Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (6)

Hello! Een nieuwe week en dus tijd voor een nieuw kijkje in de keuken! Kijken jullie mee?

Collage 1

Op maandag was ik nog druk bezig met ontzuren, maar het was ook een doodgewone werk- en studiedag. Ik begon met het maken van een aantal recepten voor een externe opdrachtgever; daarna was het gauw door naar college en werk. Voordat ik het wist was de dag voorbij. Ik at als diner een fijne gierst salade met pompoen, paddenstoelen, rode ui, peterselie en pecannoten. Al kan ik niet wachten tot ik weer normaal mag eten.

Collage 2

Dinsdag is een nieuwe werkdag! Ik maak mijn laatste restje glutenvrije granola op (hoe toevallig!), verder begon ik aan wat opdrachten voor studie en bakte ik een cake voor mijn moeder haar verjaardag. Daarna was het gauw door naar werk. Uiteindelijk was ik pas laat thuis en at ik een restje soep uit de vriezer. Een vriend Vriendje bleef slapen, omdat hij de volgende dag al vroeg op Schiphol moest zijn. Dus bij thuiskomst nog gezellig gekletst, en uiteindelijk liggen we pas laat in bed.

Collage 3

Op woensdag was het een studie dag! Ik was al vroeg wakker en wist een ding wat ik heel graag wilde doen. Na mijn ontbijt ging ik richting een van mijn favoriete koffietentjes voor een lekkere koffie en cake. Even gauw wat e-mails verzenden voor mijn blog, wat dingen voorbereiden en dan naar de uni om vooral opdrachten maken en dan naar college. Ondertussen was het alweer vijf uur toen ik thuis kwam en dus gingen vriendje en ik al gauw op weg naar mijn moeder voor haar verjaardag. Het was de eerste dag dat ik weer normaal at; zo fijn!

Collage 4

De donderdag was echt een blogdag! Al vroeg ging ik richting Vinnies in de Haarlemmerstraat. Met een kopje koffie ging ik aan de slag met mijn blogs en ging wat recepten uittypen. Verder had ik daar afgesproken met Sees voor een nieuwe Blogger2Meet brainstorm. Waarna we samen richting een afspraak gingen voor de Blogger2Meet van februari (nog even spannend!). Daarna fietsen we door langs Stephanie, onze healthcoach, met wie we de resultaten van de ontzuringkuur besproken. Met een glas wijn bespraken we een heel leuk nieuw plan. We gaan met z’n drietjes namelijk iets tofs organiseren… Binnenkort meer hierover!

Collage 5

Vrijdag besloot ik te gaan sporten, want dat had ik alweer een tijdje niet gedaan. Ik maakte een heerlijk ontbijtje met yoghurt, havermout en granaatappel en ik ben klaar voor de dag. Daarna gauw omkleden en naar de uni, daar heb ik namelijk college. Daarna drink ik gauw een theetje met een vriendinnetje die ik al lang niet gezien heb, en dan weer fijn naar huis. Ik haal wat boodschappen, want mijn nichtje S komt straks bij me eten. Tussendoor heb ik nog een uurtje vrije tijd over, en begin ik met het kijken van Game of Thrones! Inderdaad een beetje laat begonnen met kijken, maar zoo spannend! We eten een simpele pasta en kletsen de hele avond over van alles en meer. Natuurlijk vergeet ik foto’s te nemen 😉

Collage 6

Het wordt een tikkeltje laat op vrijdag, dus op zaterdag besluit ik wat uit te slapen. Samen met vriendje ontbijten we gezellig samen aan tafel met veel lekkers en een stapel kranten & tijdschriften. Het is een van mijn favoriete momenten in het weekend! Daarna was het gauw douchen, aankleden en op de fiets richting de Noordermarkt waar ik met mijn moeder had afgesproken. We  liepen een rondje op de Noordermarkt en in Haarlemmerstraat. Het blijft een van mijn favoriete delen van Amsterdam om rond te lopen; vol lekker eten, leuke restaurantjes en toffe winkels. In een van de winkels zag ik een schattig jurkje; het is bijna zomer toch? Weer thuis besloot ik mijn kast op te ruimen en plaats te maken voor mijn nieuwe zomerjurk. Ik kwam erachter dat ik heel veeel kleding in mijn kast heb liggen, maar eigenlijk altijd hetzelfde draag.. Hebben jullie daar ook last van?  Dus al gauw werd ee grote zak voor het Leger des Heils gevuld, en wie weet kan ik er iemand anders nog blij mee maken. Diner is simpel, aangezien een afspraak met vriendinnetje niet door gaat en ik geen zin heb om boodschappen te doen. Natuurlijk besloot ik ook nog een paar afleveringen Game of Thrones te kijken.. SPANNEND!

Collage 7Op zondag slaap ik weer uit; zo fijn! Het is iets wat zelden voorkomt, aangezien ik vaak in het weekend ook vroeg wakker wordt. Misschien had het te maken met de spannende afleveringen van GofT van gister avond? 😉 Na een snel ontbijt ga ik even op bezoek bij mijn moeder, want mijn vader, oom en tante zijn daar op bezoek. Rond lunchtijd fiets ik richting Nevel, daar ga ik namelijk heerlijk eten. In het weekend maakt chef Ricardo van Ede daar een echte Sunday Roast! Zoo lekker.. Echt een aanrader! Er verschijnt binnenkort een review online! Bij thuiskomst was het alweer 18 uur, samen met vriendje ging ik gauw wat boodschappen doen en maakte een simpel soepje, wat kaasjes en salade. We aten heerlijk voor de TV, met deze keer super interessante programma’s op de ‘buis’! Eerst Onze man in Teheran over het leven in Iran; daarna Tegenlicht met Ricardo Semler. Nog even gauw deze blog typen en dan is het gauw slapen. Morgen weer een drukke dag!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.