Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (19)

Rome lijkt ondertussen alweer een eeuwigheid geleden, terwijl ik eigenlijk vorige week nog in 30 graden een rondje fietste tussen de oude gebouwen en mijn laatste bordje pasta nog niet eens had gegeten. Eenmaal thuis lijkt het alsof er alweer weken voorbij zijn gevlogen.. Herkenbaar fenomeen? Een leuk voordeel van mijn wekelijkse ‘een kijkje in de keuken’ is dat ik kan terugblikken om de leuke dingen van de afgelopen week en dat was toch echt Rome!

Collage1Op maandag ging ons Rome avontuur gewoon verder. Na een heerlijk ontbijtje, vertrokken we richting de Basilica di San Giovanni in Laterano; een prachtige kerk, maar net iets minder druk dan in het Vaticaan. Na een rondje door de buurt besloten we om de hoek fietsen te huren, waarna we richting via Appia Antica (de oudste straat van Rome, gebouwd in de Romeinse tijd). Je gaat letterlijk een stukje terug in de tijd. Om vervolgens richting de wijk Testaccio te fiesten, en daar uitgebreid te lunchen bij een tip die ik kreeg van de chef van Lux. Binnenkort zal ik een lijstje maken met tips voor Rome! Daarna fietsen we door het mooie rome terug naar de plek waar we onze fietsen moesten inleveren, even opfrissen in het appartement en door naar Trastevere waar we hadden afgesproken om te eten. Na het eten doken we toch nog even het Italiaanse ‘nachtleven’ in; we dronken een drankje bij een gezellige wijnbar en daarna om de hoek van Campo di Fiori.

Collage2Dinsdag was iets lastiger opstaan, maar de wekker ging toch vroeg, want we hadden veel te doen. Dinsdag ochtend gingen we richting de Spaanse trappen (toeristisch!) en de winkelstraten daaromheen. We wilden naar een paar winkels en die lagen nu net daar. Op zich best leuk om toch even te (window)shoppen, want uiteindelijk kochten we beiden niks. Na een kleine pre-lunch met een geweldige pasta met truffel, gingen we terug naar het appartement voor de ‘echte’ lunch, aangezien een deel van de familie alweer richting huis aanging. We aten heerlijk buiten op het balkon. Na een kleine siesta (10 min) gingen we richting Villa Borghese en de galleria/museum daarbinnen. Een indrukwekkend gebouw met mooie kunst. Kaartjes van te voren reserveren/kopen is een must! Om het af te sluiten besloten we een hapje te eten bij een tentje waar we al eerder langs hadden gelopen. We namen met z’n viertjes een verse pasta.. de beste manier om onze vakantie af te sluiten. 🙂

Collage3Op woensdag vertrokken we rond 8 uur richting het vliegveld. Ik kan een ding zeker zeggen: daar ga ik gauw naar terug. Ik zou prima nog een aantal dagen kunnen blijven, al had ik stiekem wel zin in wat gezonder eten. Al die borden met pasta trekt mijn lichaam toch niet zo goed, helaas. Eenmaal thuis pakten we de tassen uit, deden wat wasjes en een siësta op de bank. Uiteindelijk hadden we beiden geen zin meer om te koken en besloten we het ‘Italiaanse’ leven goed af te sluiten met een paar lekkere pizza’s en als dessert de nieuwe reep van Tony Chocolonely… Yum!

Vanaf donderdag was het uit met de pret. Na een (hopelijk laatste!) behandeling aan mijn kies. Gelukkig deed het een stuk minder pijn dan de vorige keer, maar de paracetamol/ibuprofen combi maakte mij onwijs duf (zoals altijd). Het perfecte excuus om lekker op de bank films te kijken. Vrijdag avond kreeg ik helaas wat koorts erbij, waardoor ik zaterdag eigenlijk alleen maar sliep. Blijkbaar had ik het nodig en gelukkig ging het zondag alweer een stuk beter. Samen gingen we naar de verjaardag van mijn vader, waar we nog lekker buiten konden zitten en genieten van de lentezon. Met mama reden we daarna weer terug naar Amsterdam, waar we nog een koffietje dronken en daarna richting huis gingen. Voor komende week staan er heel wat dingen op mijn t0-do lijst, en op een of andere manier geeft het mij rust wanneer ik wat mooie lijstjes maak met de dingen die ik moet doen. Verder moest ik deze blog nog schrijven en voordat ik het wist was het 7 uur. Gauw langs de supermarkt voor wat last minute boodschappen, voor een lekkere salade en preisoep. Super simpel en lekker!

6 Discussions on
“Een kijkje in de keuken (19)”
  • Hoi!

    Wat leuk dat je in Rome geweest bent, ik kijk erg uit naar je blog met tips. Wij zijn al een keer in Rome geweest en hebben denk ik al veel gezien, maar dat is wel alweer bijna 8 jaar geleden. In juni gaan we terug naar Rome, op huwelijksreis. Leuk om dan alvast wat lijstjes met tips mee te nemen 😀

    Groetjes, Linda

    • Gefeliciteerd en wat heerlijk dat jullie richting Rome vertrekken voor jullie huwelijksreis. Ik ga met de tips aan de slag, wie weet staat er iets leuks voor jullie tussen.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.