Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (51)

Een nieuwe week en dus tijd voor een nieuw kijkje in de keuken! Zijn jullie klaar voor een terugblik van week 51 (bijna kerst!) Het was een week waarbij ik voor 80% aan het stressen was voor mijn scriptie, omdat de tijd nu wel heel erg snel gaat en ik nog een paar weken heb om de eerste versie af te ronden. Natuurlijk werkte ik hier en daar nog aan mijn blog en ik moest natuurlijk gewoon werken. Voor de rest was er weinig gekkigheid dus deze week en probeer ik vooral de dingen af te ronden voor de kerstdagen.

collage 1Ik begon de week goed en de maandag werd gelijk omgetoverd tot scriptie dag, dus blog-wise was het aar een beetje saai. 😉 De grap was dat ik, juist doordat ik niet aan mijn blog mocht werken, wel heel veel inspiratie kreeg bij het koken. Zo maakte ik een heerlijke boerenkoolsalade met avocado, halloumi, granaatappel, veel gezonde zaden en een sinaasappeldressing. Het recept verschijnt gelijk in het nieuwe jaar op de blog! Perfect voor wanneer je in januari op de gezonde toer gaat na alle feestdagen. Ik had het voornemen om de komende tijd wat minder te gaan snoepen, maar na het proeven van de geweldige chocolade truffels van Maison du Chocolat (uit Parijs) was ik natuurlijk hopeloos verloren…

Collage 2Dinsdag zou ik eigenlijk al heel vroeg een yogales volgen bij The House of Yoga, maar de avond daarvoor was ik van mn fiets gedonderd (aangezien iemand niet stopte bij het stoplicht; Amsterdammers op de fiets..!). Dus pijn in mijn knie en last van mijn pols besloot ik het rustig aan te doen en de down facing dog aan mij voorbij te laten gaan.. Verder was het een doodnormale werkdag! Met in de avond de eerste editie van BN Talk door BloggersNetwerk in de Foodhallen. Super leuk om erbij te zijn en mede bloggers te ontmoeten.

Collage 3Op woensdag was het lastig wakker worden, uiteindelijk viel ik op dinsdag pas laat in slaap, maar ik kon niet te lang in bed blijven liggen. Ik had namelijk een afspraak bij ‘sportschool’ BBB in Amsterdam, waar je in een cabine van 60 graden oefeningen doet. Een interessante ervaring! Na het sporten had ik zoveel dorst, dat ik bij thuiskomst een lekkere smoothie maakte van rode biet, granaatappel, sinaasappel en kokoswater. Zoo lekker! Verder kreeg ik heel veel foodiepost in de bus, waaronder deze verslavend lekkere chips. In de avond voelde ik mij niet helemaal top, een aankomend griepje die echt even weg moet blijven, dus ging gauw in relax modus met een filmpje in bed.

7Donderdag was opnieuw een scriptiedag! Aangezien ik me thuis totaal niet kon concentreren besloot ik knus bij Rum Baba in oost te gaan zitten. Een fijne werkplek met goede koffie, lekkere broodjes en taartjes. Niet verkeerd terwijl het buiten steeds harder begon te regenen! Naast het scriptie schrijven, knalde ik wat e-mails eruit, regelde ik wat dingen voor Blogger2Meet en was het uiteindelijk nog een heel productieve middag. Bij thuiskomst stonden er nog meer cadeautjes op mij te wachten, niet verkeerd! In de avond nog even langs werk en voordat ik het wist was de donderdag alweer voorbij.

Collage 5De vrijdag liep anders dan verwacht, maar ik was al vroeg op om in de ochtend brownies te bakken. Voor de rest ging ik aan de slag met mijn scriptie, aangezien ik nog even voor moet knallen met een steeds naderende deadline. Later in de middag gauw een rondje boodschappen gedaan, want er was niks meer in huis, en de brownies langs gebracht (ze waren helaas niet voor mezelf). Gelijk toen vriendje thuis kwam van werk zijn we de auto ingestapt naar een verjaardag in Utrecht; het was super gezellig en we waren rond 11 uur thuis. Echter hadden we nog een beetje trek, dus veel lekkers op tafel gezet en nog een aflevering van Downton Abbey gekeken.

11Zaterdag morgen werd ik al vroeg gewekt door de deurbel en stond de nieuwe FoodWeLove box voor de deur. Zo leuk! Al had ik stiekem nog best een uurtje door willen slapen, aangezien het gisteren best laat was geworden. Ik typte een blog af en begon alvast aan deze. Rond 10 uur vertrok ik richting de Marqt voor een lekker ontbijtje. Vriendje was ook al vroeg op om te gaan sporten, dus ik wilde hem verrassen met een tafel vol lekkers. De rest van de ochtend spendeerde ik aan mijn scriptie en in de middag ging ik lunchen met een vriendinnetje bij De Plantage. Een heel fijn plekje in Amsterdam! Uiteindelijk zijn we daar een beetje blijven hangen en rond 6 uur fietste ik terug naar huis. Vriendlief had al allemaal lekkers gehaald, maar na al het snacken van vanmiddag had ik niet meer zoveel trek (oeps!), dus we aten pompoensoep met wat kaasjes, en de restjes worst en olijven van gisteren.

collage 7Zondag ochtend was het relax modus, lekker ontbijten, gevolgd door scriptie schrijven en aan het eind van de dag deden we nog een rondje Pure Markt in Park Frankendael. Ze hebben altijd zoveel leuke en lekkere dingen op de puremarkt, dat ik altijd iets te veel geld uit geef. Gelukkig zit ik niet meer in de budget maand! 😉 Daarna doken we, samen met vrienden, nog de kroeg in voor een klein drankje.

Dat was mijn week, volgende week zal het vooral in teken staan van kerst en scriptie. De deadline is alweer over iets meer dan een week en ik moet nog wat puntjes op de i zetten! Fijne week allemaal!

3 Discussions on
“Een kijkje in de keuken (51)”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.