken in een café en ze hadden alleen bittergarnituur, zelfs geen olijven, dus toen heb ik tot 20 uur gewacht met honger haha. Maar goed. Lekkere dingen heb je weer gegeten en een paar kleine verleidingen niet helemaal weerstaan, maar ach!

  Zet hem op de laatste week en dan weer heerlijk koffie op zaterdag en een wijntje met mooi weer 🙂

  1. Haha, herkenbaar fenomeen! Gisteren waren we op een bbq met vrienden, allemaal lekkere broodjes gingen er voorbij en alles ruikt dan gelijk zo lekker. Zat ik daar met mn fles spa en lifebar, maargoed, nog een weekje en dan mag het weer. Yay!

 5. Ziet er allemaal erg lekker uit. Was dat dinertje en terras toevallig bij Riva? Ik werk daar namelijk en de gerechten komen mij erg bekend voor;)

  1. Hi Nadine, dat klopt inderdaad! Een van mijn favo restaurants in Amsterdam. Het is het zo’n heerlijk terras (vooral als het mooi weer is natuurlijk) en lekker eten. Wat leuk dat je daar werkt; wie weet tot binnenkort 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *