Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (14)

Hebben jullie een fijn Paasweekend gehad? Wij waren heerlijk een paar dagen weg, vandaar dat deze week het kijkje in de keuken wat later online verschijnt..

Collage 1Op maandag begonnen de colleges weer, en moest ik vooral gewoon werken. Helaas waren vriendje en ik beiden ziek geworden van iets wat we hadden gegeten gisteren. Onwijs irritant, dus deed het erg rustig aan vandaag. Lekker in bed oude films kijken, dat soort dingen.. Niet echt een spannende dag dus! Verder kreeg ik hele leuke flessenpost van Dorstlust. Binnenkort meer hierover, want ik wil eerst nog wat flesjes gaan testen natuurlijk! Diner: rijstwafels, soepje.

Dinsdag was ik eigenlijk alleen maar aan het werk. Naast mijn studie en blog werk ik ongeveer twee keer per week op kantoor. Verder begin ik binnenkort met een ‘promotie’ waardoor ik een extra opleiding ga volgen en wat meer ga werken, dus sommige dagen zijn letterlijk gevuld met werk en doe ik daarnaast weinig aan studie of blog. We voelden ons beiden nog niet helemaal top, dus ook diner op dinsdag was simpel: toast, soep, salade.

Collage 3Doordat ik maandag en dinsdag relatief weinig kon doen, moest er op woensdag even geknald worden. Ik stond vroeg op en deed wat aan studie. Daarna was het door naar een meeting voor mijn blog, om vervolgens gezellig te gaan lunchen bij de meiden van de FoodWeLove/BitesWeLove box. Naast de lunch hadden we daar ook een panel gesprek over superfoods; over het ontstaan van deze term, de producten, de hype en de toekomst. Super leuk! Daarna racete ik terug naar huis, omdat de schilder voor de deur zou staan en mijn spullen te pakken voor college. Met een lekkere plak van deze havermout-chocolade cake ging ik de deur uit. Na college gelijk door naar werk om nog een paar uurtjes te knallen en uiteindelijk was ik tegen half 10 thuis.

Collage 4Donderdag stond ik vroeg op om na een koffietje bij Coffee & Coconuts richting Den Haag te vertrekken. Daar had ik een afspraak bij een bureau voor mijn blog. Over een paar maanden wil ik een keuze maken welke richting ik op wil gaan met beginspiration.nl. Ik heb zoveel ideeën, dingen die ik wil doen, alleen lijk ik altijd te weinig tijd te hebben en moet ik uiteindelijk een keer een knoop doorhakken. Vandaar dat ik nu met veel partijen om tafel zit om te kijken hoe, wanneer en wat ik wil doen. Na de meeting liep ik nog een rondje door DH (eigenlijk best een leuke stad!), deed een koffietje bij Hometown en haalde een broodje bij een schattig bakkertje op weg naar het station. Eenmaal thuis maakte ik een praatje met de schilder die onze hal aan het doen is, beantwoorde ik wat e-mails, deed boodschappen en daarna nog een drankje met een vriendinnetje. Ik had haar alweer een tijd niet gezien, dus hoogtijd om even bij te kletsen. Mama kwam die avond eten, verder moest ik nog een blog klaarzetten voor zondag en mijn tas inpakken, aangezien ik morgen met vriendje richting Frankrijk vertrek voor een lang weekend. Diner: pasta met chorizo, doperwtjes, tomaat en courgette. Dessert: ijs

Collage 5Op vrijdag vertrokken vriendje en ik al redelijk vroeg richting Brussel, waar we een pitstop maakte om wat te shoppen en lunchen. Uiteindelijk kochten we wat kaasjes bij onze favoriete kaaswinkel en een broodje voor onderweg. We stapten weer de auto in voor een aantal uren richting de Franse kust. Helaas hadden we veel file onderweg, waardoor we pas rond half 8 er waren. Onderweg hadden we wat extra boodschappen gehaald bij een van de mega-stores die je in Frankrijk in overvloed hebt. Om mij elke keer weer te verbazen aan de grote hoeveelheid lokale producten en de lekkerste dingen. Eenmaal aangekomen lekker de verwaming op hoog, glaasje wijn, kaasjes eten en relaxmodus aan!

Collage 6Zaterdag waren we al redelijk vroeg wakker. Na een ontbijt met croissants, pain au chocolat en verse baguette gingen we richting de supermarkt voor shopping spree nummero 2. We vulden ons mandje (uit zelfbescherming nemen we altijd een mandje ipv karretje) met allemaal lekkers, zodat we genoeg eten zouden hebben voor het hele paasweekend. Ondertussen was het voorbij lunchtijd, dus doken een locaal restaurantje in voor een apperitive en een portie moules frites. Waarna ik me bedacht dat ik mij echt even moest laten testen op een schelp & schaaldieren allergie. De rest van de middag spendeerde we vooral thuis, want het was buiten maar koud, lekker met veel eten, een glaasje wijn, meerdere boeken, series en films. Top! Na het eten maakte we een klein rondje op het strand, want er was een prachtige zonsondergang (en vooral hele harde wind!). Het waaide zo hard dat ik gewoon moeite had om mijn camera stil te houden… Uiteindelijk werd het toch een mooie foto, en dat zonder filtertjes!! 😀

Collage 7Op zondag sliepen we uit; vriendje haalde ontbijt in het dorp en ik besloot lekker thuis te blijven en het verdere ontbijt klaar te maken. Daarna plofte we op de bank met een stapel tijdschriften en boeken. Chillmodus is on! Het is zo fijn om even geen internet, pc etc te hebben en een beetje af te kicken van alle online gekte. Na de lunch (artisjok, kaasjes, baguette, vino) in de zon (!), in een rokje (hallo bruine benen!) maakte we een mooie wandeling in de zon over het strand. We liepen naar het volgende dorp, deden daar een koffietje en weer terug. Om bij thuiskomst maar weer een glaasje wijn in te schenken… when in france! 😉 Diner was simpel; oesters als voorgerecht, salade, soep en kaasjes als diner. Yum! Bizar hoe snel de tijd gaat en ik heb echt totaal geen zin om morgen weer richting huis te gaan. Er staat een drukke (maar ook hele leuke!) week op mij te wachten, met onder andere zaterdag de eerste Food & Sports workshop!

Dat was mijn week! Hoe was die van jullie? Ik moet zeggen na alle uitspattingen met eten heb ik stiekem zin om met een paar detox weken te beginnen, alleen wordt deze week erg druk en dan is het nooit de beste tijd om met een detox te beginnen. Deze week staat namelijk vol afspraken, meetings, studie uurtjes en meer.. Oh dear! Op naar een nieuwe week… 🙂

1 Discussion on “Een kijkje in de keuken (14)”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.