Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (8)

Hallo maandag, waarom kon het vandaag niet gewoon nog weekend zijn? Mijn eerste gedachte toen mijn wekker iets te vroeg begon te rinkelen.. Eigenlijk had ik HEEL veel zin om lekker in bed te blijven liggen; lekker snoozen, filmpjes kijken in bed en een beetje rommelen in huis. Maar helaas pindakaas, want ik hen deze week veel te doen en een to-do lijst die automatisch lijkt te groeien. Hoe fijn is dat? 😉 Kijken jullie mee? 🙂

maandagOp maandag is mijn wang nog een beetje dik is en de pijn nog niet helemaal weg, maar door het zonnetje (die al steeds eerder op komt, yay!) krijg ik zin om te sporten. Al lijkt me een rondje in het park niet helemaal handig, dus besluit de dag goed te beginnen met een aantal yoga oefeningen. Om vervolgens aan de slag te gaan met mijn avondeten.. Ja, je leest het goed! 😉 Ik maak een grote portie van mijn favoriete bloemkool-kikkererwt salade van Qwyneth, met het plan om deze vanavond en woensdag te eten. Het roosteren van de bloemkool duurt altijd even, dus ondertussen spring ik gauw onder de douche en maak een lekkere bak havermout met appelcompote als ontbijt. Kopje thee erbij en ik kruip achter de pc. Eens kijken wat er in de wereld gebeurt en scan door mijn favoriete blogs, lees het recept voor de stoofpeertjes door en schrijf er een stukje bij, dan zet nog even gauw de salade op de foto. Wie weet typ ik mijn versie van het recept later deze week uit en dan kunnen jullie de salade ook maken! 😀 Ondertussen is de ochtend voorbij gevlogen en fiets ik gauw naar de uni, want ik heb de rest van de dag college/studie afspraken. Daarna ga ik gelijk door naar werk, aangezien ik nog een paar uurtjes moest werken. Op dit soort dagen vind ik het fijn om mijn eten al klaar te hebben, zodat ik het kan meenemen en ik iets gezonds/ lekkers heb om te eten. Bij thuiskomst klets ik bij met Vriendje, drinken we samen een kopje thee en is het ondertussen alweer 11 uur. Tijd om te gaan slapen!

Dinsdag Dinsdag ging de wekker eigenlijk vroeg! Eigenlijk was ik al vanaf 5 uur al klaarwakker, maar niet wilde opstaan, dus voelde het toch een beetje als uitslapen. 😉 Gauw ontbijten, wat boodschappen halen en door naar de tandarts om mijn hechtingen eruit te halen. Uiteindelijk had ik onwijs vertraging met het ov, waardoor ik te laat was voor mijn afspraak (terwijl ik eigenlijk 20-15 min te vroeg zou arriveren). Gelukkig waren de hechtingen er zo uit, dus was het zo gepiept. De terugreis ging gelukkig iets sneller en bij thuiskomst pakte ik mijn pc erbij om te beginnen met mijn lange lijst aan e-mails. Daar had ik gisteren weinig tijd voor, maar door InstagramPinterest en kijken naar nieuwe kookboeken werd ik toch even afgeleid… Te verslavend! Voordat ik het wist was er een uur voorbij, en begon ik maar met het maken van lunch. Aangezien ik nog veel te doen had, moest ik even gaan multitasken. Ik maakte mijn lunch en ondertussen de brownies voor morgen. Ik at achter mijn pc, beantwoorde e-mails en lakte gelijk mijn nagels. Tegen vieren was ik pas klaar met mijn e-mails, waardoor ik er meer tijd aan het besteed dan ik eigenlijk wilde. Ik besloot gauw het college van gisteren terug gekeken om mijn aantekeningen wat aan te vullen en voordat ik het wist stond Vriendje alweer voor de deur na een lange dag op kantoor. Even relaxen, bijkletsen, een hapje eten en dan door naar de kroeg.. We gingen namelijk Pubquizen vanavond. Super leuk en echt een aanrader. Het waren uiteindelijk moeilijkere vragen dan normaal, en eindigden ergens halverwege..

