Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (13)

Tijd voor een terugblik op afgelopen week. Deze week stond echt in het teken van studeren, met vrijdag ochtend als ‘d-day’! Het moment van de waarheid. Daarna was het een heerlijk weekend vrij om lekker drankjes te doen, lekker in de keuken te rommelen en vooral een beetje gas terug nemen. Heerlijk!

Collage 1Zoals ik al zei, maandag tot en met donderdag was ik vooral aan het leren en anders aan het werk. Op maandag maakte ik nog gauw het recept voor deze super simpele en overheerlijke pasta met chorizo, doperwten en tomaat. Al dook ik daarna gauw weer de boeken in en maakte wat uurtjes op werk. Ook dinsdag, woensdag en donderdag zagen ongeveer hetzelfde eruit. Ik had echt een vast ritme van: vroeg opstaan, een gezond ontbijtje maken, koffie halen en studiemodus gaat aan. Na een paar uurtjes kreeg ik trek en dan was het vaak al lunchtijd, dan klapte ik vaak mijn pc open om wat e-mails te beantwoorden, wat dingen te regelen voor mijn blog of de laatste puntjes op de i te zetten voor de Food & Sports workshop die eraan komt… en ondertussen alweer uitverkocht is!! Zo ontzettend leuk dat jullie allemaal zo enthousiast er over zijn!! Daarna was het vaak nog een paar uurtjes studeren, gevolgd door een relax moment waarbij ik vaak alvast wat ging koken en daarna at ik met vriendje wat. Met een beetje geluk, lukte het mij nog om daarna een uurtje te concentreren en de laatste dingen te herhalen. Op tijd slapen en de volgende dag begon het riedeltje opnieuw! 😉

Collage 2Vrijdag ochtend ging ik al vroeg richting de tentamenzaal, want om half 9 zou ik van start gaan. Door de regen kwam ik een tikkeltje te vroeg aan en besloot wat koffie te halen bij een tentje om de hoek. Perfect. Na drie uurtjes knallen was ik klaar. Ondertussen was de stroom uitgevallen (ik had het tentamen voor een groot deel ‘in het donker’ gemaakt!) en ging richting huis. Daar hadden we blijkbaar niet echt last gehad van de storing, dus dat was super fijn. Bij thuiskomst ging ik wat lunchen en kwam in de fruitschaal een paar peren tegen die echt overrijp waren. Ik besloot er muffins van te bakken, en dat was een groot succes. Daarna stapte ik gauw op de fiets, richting de opening van de nieuwe showroom van lululemon atletica in de Prinsenstraat. Een super fijn sportmerk waar ik helemaal verslaafd aan ben. Ondertussen heb ik nu een paar spullen van hun en alles is zo fijn, zacht, zit goed en van goede kwaliteit. Na een bubbeltje, een rondje door de winkel en lekker dadel hapje van Lavinia Good Food stapte ik weer op de fiets richting mijn moeder. Samen deden we boodschappen en kletsen we bij over de week. Na het eten was ik zo moe opeens dat ik besloot niet meer te gaan borrelen met vriendinnen, maar even op tijd naar bed te gaan. Heel boring, ik weet het, maar soms heb je dat soort momenten.

Collage 3Op zich wel fijn dat ik vroeg was gaan slapen, want op zaterdag ging de wekker gewoon weer om half 8. Ik had namelijk om 9 uur afgesproken met Stefanie voor onze Food & Sports workshop. We hadden afgesproken bij Dwaze Zaken, best een leuk tentje echt om de hoek bij centraal station. Zo grappig hoe je soms maar langs dingen kunt lopen en het je nooit eerder opvalt. Na de meeting ging ik naar huis en ging wat voorbereiden voor een filmpje die ik binnenkort online wil zetten. Om vervolgens richting STEK te fietsen en daar lekker met een vriendinnetje te gaan lunchen. Het lunchen werd borrelen en uiteindelijk was ik tegen half 6 thuis. Vriendje was ondertussen alweer naar een verjaardag vertrokken en ik had eigenlijk niet zoveel zin om heel uitgebreid te gaan koken (wat ik in eerste instantie wel wilde doen). Ik plofte op de bank, keek een aflevering van New Girls (zo grappig) en FaceTime-de een uurtje met een vriendinnetje. Ik keek op de klok en het was al 9 uur, dus maakte gauw een soepje en dook ook vandaag vroeg mijn bed in.

Collage 4Zondag sliep ik wat uit, om daarna lekker uitgebreid met vriendje te ontbijten en wat bij te kletsen. Soms zijn er van die weken dat we echt langs elkaar heen kunnen leven, waarbij we net op een soort ander schema zitten met werk/afspraken/studie etc. Het is dan fijn om zondag even een momentje samen te hebben. Hij ging daarna sporten en ik dook de keuken om nog een portie muffins te maken en een aantal filmpjes op te nemen. Ik vond het filmen nog best lastig, en heb ze daarna nog niet echt terug kunnen kijken. Dus morgen eens kijken hoe het is geworden. Binnenkort dus meer hierover! Eerst eens kijken of ze goed zijn gelukt… en of het me gaat lukken om alles aan elkaar te plakken! 😉 Rond 3 uur vertrokken we richting de filmhallen voor American Sniper, best een indrukwekkende film en leuk om een keer gezien te hebben. Om vervolgens bij Halte 3 drankjes te doen met wat snacks en iets te eten bij Shirkhan verderop. Uiteindelijk waren we tegen half 10 thuis en beiden best gaar. We worden oud denk ik ;). Ik dook lekker in bed, met laptop, om deze blog te schrijven. Normaal probeer ik echt aan tafel te werken, maar besloot voor vanavond een uitzondering te maken. Het is ondertussen half 11, dus ik ga gauw de foto’s bij elkaar bewerken, bij dit stukje plaatsen en heerlijk slapen.

Nu ben ik heel nieuwsgierig: wat hebben jullie afgelopen weekend gedaan? Met het regenachtige weer heerlijk binnen gezeten? Of toch gewoon op stap?

3 Discussions on
“Een kijkje in de keuken (13)”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.