Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (28)

Na een paar weken sport challenge zit deze erop en is het tijd voor een nieuwe serie van een kijkje in de keuken! Afgelopen week spendeerde ik mijn dagen in Nederland vooral werkend aan een paar nieuwe concepten/bedrijfjes waar ik druk bezig mee ben. Met alle vrije dagen na het afstuderen, vind ik het heerlijk om daarmee bezig te zijn en nieuwe dingen op te zetten.

Collage1Maandag was een blog- & kookdag! Met een paar dagen buitenland in het vooruitzicht wil ik natuurlijk wel genoeg receptjes voor jullie achterlaten, dus ik maakte een portie Welshcakes voor zondag, super lekkere zoete aardappel koekjes (die komen dinsdag a.s. online!) en ik schreef een review over het leuke restaurant The Lobby.Verder maakte ik voor een externe kookopdracht een heel aantal recepten en voordat ik het wist was de dag alweer voorbij. Diner was daarom simpel: een grote salade met daarbij een tikkeltje mislukte zoete-aardappel fritatta met bosui en geitenkaas. Het recept is top en het smaakt goed, maar ik had te weinig eieren in huis om er een goed geheel van te maken. Helaas pindakaas!

Collage2De dinsdag stond in het teken van een nieuw bedrijfje die ik samen met S en S ga opzetten. Na een koffietje met vriendinnetje K fietste ik door naar Coffee & Coconuts voor een fijne brainstorm sessie op het terras. Super leuk om zo ondernemend bezig te zijn, al is het wel druk met alle dingen daarom heen. Gelukkig vertrek ik over een paar daagjes naar Londen om heerlijk te ontspannen. Na onze brainstorm-lunch date ging ik in de buurt even shoppen, haalde ik een salade bij SLA en fietste ik door richting werk. Ik moest namelijk nog wat dingen afmaken, en naar een meeting op het einde van de dag. Ik at op werk en was uiteindelijk tegen tienen thuis. Even relaxen op de bank met vriendlief en lekker slapen.

Collage3Op woensdag deed ik het stiekem best rustig aan en probeerde ook een paar uurtjes zon mee te pakken. Ik deed wat wasjes, pakte mijn koffer voor Londen, schreef een paar blogs en recepten uit, deed de laatste boodschapjes om mee te nemen. De dag was echt zo voorbij! Voor diner gebruikte mijn nieuwe spirelli dunschiller om courgettini te maken voor bij de simpele pastasalade. Door de warmte had ik trek in een lichte maaltijd, plus er stond een workout op mij te wachten. Mijn vriendje is helemaal fan van Crossfit! Nu was het tijdens mijn sportchallenge niet gelukt om mee te doen, dus besloot ik vandaag (op de warmste dag ooit!) een les uit te proberen bij Mobilis CrossFit. Ik vond het super leuk om te doen; vooral het rennen en de buikspieroefeningen. Verder deden we oefeningen waarbij we een stang met gewichten boven ons hoofd moesten tillen (push presses), maar dat was eerlijk gezegd niet echt mijn ding. De sportschool is heel mooi en er is een aparte CrossFit zaal (met airco!). Daarbij is dat iedereen zo vriendelijk en behulpzaam is, zowel de docenten als deelnemers en dat maakt het gelijk erg gezellig. Echt een aanrader mocht je een goede CrossFit school zoeken in Amsterdam!

Collage4Donderdag was ik bang om met heel veel spierpijn wakker te worden, maar dat viel gelukkig mee. Ik genoot nog even van het zonnetje en na een lekkere lunch met Vriendje ging ik richting Schiphol. Helaas had ik wat vertraging bij vertrek, waardoor ik uiteindelijk pas rond 7 uur in Londen was en een uurtje later in Notting Hill waar vriendinnetje E woont. Aangezien we allemaal trek hadden, gingen we gelijk weer de deur uit. Deden eerst een drankje bij de locale pub, om vervolgens een pizza te eten bij pizza east (waar ze overigens ook geweldig lekkere buratta hebben!).

