Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (7)

Dag lieve lezers! Hebben jullie een fijne week gehad? Het is weer maandag en dat betekent een terugblik op de afgelopen week. Het was een week waarbij ik heel weinig heb gedaan, en dat is vrij ongewoon moet ik eerlijk toegeven. Lezen jullie mee?

collage 1
De week begon goed, want op maandag was ik uitgenodigd voor het ‘Power to the Pieper’ event. Hebben jullie het toffe Power to the Pieper filmpje al gezien? Doen! We begonnen met een interessante geschiedenis uitleg, door wie anders dan Lizet Kruyff, bij ‘De aardappeleters’ van Vincent van Gogh. Gevolgd door een 5 gangen lunch waarbij de aardappel centraal werd gezet door Joris Bijendijk (Nu chef bij Rijks; een aanrader!). Bij dit aardappelmenu hoef je geen stampot te verwachten, maar denk krieltjes met Zeeuwse platte, aan een geweldige aardappelconsommé en tortilla in nieuwe stijl (zie foto). Met als dessert aardappelchips gedoopt in pure chocolade… Verslavend lekker! 🙂 Ik denk dat ik die binnenkort gewoon zelf ga maken… Yumm! Daarna was het gauw op de fiets, naar de volgende afspraak en naar huis om wat spullen te droppen. Daarna nog een paar uurtjes werken en voordat ik het wist was het 11 uur en tijd om eens te gaan slapen.

Collage 2

Op dinsdag stond ik al vroeg op, aangezien er veel op het programma stond voor vandaag. Na mijn ontbijt ging ik eerst koffie drinken bij Rum Baba en mijn to-do lijst afwerken, aangezien ik vanmiddag namelijk naar de tandarts moet en daar aan het eind van de dag vast geen zin meer in heb. Ik stuurde wat e-mails, werkte mijn t0-do lijst af, las de krant en schreef wat blogs. Onder andere mijn review over Restaurant Nevel, waar ik afgelopen weekend een heerlijke Sunday Roast ging eten. Voordat ik het wist was de ochtend alweer voorbij, gauw nog wat boodschappen doen en uitgebreid lunchen. Daarna moest ik naar de tandarts om mijn implantaat te laten zetten, dat betekent de komende dagen veel zacht eten. De behandeling zelf ging best vlot en deed geen pijn door de goede verdoving, maar zodra die was uitwerkt begon het toch een tikkeltje meer mijn te doen dan verwacht. Eenmaal thuis leek ik bijna een halve hamster, dus hallo ijspakketje tegen mijn wang. De rest van de avond kwam ik niet van de bank af en ging vroeg slapen.

Collage 3,4,5

Al deed ik geen oog dicht die nacht (en de nachten daarna) door de pijn. Woensdag, donderdag en vrijdag deed ik het rustig aan en zegde mijn afspraken af. Ik las een beetje, keek wat gezellige foodiefilms (denk aan: The hundred foot journey, The trip to Italy, Ratatouille en Chef!), deed wat aan mijn studie, FaceTime met vriendinnetjes en sliep vooral heel veel. Misschien kwam het door de pijnstillers, of de weinige uurtjes slaap, maar ik was zo moe de hele dag en voelde me onwijs belabberd. Ohwell, blijkbaar had ik het eventjes nodig om het rustig aan te doen.

collage 6Zaterdag was het naast Valentijnsdag ook gewoon een dagje thuis met vriendje. We wilden eigenlijk buiten de deur gaan ontbijten, maar toen we eenmaal bij onze favoriete hotspot binnen liepen was het zo vol en we hadden te veel trek om te wachten. We besloten gauw naar Marqt te gaan en onszelf te trakteren op een zelf gemaakt ontbijtje thuis. We ontbeten voor een aantal uur inclusief tijdschriften en krant, zo fijn. Daarna kroop ik achter de pc om wat e-mails te beantwoorden en begon ik met het schrijven van deze blog. Daarna nog een paar uurtjes studeren, aangezien ik de afgelopen dagen veel had gemist. Voordat ik het wist was het alweer donker buiten. We hadden geen zin meer om naar buiten te gaan en besloten een simpele pasta te maken met de groenten die we nog in huis hadden en een blikje tomatensaus. Uiteindelijk keken we iets te veel afleveringen van Game of Thrones (We zijn pas net begonnen, dus geen spoilers aub ;)) en gingen we pas tegen 1 uur naar bed. Oeps!

Collage 7Op zondag waren we al best vroeg op en gingen we koffie drinken bij Rum Baba. Na 2 koffie en 1,5 taartje was ik een tikkeltje misselijk geworden. Ik was iets te enthousiast! Het blijft een fijn ritueel in het weekend, om in ieder geval een ochtend samen koffie te drinken, een beetje te lezen en bij te kletsen. Daarna was het een paar uurtjes studeren, om vervolgens richting stad te fietsen waar ik een boek dropte bij een vriendinnetje en daarna had ik  met mama had afgesproken. We gingen samen even kijken bij Massimo Dutti waar ik een leuke jeans/broek kocht. Daarna liepen we een rondje door het Vondelpark (net als de rest van Amsterdam ;)), en we wilden eigenlijk bij Vondelpark3 een theetje drinken maar het was zo druk dat we uiteindelijk bij het stedelijk museum zijn beland. Bij thuiskomst gauw wat boodschappen doen, daarna was het tijd om nog even te relaxen want de komende week moet ik weer vol aan de bak en maak ik lange dagen. Dat hoort er ook bij! Op naar een nieuwe week; fijne maandag allemaal!

1 Discussion on “Een kijkje in de keuken (7)”
  • Nou met zo’n zere mond wil je ook gewoon vooral niks doen. Ook de beste remedie denk ik! En het is zoo lekker samen ergens koffie drinken…taartje..kletsen..doen wij ook iets te vaak!Mooie foto’s weer!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.