Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (16)

In eerste instantie wilde ik jullie verrassen met een filmpje.. Echter, op een of andere manier lukte het maar niet om deze goed in deze post te krijgen.. Echt zo’n moment van: waarom lukt dit niet? Zo moeilijk kan het niet zijn… Of blijkbaar wel! šŸ˜‰ Dus die houden jullie nog tegoed! Ook deze week was weer crazy, maar met een fijn rustig weekend thuis.

Collage 1De maandag begon gelijk goed! Ik was namelijk uitgenodigd voor de Culipersdag. Het event voor foodie Nederland; denk foodbloggers, culi-journalisten, redacteuren en chefs. Om alvast een voorproefje te krijgen voor het komende jaar, met de nieuwste kookboeken, foodtrends en heel veel heerlijke hapjes. Denk aan een preview van het nieuwe kookboek van Rens Kroes, heerlijke hapjes uit Ecuador, de beste burgers met echt Iers rundvlees, ‘rijstwafels’ in nieuwe smaken, goddelijke brownies uit het nieuwe kookboek van SmulpaapjeĀ enĀ een flaneertas van Desem Enzo..Ā Bij thuiskomstĀ maakten Kelly van GoodFoodLove en ik een onwijs tof filmpje, waarbij we de enorme goodiebag uitpakten. Daarna was het door naar de uni, vervolgens naar werk voor een paar uurtjes knallen en rond 10 uur was ik eindelijk thuis. Een leuke, drukke dag!

Collage 2Ook dinsdag ging de wekker vroeg. Ik maakte een onwijs lekkere smoothie en ging bijna gelijk daarna de deur uit. Ik had namelijk een afspraak bij de tandarts, waar ik moest happen voor mijn kroon die over een paar weekjes geplaatst wordt. Nooit een fijn gevoel, maar het vooruitzicht dat ik straks weer een mooie nieuwe tand heb, is heel fijn. Daarna gauw wat boodschappen doen, een afspraak via de telefoon voor een spannend project waar ik al een tijdje achter de schermen aan werk en toen was het alweer lunchtijd. Ik maakte onder andere de frittata die overmorgen online komt (een lekkere lente lunch) en deze lekkere vegan ‘cheesecake’. Na een paar uurtjes studeren vond ik het mooi geweest, en dook ik samen met een vriendinnetje het zonnetje in. Heerlijk op het terras van Rosa en Rita voor een glaasje wijn en mini-pizza.

Uiteindelijk was de woensdag geen spannende dag; ik ging naar college en naar werk. Gelukkig had ik veel lekkers bij me, dus dat kwam helemaal goed.

Collage 3De donderdag was weer een blogdag! Ik begon met een meetingĀ bij een toffe winkel voor Blogger2Meet, om vervolgens de hele dag langs pr-events te gaan. Het is een mooi moment om kennis te maken met nieuwe producten (food en non-food), wat hapjes te proberen en bij te kletsen met iedereen die er maandag niet bij was. Uiteindelijk ging een event niet door, waardoor het alsnog een ‘rustige’ middag werd. Na kris kras door Amsterdam te hebben gefietst, sprak ik aan het eind van de dag af met Stefanie om brainstormen en kletsen over onze Food & Sports workshop! We gaan ermee aan de slag om binnenkort een nieuwe editie te organiseren.. Super leuk! Donderdag avond deed ik het verder rustig aan. Maakte een lekkere salade met zoete aardappel, feta, veggies en kiemen. Super simpel, maar onwijs lekker na zo’n drukke dag.

Vrijdag moest ik werken, waarna ik nog een paar uurtjes ging studeren en uiteindelijk met vriendinnetjes een drankje ging doen bij een leuk tentje in de buurt. Ook vandaag was het niet heel spannend, maar wel fijn om na de lange dagen van vorige week even een rustig weekend te hebben.

Collage 4OpĀ zaterdag werd ik alweer super vroeg wakker. Ik besloot na mijn ontbijt even de stad in te gaan, wat boodschappen te doen, een lekkere smoothie te halen bij de Vitaminestore en vooral thuis wat dingen op te kruimen. Soms zijn er van die dingen die een eeuwigheid op je t0-do lijst blijven staan. Dit soort dagen zijn perfect om deze taken, die je al honderd keer vooruit hebt geschoven, een keer af te ronden. Aangezien het zo mooi weer was besloot ik natuurlijk ook van de zon te genieten en alvast een beetje bij te kleuren voor wanneer ik richting Rome vertrek. Mochten jullie trouwens nog leuke tips hebben voor Rome? Let me know! Ik ben heel benieuwd naar de nieuwste hotspots.. Die avond deed ik het rustig aan, keek de laatste afleveringen van Game of Thrones (spannend!!) en maakte een lekkere couscous salade.

Collage 6Zondag was ook een relax dag. Na het ontbijt ging ik al gauw richting Schiphol om Vriendje op te halen. Hij was namelijk voor bijna twee weken op vakantie in IndonesiĆ« met twee vrienden. Hij heeft het onwijs leuk gehad, heel erg lekker had gegeten en kwam natuurlijk helemaal bruin terug… Altijd fijn! šŸ˜‰ We dronken met z’n allen nog een koffietje op Schiphol en gingen daarna richting huis. Vriendje ging zijn tas uitpakken, wasjes doen etc en ik typte deze blog af. Bewerkte alvast wat andere foto’s, beantwoorde een aantal e-mails en deed wat administratie. Dat moet helaas ook gebeuren! šŸ˜‰ Om vervolgens gezellige met z’n tweetjes door Amsterdam te lopen en een koffietje te drinken bij een van onze favo hotspots. Uiteindelijk deed ik nog wat voor mijn blog terwijl vriendlief een powernap deed tegen de jetlag, en vervolgens een rondje ging hardlopen. We kookten samen en maakte een simpele pasta met prei, paddenstoelen en ricotta. Om vervolgens op de bank te ploffen en naar onze favo programma’s op zondag te kijken: Focus, 3 op reis en Tegenlicht.

Op naar een nieuwe week.. Met eigenlijk een best ‘rustig’ programma! Helemaal top, want ik moet voor studie nog een aantal artikelen lezen waar ik deze week niet aantoe was gekomen. Komende week zal de focus meer op studie liggen en mijn laatste tentamen ooit (als het goed is!)!!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.