Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kleine update (dag 9)

Even een kleine update van deze week. Ik vind een weekplanning maken echt geweldig. 1 dag boodschappen doen, 4 a 5 dagen weten wat je gaat eten en daar niet meer over na hoeven denken. Maandag begonnen de colleges weer, waardoor deze menu-planning-structuur bijzonder fijn was. Al moet ik echt iets verzinnen voor de restjes, want soms heb ik dingen over en dan kan ik ze niet meer opeten omdat mijn week alweer vol zit met allemaal andere lekkere gerechten. Zoals zondag, ik maakte een pompoen-prei taart. Super lekker, maar echt te veel. Misschien iets om te onthouden voor de volgende keer,  want zo wordt het eten wel erg goedkoop als wij er twee dagen van kunnen eten.

Het is echter niet altijd rozengeur en maneschijn. Ik kocht doodleuk wat andijvie zondag, om op maandag al te moeten concluderen dat het niet meer goed was.  Tikkeltje jammer. Gisteren dus een nieuwe andijvie gehaald voor in de allerlekkerste andijviestamppot van P. Overheerlijk met blokjes belegen kaas en gekarameliseerde ui, afgeblust met wat balsamico, voor mij. P at het met spekjes en ook wat rode ui.

Vanavond eet ik bij een vriendinnetje, dus ben niet (in mijn) keuken te vinden. Morgen ben ik er weer,  met een heerlijk en gezond lunchgerechtje met linzen..  Daar morgen meer over! Enn ik heb een hele goede tip gekregen; een groenten/fruit-tip. Daar meer over aan het eind van de week, want dan ga ik het ophalen. Zijn jullie net zo nieuwsgierig als ik?

4 Discussions on
“Een kleine update (dag 9)”
 • Van bijvoorbeeld hartige taarten en lasagne maak ik atlijd meer, voor 3 of 4 personen, ipv 2. Wat over is vries ik in, en eten we bijvoorbeeld de week erna weer. Sommige dingen vinden we de tweede keer, uit de vriezer, zelfs lekkerder dan de 1e ‘verse’ keer. Ik heb een dag in de week gereserveerd voor restjes, en zijn er geen verse restjes, dan ligt er vast nog wel iets in de vriezer.
  Succes!

 • Je kan hartige taart toch ook prima als lunchgerecht nemen de volgende dag? Hoeft het niet de vriezer in en heb je eens een wat ‘luxere’ lunch. De lunch telt ook mee in je budget toch?

  Misschien ook handig om kleinere vormen te kopen, zodat je 2 of 3 1persoonstaartjes kan maken. Iets dat altijd handig is als je een 2persoons huishouden hebt.

  En jammer van je kleine vriezer!

  Groet,
  Fatima

  • Zeker! Eet het vaak als lunch, met wat salade ofzo. Sowieso ben ik fan van restjes van de vorige avond als lunch eten, soep, pasta (tot pastasalade), rijst (tot rijstsalade etc). Helemaal lekker! Maar ik maak meestal een grote quiche (heb ook kleinere) want dan hebben we in ieder geval altijd genoeg. 🙂 yes hele dag telt mee in het budget. Bedankt voor je tips! Fijne avond.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.