Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (2)

Daar zijn we weer met een nieuw kijkje in de keuken. Tijdens de kerst en oud en nieuw besloot ik mijzelf vrij te geven, en meer te focussen op de dingen die belangrijk zijn; familie, vrienden en lekker eten, zonder altijd maar foto’s te nemen ;). Nu in het nieuwe jaar ben ik terug met een nieuw kijkje in een drukke week, en heel wat gezellige dagen in Londen.

SLA

Maandag gaat de wekker al vroeg. Na een snel ontbijt gelijk door met een aantal meetings voor mijn blog. Ik vind het zoo leuk dat ik via mijn blog met zoveel nieuwe mensen in aanraking kom, mensen die je helpen en inspireren om nieuwe dingen te doen. Ik hoop natuurlijk dat ik hetzelfde voor hun kan doen. Bonus: je koffie drinken en taart eten, en het ondertussen werk noemen. 😉 In de middag een afspraak voor Blogger2Meet, waar ik gelijk de nieuwe kaart van SLA kon uitproberen. Ik koos voor de salade met zelf gemaakte burgertjes van zwarte bonen, rode biet, mais en geitenkaas. Het blijft een fijn tentje, dus bleef ik daarna nog een uurtje zitten om alle e-mails te beantwoorden. Een van mijn goede voornemens is mijn mailbox elke dag zo leeg mogelijk te krijgen. Daarna nog een paar uurtjes naar werk, en de dag was zo voorbij.

dinsdag

Op dinsdag kom ik  erachter dat mijn website eruit ligt! Geen leuk moment en een tikkeltje in paniek heb ik wat hulp gevraagd om het op te lossen. Om vervolgens maar een rondje te gaan rennen; even alle stress eruit terwijl de website nog steeds plat ligt. Het was een bizar mooi rondje, aangezien de lucht gekleurd was door de opkomende zon.. Daarna gauw omkleden, ontbijten en de trein in naar Utrecht voor een andere meeting voor mijn blog en een spannend project waar ik al een tijdje aan werk. We dronken koffie bij 30ML, een onwijs leuk tentje en lekkere koffie. Het was echt een race dag, van Utrecht gauw terug naar huis, ondertussen was het alweer voorbij lunchtijd en ik besloot een restje linzencurry op te warmen, waarbij ik gelijk een foto maakte voor op de blog en het recept uitschreef (woensdag online!). Daarna kroop ik nog een paar uurtjes achter de pc voor mijn scriptie en streepte ik wat kleine klusjes van mijn to-do lijst. Eind van de dag nog naar werk voor een paar uurtjes productief knallen, waardoor ik uiteindelijk pas tegen 12 uur mijn tas ga inpakken voor morgen en het op tijd naar bed lukt dus niet zo goed.

London city trip tips

Om 9 uur sta ik op woensdag voor de deur bij Wild! Deze culinaire concept store is naast een winkel ook een plek voor exposities, private diners, wijnproeverijen en heel veel andere leuke dingen. Ze leveren daarnaast ook goede kwaliteit lokaal en biologisch wild in Nederland. Een kleine preview: de komende Blogger2Meet gaan we namelijk hier organiseren! Na gezellig kletsen met Till, gauw naar huis om mijn tas verder in te pakken en hup de trein in naar Schiphol. Ik vertrek namelijk voor een aantal dagen naar Londen. Love it! De eerste paar dagen met vriendje, die daar moest zijn voor werk, en de laatste dagen blijf ik slapen bij vriendinnetje E. Helemaal gezellig! De vlucht was fijn, en vooral snel, en vanuit City was ik zo in Shoreditch waar ik de eerste dagen verblijf. Na aankomst in het hotel loop ik naar The Book Club voor een heel late lunch.. Daarna even relaxen in hotel en met vriendje een hapje eten bij The Culpeper (lees hier mijn review!)