Woensdag Op woensdag had ik al een vroege ontbijtafspraak (8 uur!) bij Vinnies; een hele fijne tent in de Haarlemmerstraat. Sowieso vind ik ontbijten buiten de deur zo ontzettend leuk. Daarna fietste ik door naar mijn moeder met de zelfgebakken brownies die ik gisteren had gebakken. Mijn oom en tante waren op bezoek, en die had ik al een tijd niet gezien, dus ging even gedag zeggen. Daarna was het door naar huis, gauw lunchen en naar college. Ik heb de komende tijd bijna elke maandag, woensdag en vrijdag college, dus dat is weer even wennen en vooral met het inplannen van alle andere afspraken. Na college was het een paar uurtjes werken en voordat ik het wist was de dag alweer voorbij. Ik at de laatste brownie op (die ik thuis had gelaten), lekker met een kopje thee en keek het half naar het laatste stukje van de film He’s just not that into you. Een onwijs corny film, maar met veel goede acteurs, ondertussen nog even een blog afmaken. Voordat ik het wist was het twaalf uur en tijd om naar bed te gaan.

Donderdag Op donderdag had ik de wekker af vroeg gezet, want ik had voor mezelf een mooie to do lijst gemaakt aan taken die ik vandaag af moest maken. Om half 10 had ik al ontbeten met banaan pannenkoekjes, boodschappen gedaan, een plaattaart gemaakt (recept komt morgen online!) en begonnen met het uitschrijven daarvan. Na een uurtje typen was ik zo gaar, dat ik besloot om bij Drovers Dog koffie te gaan drinken en uiteindelijk was ik zo goed bezig dat ik ook bleef lunchen. Ik at de vegetarische wrap met groenten, gegrilde champignons en zelf gemaakte tomaten chutney. Het was de beste beslissing van de dag, want ik schreef 4 blogs (waaronder een heel deel van deze) en schreef wat recepten uit voor een schrijfklus. Daarna fietste ik door de buurt op zoek naar nieuwe hotspots, om daarna gauw naar huis te gaan en aan de slag met het winnende recept op Facebook: Hachee. Speciaal voor vriendje! Zelf had ik namelijk een toffe kookworkshop van de FoodWeLove box (ivm het India thema van deze maand!), waar we aan de slag gingen met  ‘Indian Chaat’, dat betekent Indiaas streetfood. Hoe lekker en leuk! Ik houd onwijs van Indiaas eten, maar maak het zelf eigenlijk heel erg weinig. Daarna was het door naar huis, waar ik ik nog even aan de slag ging met de laatste t0-do’s en een recept uitwerkte voor op mijn blog. Uiteindelijk natuurlijk weer veel te laat gaan slapen… Oeps!

Vrijdag Vrijdag zou de wekker weer vroeg gaan rinkelen, maar mijn telefoon viel uit en blijkbaar gaat de wekker dan niet meer af.. Het resultaat: ik stond pas om half 9 op! Op zich heel fijn, maar moest ik onwijs haasten en gelijk door naar de uni. Na college ging ik lekker lunchen bij Stek, een fijne lunchtent en plek om te werken. Uiteindelijk gingen 2 van de 3 afspraken die middag op het laatste moment niet door, waardoor ik opeens weer veel vrije tijd had. Een cadeautje! Echt! Met een onwijs lange to-do lijst en eigenlijk al te weinig tijd om alles af te krijgen, besloot ik een paar uurtjes bij Stek te werken aan mijn blog en daarna thuis nog te studeren. Het was zo vies weer dat ik mijn fiets liet staan en lekker met het ov en lopen door de regen naar de andere kant van Amsterdam ging. Eerst voor een meeting voor een leuk, nieuw project waarmee ik samen met twee andere foodies aan de slag ga. Binnenkort meer hierover! Ik ben er in ieder geval super enthousiast over, en ik hoop jullie ook :). Daarna met een vriendinnetje afgesproken bij Faam, een Italiaans restaurant in Amsterdam West, waar we lekker aan de bar bij kletsten. We aten een lasagne met wild zwijn en een simpele pizza met artisjok en rozemarijn. Het eten was prima, niet duur en de wijn lekker, maar ik heb beter gegeten.. Het was voor mijn smaak een beetje te hipster! 😉 Vriendje was in de buurt aan het borrelen met vrienden bij Bar Spek, dus we besloten daar nog even langs te gaan.. Uiteindelijk was ik tegen 1 uur thuis, en ik viel als een blok in slaap.

