Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (18)

Met koningsdag besloot ik even geen kijkje in de keuken te publiceren. Ik dacht, met koningsdag is iedereen toch op pad, dus wie gaat dan mijn blog lezen? Daar had ik mij dus even in vergist.. Sorry lieve lezers! Dus deze week weer zoals vanouds terug met een blik in de keuken van Beginspiration. Laten we beginnen..

Collage 1Maandag was koningsdag! Daar hoort vooral heel veel oranje bij hier in Amsterdam. Na een rondje in de buurt, schattige kids bekijken die heel veel spullen verkochten, gingen Vriendje en ik richting ‘de stad’. Ik moet eerlijk toegeven dat we het grootste deel van Amsterdam ontwijken en uiteindelijk in de Utrechtsestraat met heel veel bekenden blijven hangen. Een gezellige dag! Gelukkig niet heel laat thuis, na een soepje en ‘koude schotel’ voor vriendlief, gaan we lekker slapen..

Collage 2Op dinsdag gaat de wekker gewoon weer vroeg; er moet immers ook gewerkt worden. Ik vertrek al vroeg richting De Plantage; een fijne werk- en lunchspot in Amsterdam. Ik heb hier een paar meetings en ik lunch lekker een salade van jonge bladspinazie, schapenkaas, dadels, amandelen, gepofte rode ui en sumak. Echt onwijs lekker! Ik denk een van mijn favoriete gerechten op de lunchkaart! Op weg naar huis fiets ik langs de supermarkt voor een lijstje aan boodschappen en ik studeer een aantal uurtjes. Daarna ga ik aan de slag met het recept voor Shakshuka. Een recept wat ik heb uitgekozen na de challenge op Facebook! Zie foto.. Mochten jullie het leuk/lekker vinden, dan plaats ik binnenkort het recept online. Ik ben sinds kort weer begonnen met sporten in de vorm van klassiek ballet, iets wat ik vroeger veel gedaan heb maar nu al 2084382 jaar niet meer. Onwijs leuk en fijn om te doen! Grappig hoeveel plezier je soms aan dingen kunt beleven, maar het helemaal kunt vergeten en na zoveel jaar weer kunt oppakken (op lager niveau, moet niet overdrijven).

Collage 3Woensdag is eigenlijk geen blogdag. Ik begin de dag bij ons favoriete koffietentje in amterdam, dan is het gauw naar college en daarna bak ik de meest lekkere chocolade havermout koeken. Te lekker! Het recept vind je overigens al online. Daarna lunch ik gauw, schrijf ik verder aan een essay die ik wat eerder moet inleveren door Rome en vertrek alweer richting werk. Ik neem een van mijn favoriete salades mee met kikkererwten en bloemkool en na een aantal uurtjes knallen, kom ik best moe thuis.. Helaas kan ik niet gelijk in mijn bedje duiken, want ik kruip nog achter de pc om e-mails te beantwoorden (ik moest nog heel wat inhalen, oeps) en een aantal recepten uit te schrijven. Ik vertrek vrijdag richting Rome en wil genoeg leuks voor jullie achterlaten om te lezen..

Collage 4Dan is het alweer donderdag! Wat gaat de week snel voorbij.. Op donderdag maak ik de essay af, ga ik naar studie, gauw een sapje halen bij Juice Brothers en aan het werk. Na werk gauw mijn tas inpakken, laatste dingen klaarleggen voor Rome en heerlijk slapen.

Collage 5Op vrijdag waren we al vroeg wakker, maar omdat onze vlucht later vertrok dan gepland konden we heerlijk rustig koffie drinken, wat laatste klusjes doen, om vervolgens rustig richting Schiphol te gaan. Daar hadden we afgesproken met het broertje van Vriendje en zijn vriendin. Na een paar uurtjes vliegen arriveerden we in het mooie en iets warmere Rome. Een deel van de familie was al in het appartement, en hadden een heerlijke apperitivo klaargezet. Na een drankje en hapje, liepen we een rondje door de buurt en aten we een hapje bij een knus restaurant. Na een voorgerechtje van tomaat, basilicum, geurige olijfolie en toast, koos ik voor de fetuchini met artisjok, parmezaan en knoflook. Te lekker! Als dessert deelde ik een tiramisu. Na een laatste drankje op het balkon, was het tijd om te gaan slapen en ons klaar te maken voor een nieuwe dag in Rome.

Collage 6Op zaterdag stonden we vroeg op en ontbeten we in het appartement met veel lekkers. Na een kopje koffie bij de locals, vertrekken we richting Termini en liepen vanuit daar door de wijk Monti, Trastevere en richting de via Julia. Na een schattig broodje, gingen we toch nog even lunchen bij een terrasje verderop. Het eten was prima, maar uiteindelijk toch iets te toeristisch. Daarna gingen we door naar Trastevere, waar het best druk was door het mooie weer. Na een terrasje bij de Franse Ambassade, door naar een super tof wijnbarretje verderop. Echt een aanrader; heerlijke wijn en antipasti. Uiteindelijk hadden we bij thuiskomst nog wat trek en maakte een lekker hapje.

Collage 7Na een heerlijk ontbijt in de zon gingen Vriendje en ik zondag de stad in. Met de metro vertrokken we richting Termini, daarna via de leuke straatjes van Rome richting Via Giulia. Op terrasjes heerlijk mensen kijken en eten bij een lokaal restaurant. Je zou er bijna voorbij lopen, maar eenmaal binnen zit je echt tussen de Italianen. Geen toerist te vinden, met verse pasta en geweldige desserts. Met een volle buik lopen we door langs de Engelenburcht, het Vaticaan en daarna de buurt achter het Vaticaan aan het ontdekken. Na al het lopen waren we redelijk moe, dus gingen met de metro terug richting het appartement.

3 Discussions on
“Een kijkje in de keuken (18)”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.