London tower bridge en Vegetarian restaurant molders

Donderdag regent het pijpenstelen! Na het ontbijt gaat naar werk en ik vertrek richting Brick Lane. Het regent zo hard dat ik er natte voeten aan overhoud (terwijl ik laarzen aan heb!). Ik ga even opdrogen bij een leuk koffie tentje (morgen staat de review online!), maar dat blijkt niet voldoende te zijn en ik loop de rest van de middag op 10 cm hoge hakken. Dat was namelijk het enige andere paar schoenen wat ik mee had genomen. Handig! 😉 Gelukkig zijn ze erg comfortabel, en doe nog een kleine tour door Londen. Over de Tower Bridge, naar Borough market en Tate modern. Over de Millennium bridge terug, langs St. Paul’s en weer ‘The City’ in. Na deze tour on heels, ga ik relaxen op de kamer met wat snacks en samen met vriendje kijken we een aflevering Homeland (zoo spannend!). Rond half 8 pakken we de metro richting SoHo, waar we hebben afgesproken met vriendinnetje E en haar vriendje D om bij Mildred’s te eten (laat je niet afschrikken door de lange wachttijd). Het is het lekkerste vegetarische restaurant ooit! We begonnen met een crostini met artisjok en aioli, verslavend lekkere tortellini gevuld met pompoen en een room-witte wijn-truffel saus, en gebakken haloumi met snijbiet en een vegetarische jus. Ik ging daarna voor de haloumiburger met aubergine, tahini, harissa en rucola, wat werd geserveerd met een portie grote frieten en basilicummayonaise. Loved it!

8

Op vrijdag doe ik het rustig aan. Vriendje heeft al vroeg een meeting, en ik blijf nog even relaxen op de kamer. Tas inpakken, paar dingen klaarzetten voor dit weekend en daarna uitchecken om richting Notting Hill te gaan. Daar blijf ik nog gezellig een paar nachtjes slapen bij E&D. Ze zijn beiden aan het werk, maar ik heb de sleutel dus drop mijn koffer en ga in de buurt lunchen bij Ottolenghi! One of my favorites! Ik doe boodschappen voor die avond op de Portobello Market, en loop een rondje door deze gezellige buurt. We koken gezellig met z’n drietjes en blijven vervolgens op de bank hangen met een wijntje en Horrible Bosses 2.

Zaterdag

Zaterdag slapen we wat uit en besluiten snel thuis te ontbijten. Ons simpele ontbijt van crumpets verandert al gauw in een full-on English Breakfast met vega worstjes, eitjes, toast en witte bonen in tomatensaus. Love it! Daarna gaan E en ik op pad, onze nageltjes doen, lopen over de vintage markt van Portobello en eten gauw een paar tapas bij Pix. Voor we het weten is de dag alweer voorbij, en we gaan ons thuis omkleden. Met een paar vrienden duiken we de pub in, super gezellig, en eten we een hapje bij Polpo. Echt een aanrader! Favorieten: de crostini met kweekpeer, radicchio en geitenaas, de gefrituurde olijven, en de comforting bloemkool met fontina kaas. Yum! Daarbij hebben ze een van mijn favoriete desserts: affogato (zo simpel, maar zo lekker!).

zond

Voor dat ik het weet is het alweer zondag en is de week voorbij. Na een snel ontbijt gaan we op pad. We lopen door Notting Hill, gaan spontaan een Gallerij binnen, natuurlijk even op bezoek bij William & Kate 😉 in Kensington Park en lunchen bij Whole Foods. Niet duur en prima om snel iets te eten, gezien ik daarna alweer richting Heathrow moet. Bij thuiskomst gauw de koffer pakken en richting metro. Ondanks een beetje vertraging ben je zo weer in Nederland en voor ik het weet lig ik hier weer in mijn eigen bedje deze blog te typen. Nog even gauw online zetten en dan lekker slapen.

8 Discussions on
“Een kijkje in de keuken (2)”
  • Klinkt als een druk, maar leuk weekje!
    London klinkt ook erg leuk (ben er nog nooit geweest), zeker als je er mensen kent die er wonen. Geeft toch net weer een andere ervaring aan een stad :).

  • Wat een zalige week! Ik ben mijn hart verloren aan Engeland. Ben wel alleen nog maar in Londen geweest, maar de taal en de sfeer spreken me enorm aan. Ik zou er op dit moment alles voor geven om er nog eens enkele dagen naartoe te gaan 🙂 Vooral ook voor de speciale vegetarische/veganistische/biologische restaurantjes, die we hier in België niet echt kennen, helaas. Ik hoop dat je er van hebt genoten!

    Liefs, Sofie x

  • Even off topic….. Leuke foto’s! Leuk dat je blog nu gevuld is met vooral je eigen foto’s. Het is wel erg veel werk, maar het maakt het zoveel persoonlijker en creatiever 🙂

    • Alle foto’s op mijn blog zijn door mijzelf geschoten, ook van hotspots etc. Maar leuk om te horen dat je mijn ‘kijkje in de keuken’ met veel plezier leest. Groetjes!

  • Leuk om je week zo te lezen! Ik hou ook altijd van al die leuke foto’s erbij. Net alsof ik er als een klein vliegje ben bij geweest haha.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.