Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (15)

Afgelopen week stond in het teken van de workshop! Verder zit ik echt in een ritme van vroeg opstaan en mijn interne wekker gaat nu standaard rond 7 uur. Op zich best fijn, behalve toen ik op zondag wilde uitslapen.

collage 1Na een rondje lopen op het strand en een ontbijt met croissants en een baguette, vertrokken vriendje en ik maandag weer richting Nederland. Met een klein pitstop onderweg om te lunchen zaten we dus vooral in de auto die dag. Eenmaal thuis hadden we trek en totaal geen zin om te koken, dus we haalden een heerlijke pizza. Gewoon omdat het kan en het leuke, gezellige weekend af te sluiten.

Collage 2Op dinsdag stond ik als een van de eersten in de supermarkt om boodschappen te doen, omdat ik voor een paar externe klussen een aantal recepten ontwikkelde. Echt onwijs leuk om te doen! Door de Paasdagen had ik het het iets verplaatst, maar daardoor moesten deze wel echt vandaag af. Na een paar uur in de keuken dook ik de studieboeken in. Ik ben begonnen met mijn laatste blok ooit! Zo’n gek idee dat ik waarschijnlijk eind mei gewoon afgestudeerd ben! Na een late lunch met een frisse salade en restje geitenkaas uit Frankrijk, ronde ik het studeren af en schreef de review over de leuke koffiebar Hometown in Den Haag. Echt een aanrader! Daarna was het door naar werk voor een paar uurtjes knallen. Diner was een kant en klaar maaltijd van marqt: portobello met geitenkaas, zoete aardappel puree en iets met linzen, venkel en kruiden. Niet heel geweldig, maar moest toch iets eten 😉

Collage 3De volgende dag (woensdag) streepte ik in de ochtend vooral een aantal dingen van mijn to-do lijs en pleegde een aantal telefoontjes. Na de productief uurtje knallen, fietste ik gauw langs de nieuwe winkel van Juicebrothers waar ik een heerlijk en gezond sapje haalde, om vervolgens richting college te vertrekken. Na een paar uur college ging ik gelijk door richting werk. Uiteindelijk was ik pas tegen tienen thuis, dus je kunt zeggen dat het een productieve dag was. 😉 Ik at overigens ook op werk, waarbij ik samen met een paar collega’s wat eten bestelden. Niet onwijs lekker, maar prima: vegaburger, aardappeltjes en sla.

Collage 4Donderdag stond in het teken van de shoot voor een toffe opdracht waar ik aan werk. Na een snelle knipbeurt bij de kapper en een koffie meeting stapte ik de trein in om richting Rotterdam te vertrekken voor twee fotoshoots met mijn eigen camera-crew. Te spannend, maar uiteindelijk onwijs leuk om te doen en super tof om foto’s te hebben waar ik zelf ook op sta. Dat is toch altijd lastig wanneer je alleen op pad bent ;). Na de shoots ging ik weer terug naar Amsterdam en langs de boekpresentatie van Marleen en haar nieuwe boek: Eten uit de Volkstuin. Binnen kort meer over dit toffe kookboek, maar ik wil er eerst een aantal recepten zelf uit testen. Het is altijd leuk om naar dit soort events te gaan, mede omdat je zoveel bekenden tegenkomt en dat is natuurlijk erg gezellig. Na de lange dag was ik stiekem best gaar en blij om rond 8 uur thuis te zijn (wat ongeveer de vroegste dag was van de hele week). Ik at een snelle tosti en salade, pleegde een paar telefoontjes en dook heerlijk mijn bed in.

Collage 5Op vrijdag ging de wekker weer vroeg, want samen met S gingen we de laatste dingen klaarzetten voor de workshop. Denk: boodschappen, goodiebags, apparatuur etc etc. Om vervolgens heel lekker te lunchen bij Morgan & Mees, in het zonnetje en gezellig bij te kletsen met foodie S. Voordat ik het wist was het alweer drie uur, gauw richting huis en nog even een paar uurtjes aan studie zitten. De tijd is deze week zo snel gegaan dat ik echt te weinig heb kunnen studeren, dat moet ik volgende week dus even goedmaken. Na de studie stapte ik op de fiets naar werk voor een borrel en een gezellige diner bij Julius bar & grill met de afdeling. Het is geen restaurant waar ik zelf snel zou gaan eten, maar het was een super gezellige avond. De foto is een tikkeltje wazig geworden, maar het voorgerecht van gegrild groenten met heel veel lekkere mozzarella was duidelijk favoriet! Daarna gauw door naar de verjaardag van vriendinnetje O, om vervolgens pas tegen 1 uur thuis te zijn… Dat wordt morgen lastig opstaan! 😉

Collage 6Want op zaterdag was het d-day, oftewel: workshop day! Ik ging al vroeg richting naar de locatie om alles klaar te zetten. De eerste mensen kwamen iets over tienen binnen en een half uurtje later ging de workshop van start. Een super spannend moment; want, vinden ze het wel leuk genoeg? Zijn de recepten goed en origineel genoeg? Ik vond het onwijs gezellig en echt heel tof om naast mijn blog een keer zoiets te organiseren. Daarbij zo ontzettend tof om te zien dat er zoveel van mijn lezers (jullie dus!) aanwezig waren. Heel cool! Nu ben ik met S natuurlijk aan het sparren om het nog een keer te organiseren… Daarover later meer! Na een lange dag en twee workshops verder, ging ik voldaan naar huis. Ik spendeerde mijn avond vooral op de bank met een lekkere gezonde salade met veel groeten en een goed boek. Tops!

Collage 7Zondag had ik voor mezelf vrij genomen en tijd om lekker uit te slapen.. Wat blijkt, als je interne klok eenmaal op een tijdstip staat ingesteld is het lastig om uit te slapen. Dus om 7 uur was ik klaarwakker, bummer. Na een klein ontbijtje ging ik richting Rum Baba voor koffie en cake, en werkte wat op mijn laptop aangezien ik nog iets moest afronden. Met een kleine omweg fietste ik via Marqt naar huis. Bij thuiskomst bedacht ik mij dat ik deze blog nog moest schrijven, dus begon daarmee tot mijn moeder thuis kwam. We gingen gezellig lunchen. Ik bestelde een fijne kikkererwten salade en genoot van de zon. Uiteindelijk thuis was ik best gaar van de hele week en besloot een theetje te maken en in de zon wat te lezen. Heel fijn. Diner was een broodje vegaburger en salade. Geen zin om echt te koken, dus besloot het simpel te houden; diner was een broodje vegaburger en salade. top!

Op naar een nieuwe week met iets meer tijd in de boeken, een paar toffe foodie-events en hopelijk een paar uurtjes meer in de keuken. Hele fijne week allemaal!

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.