15En toen was het alweer zaterdag… Wat gaat de week snel voorbij! We staan al redelijk vroeg op om richting Amstel, omdat ik daar gisteren mijn fiets had laten staan. Het regende zoo hard, dat ik besloot met het OV te gaan en op de terugweg had ik geen zin meer om mijn fiets op te halen. Op de fiets gaan we richting Drovers Dog, een super leuk ontbijt/brunch tentje in de Indische buurt (ze hebben nog een restaurant in Zuid!). We deelden ons ontbijtje van ricotta pancakes met gekarameliseerde appel, bacon en maple siroop & de brioche met twee gebakken eitjes, spinazie, paddenstoelen en home made BBQ saus. Zoo lekker! Bij thuiskomst trok ik wat warmere kleding aan en nam de paraplu mee om de tram in te stappen richting Centraal, vanuit daar met de trein naar mijn vader. Een voordeel van reizen met de trein is dat ik rustig de tijd heb om deze blog te schrijven en alvast wat foto’s te bewerken. Verder moest ik nog wat uittypen voor een freelance opdracht. Op deze manier heb ik morgen weer meer tijd om te studeren. Ik bleef een hapje eten bij mijn vader en we maakten een prei soep en empanadas (Argentijnse deeghapjes gevuld met lekkers), maar vergat foto’s te nemen (oeps!). Uiteindelijk was ik rond half 10 thuis, maar vriendje en ik hadden geen zin meer om naar buiten te gaan voor een film of drankje, en besloten heerlijk een aflevering Game of Thrones te kijken op de bank.

Collage 7Zondag was een studiedag. Na een lekker ontbijtje met de krant en bladerend in mijn nieuwe kookboek Licht! Daarna maakte ik een grote kop thee en kroop ik met enige tegenzin achter de pc. Ik begon met het laatste deel van college terugkijken, omdat in tijdens de les niet al mijn aantekeningen goed waren opgeslagen, en ik ging aan de slag met een aantal opdrachten en cases. Gelukkig had ik genoeg lekkere snacks in huis om de dag door te komen, zoals deze van BitesWeLove, want voordat ik het wist was het op eens 5 uur. Waarom gaat de tijd in het weekend altijd zo snel? Ik wilde in eerste instantie wat recepten uit het nieuwe kookboek uitproberen, maar had eigenlijk helemaal geen zin meer om te koken en moest nog van alles afmaken vanavond. Dat betekende gauw boodschappen doen voor vanavond en morgen, verder heb ik mijn voorraadkast en fruitschaal wat aangevuld. Altijd fijn om met een goed gevulde voorraad een nieuwe week te beginnen! Vanavond stonden er pitabroodjes met falafel (zo simpel en lekker) en een salade op het menu. Daarna ging ik nog even aan de slag; de laatste opdrachten afgemaakt, verder schreef ik deze blog en besloot wat dingen uit te zoeken over hoe je social media het beste kunt gebruiken voor je blog. Naast het bloggen en het maken van de recepten probeer ik ook achter de schermen veel te verbeteren en veranderen. Het zijn de dingen die je misschien niet gelijk ziet, maar heel erg nodig zijn om de blog te houden en ‘nog beter’ te maken dan het is. Nadeel: het kost stiekem  altijd meer tijd dan je denkt.. 😉 Dus voordat ik het wist was het elf uur en tijd om te gaan slapen.

2 Discussions on
“Een kijkje in de keuken (8)”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.