Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een weekmenuutje (dag 7)

boodschappenlijstjeDe tijd gaat snel! Ik zit alweer op dag 7 van mijn uitdaging. Gisteren heb ik de meeste boodschappen gedaan en ik heb pas €33,80 uitgegeven! *trots* Dat betekend dat ik nog 12 euro over heb. Hier moeten nog wel spekjes van kopen en eten voor een dag dit weekend. Alle boodschapjes zijn biologisch behalve de gist (van de bakker) en de rode ui. Die was overal uitverkocht, dus maar de “normale” meegenomen uit de normale supermarkt.

Vandaag maak ik een beetje een rommeltje. Ik kon gisteren, tijdens het boodschappen doen, niet kiezen en besloot het allemaal maar te kopen. Het viel immers binnen het budget, dus dan mag het! Voor vanavond maak ik pompoen rösti, uit het GreenDelicious kookboek. Een super fijn kookboek. Lees er hier meer over. Ik schreef er een tijdje geleden namelijk een review over! Daarbij maak ik wat gestoofde prei (jumm!), want ik had nog wat over van dit weekend. Met daarbij wat gebakken paddenstoelen en een frisse groene salade. Ik ben de laatste tijd fan van een simpele veldsla met mosterddressing. Helaas moest ik gisteren kiezen voor wat “slappe” sla, oftewel botersla, want de veldsla was boven budget. De rest van de week eten wij (waarschijnlijk):

Dinsdag
P kookt, dus: stampotje met spekjes en gekarameliseerde rode ui.

Woensdag
Eten bij vriendinnetje S.

Donderdag
Pasta Carbonara met een groene salade.

Vrijdag
Zelf gemaakte focaccia
Pompoensoep
(of iets mets linzen, maar ik ben nog wat dingen aan het uittesten)

Zaterdag & zondag
Deze boodschapjes doe ik wat later, zo blijven de groenten fijn vers.
Waarschijnlijk eten wij zaterdag niet thuis. Zondag wordt dan waarschijnlijk iets met linzen.

Een nieuwe week, met nieuwe kansen. Ik ben benieuwd hoe deze nieuwe week gaat lopen en of het gaat lukken om binnen het budget te blijven.

2 Discussions on
“Een weekmenuutje (dag 7)”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.