Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (9)

Collage 2

Collage 3

collage 4

Collage 5Een nieuwe maandag en dat betekent een nieuw kijkje in de keuken. Deze week in een iets andere vorm, gewoon om iets nieuws te proberen.. Mochten jullie het minder leuk vinden, laat het me weten, dan verander ik het gewoon weer terug. 😉

Op maandag was het een reguliere studie en werkdag. Niet heel spannend eigenlijk. Daarbij was ik al een paar dagen verkouden, maar halverwege de dag trok ik het slecht. Ik besloot dat ik deze week het maar iets rustiger aan moest doen, zodat dit niet door zou kwakkelen. Een smoothie moet daar natuurlijk zeker bij helpen. Diner: een lekker broodje falafel. Dinsdag moest ik ook werken, maar verder ging ik gezellig met C bij Stek een theetje drinken en maakte ik een aantal recepten voor een externe opdracht. Op deze manier probeer ik door mijn blog ook wat geld te verdienen, want mijn uiteindelijke droom is om van Beginspiration een goedlopend bedrijfje te maken. Diner: boekweitnoedels met groenten, koriander en pinda-soja dressing. Voordat ik het wist was het alweer woensdag; naast college had ik de hele dag afspraken staan; een gezellige brunch afspraak bij Coffee&Coconuts en daarna een theetje drinken met mede-blogger M bij de plantage. Een van de afspraken ging niet door, waardoor ik net iets meer tijd had voor wat laatste taken voor Blogger2meet, het maken van een aantal recepten voor mijn blog (waarvan er twee echt mislukten.. zo zonde!) en ik dook heerlijk vroeg mijn bed in. De verkoudheid was totaal nog niet over, helaas. Diner: spelt pasta met spinazie, ricotta en parmezaan. Donderdag voelde ik mij zo beroerd, dat ik mijn afspraak voor die ochtend afzegde en heerlijk nog een paar uurtjes sliep. Met een groene smoothie in mijn hand ging ik die middag nog een studieafspraak en voordat ik het wist was de donderdag alweer voorbij. Diner: plaattaart met artisjok, rode ui en taleggio en salade. Twee paracetamols en hup weer lekker slapen. Vrijdag voelde ik mij gelukkig alweer stukken beter! Ik stuurde gauw wat e-mails, ging naar college, daarna nog een paar uurtjes studeren en wat recepten testen voor mijn blog. Verder kwam de aardige postbode langs met twee leuke pakketjes; de FoodWeLove box enn het nieuwe kookboek The Green Kitchen Travels (waar ik spontaan verliefd op werd!). Binnenkort meer daarover! Avond was heerlijk in chillmodus, uiteindelijk bleef vriendje gewoon thuis, dus in plaats van restjes opmaken haalden we pizza.. Yum! Een met 4 kazen en vriendlief een met spicy salami en artisjok.. Daarna een paar afleveringen Game of Thrones.. Zo spannend! 🙂 Zaterdag ochtend deden vriendje en ik koffie bij Rum Baba, een geweldig leuk tentje met heerlijke taart. Een ritueel van ons samen is dat we een keer in het weekend samen gaan ontbijten of koffie doen. Daarna gauw boodschappen doen en met een grote kop thee achter de pc kruipen. Ik beantwoorde e-mails voor mijn blog, controleerde een recept, begon met het schrijven van deze blog en het bewerken van foto’s. Verder maakte ik een aantal recepten en artikelen af die ik in opdracht schrijf voor een bedrijf, en bewerkte ook de foto’s die daarbij hoorden. Daarna stapten vriendje en ik op de fiets om bij mama een hapje te gaan eten. Diner: crostini’s, geroosterde paprika-tomatensoep, twee (groen en couscous) salade, asperges en lamsvlees. Zondag waren we vroeg wakker. Na het ontbijt maakte ik de laatste opdrachten en cases af voor studie, gauw lunchen en lekker met de tram richting een blog event in de Beurs van Berlage. Vanuit daar ging ik direct door naar onze oude buurvrouw, die net is verhuist en wij gingen gezellig een borrel bij haar drinken en haar nieuwe huis en keuken bewonderen.. Zij heeft trouwens ook een super leuk geschreven foodblog, met veel lekkere recepten: keukenzusters.blogspot.nl. Bij haar is het altijd gezellig borrelen, met veel lekkere hapjes en drankjes. Onwijs gezellig! Daarna het laatste restje tegenlicht kijken en vroeg naar bed voor een nieuwe week..

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.