Collage5-1Op vrijdag ging ik alleen op pad. Na een lekker ontbijt (veel fruit en ijskoffie) op het terras van 202, ging ik een klein rondje shoppen in de buurt en besloot ik een rondje Hyde park te lopen (wat eigenlijk een stuk verder was dan ik dacht). Halverwege kocht ik een scone en flesje water, want ook in Londen was het heerlijk warm, om vervolgens richting huis te lopen. Toen ik eenmaal weer terug was, was het alweer 15 uur. Gauw bij Ottolenghi een bakje salade gehaald en dat opgegeten. Om vervolgens de metro te pakken richting Angel, waar we bij het vegetarische restaurant The Gate gingen eten. Een paar haltes daarvoor was ik al uitgestapt omdat ik iets te vroeg was, en liep heerlijk door noord/oost Londen. Na een heerlijke diner en een drankje bij de locale pub, reed de laatste metro niet meer en gingen we met de Uber naar huis.

Collage6Voor de zaterdagochtend hadden E en ik allemaal meiden-dingen gepland, we liepen rond in NH, gingen kijken voor een tas en lieten onze nageltjes doen. Ik koos voor mint-groen, een frisse zomerkleur voor bij het mooie weer. Daarna doken we de metro in en aten we een vegetarische hotdog bij Herman Ze German, yum! Om vervolgens de boot op te stappen richting Greenwich, we gingen namelijk op bezoek bij vrienden van E&D die daar net naartoe zijn verhuist. Het was een gezellige middag met drankjes in het park en een potje rounders (soort baseball) tot de zon onderging (plus super mooie lucht!).. Om vervolgens de pub in te duiken om iets te eten; ik deelde met E een aantal voorgerechten en een super simpele (maar lekkere!) gnocchi met tomaat en mozzarella.. Uiteindelijk hadden we de laatste trein niet gehaald waardoor we via een kleine de-tour met de bus, metro en weer bus terug gingen naar huis.

Collage7Op zondag sliepen we uit, want we waren uiteindelijk best laat thuis. Samen met D haalde ik de brunch en gingen aan de slag met een volledig Engels ontbijt met vega worstjes en bacon, beans, baked mushrooms, scrambled eggs en toast. Nog even relaxen thuis en daarna was het gauw tas inpakken en door naar het vliegveld. Ik had geluk en kon gelijk in de metro’s stappen, en voordat ik het wist was ik weer veel te vroeg op het vliegveld. Onderweg kwam ik dit zakje nog een zakje met minion snoepjes tegen die ik natuurlijk moest kopen. Zoals te verwachten waren ze onwijs chemisch, maar wel heel schattig! Na een rondje shoppen op Heathrow was het tijd om in te stappen. Ik verbaas me er elke keer weer over hoe snel je weer thuis bent, eigenlijk vlieg je misschien maar een 45 minuten en je bent in een heel andere wereld. Vriendlief haalde me op van Schiphol, dus dat was super fijn, om alweer heel gauw thuis te zijn. Het was al laat en dus haalden we een pizza en aten er salade bij. Om het laatste stukje van Lord of the Rings te kijken (blijft toch goed gemaakt) en veel te laat te gaan slapen..

Op naar een nieuwe week!

4 Discussions on
“Een kijkje in de keuken (28)”
  • Welshcakes gemaakt met rozijnen in plaats van krenten. Superlekker ontbijt! Dank je wel! (Foto op mijn Facebook pagina)

  • Wat leuk om te lezen! Ik woon sinds een halfjaar in Londen maar er blijft altijd zoveel nieuws te ontdekken! Heb dus weer een paar tentjes aan mijn lijstje kunnen toevoegen 🙂

    Ik heb trouwens ook weleens de vergissing gemaakt om “eventjes” door Hyde Park te wandelen… my god wat groot he haha!

    • Wat leuk! Ik ben graag in Londen, een hele fijn stad en voel me er stiekem erg thuis. Hyde Park is echt enorm haha, ach het was mooi weer dus dan is het stiekem best een leuk stukje lopen.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.