Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Een kijkje in de keuken (12)

Een nieuwe week, en dus een nieuw kijkje in de keuken! Deze week stond in het teken van vroeg op staan, het lente menu proeven bij een van mijn favo hotspots in Amsterdam, heel veel studeren, nieuwe blog avonturen, en wie weet binnenkort een nieuwe challenge? Verder is vandaag de inschrijving begonnen voor de toffe Food&Sports workshop die ga organiseren op 11 april. Wil je erbij zijn? Bekijk dan gauw hoe je je kunt inschrijven op Facebook.

Collage1Maandag gaat de wekker vroeg; de laatste dagen voor het weekend probeerde ik wat eerder op te staan. Op een of andere manier lukt dit mij nooit zo goed wanneer het donker en koud is buiten, vandaar de mini uitdaging nu het lichter wordt. De wekker gaat om 7 uur, maar blijf meestal nog even liggen en scroll alvast social media door (slechte eigenschap, ik weet het!). Daarna douchen, ontbijten en ik ga achter de pc zitten. Omdat ik vorige week met een dikke ontsteking bij mijn kies thuis ben gebleven, haal ik voornamelijk de colleges in die ik gemist heb.. Na 3 uur colleges kijken, beantwoord ik snel mijn e-mails en duik de keuken in voor het recept voor pitabroodjes met tapenade en courgette. Je kunt het bijna geen recept noemen, zo simpel is het! Natuurlijk eet ik ze gelijk op en zet de rest van de tapenade in de koelkast. Nog even mijn aantekeningen doorlezen en voordat ik het weet is het alweer bijna twee uur. Ik stap gauw op de fiets en ga richting vinnies deli waar ik met een groepje bloggers hun nieuwe voorjaarskaart mag uitproberen. Helaas kon ik niet tot het einde blijven, want ik moest nog een paar uurtjes werken… Tijdens het werken gaat de tijd snel, en voordat ik het wist was het 9 uur en tijd om naar huis te gaan. Nog even relaxen en bijkletsen met vriendje, een blog aftypen en lekker naar bed. Diner: Een stukje koude bloemkoolfritata met kurkuma, een bordje met noedels en groenten (er was catering besteld op werk).

Collage 2Op dinsdag ging de wekker weer om 7 uur; ik begin eraan te wennen! Gauw douchen, ontbijten en haal een koffietje verderop. Ik moet even knallen en kan die shot aan cafeïne goed gebruiken (eigenlijk geen goed teken, dus wie weet dat ik binnenkort wel weer een paar weken ga detoxen!). Laptop open en ik begin met het uitwerken van recepten en typen van blogs. Ik probeer vandaag zoveel mogelijk voor mijn blog af te maken, zodat ik volgende week vooral kan studeren. Na twee uurtjes geconcentreerd bloggen, stapte ik weer op de fiets, deze keer had ik afgesproken voor studie. Op de terugweg fiets ik door het centrum, ondanks dat ik de kalverstraat ten alle tijden probeer te vermijden, ben ik er nu af en toe te vinden. Namelijk om even gauw wat spulletjes te kopen bij de Marks & Spencers; denk thee, clotted cream voor scones en ik wilde kijken of ik er dulce de leche kon kopen. De vorige keer dat ik in Londen was zag ik bij de M&S de dulce de leche die ik normaal gesproken altijd in Argentinië koop, of laat meenemen. Die is zoo lekker, al is het denk ik vooral pure nostalgie. 😉 Daarna was het door naar de 9 straatjes voor een cadeautje voor een vriendin en mijn nichtje, en nog gauw een pakketje halen. Voordat ik het wist was het ruim voorbij lunchtijd en wilde in eerste instantie in de stad gauw wat lunchen, maar besloot toch naar huis te gaan. Ik moest immers nog wat blogs afmaken en had een lijst aan e-mails te beantwoorden. Thuis een restje salade en een sandwich met tapenade gegeten en met een grote kop groene thee achter de pc. Na een paar uurtjes bloggen, kwam vriendje terug van werk. Hij ging nog even sporten en daarna gaan we gezellig met z’n tweetjes eten. Lekker Franse kaasjes en soep! Het half uurtje tv kijken resulteert in het afkijken van de film You’ve Got Mail. Te corny, maar wel leuk en relaxing. Uiteindelijk zat ik met mijn laptop op schoot, vriendlief naast mij, samen een beetje semi de film te kijken en ondertussen kletsend over vanalles. Daarna lekker slapen en op naar een nieuwe dag.

collage 3Het vroege opstaan gaat goed; op woensdag dat ik de smaak te pakken en werd zelfs voor de wekker wakker. Gekkigheid! Na mijn ochtendroutine van douchen, ontbijten met de krant, ging ik achter de pc zitten voor wat uurtjes studeren. Ik moet voor vrijdag nog wat voorbereiden en besloot de opdrachten nu alvast verder af te maken. Verder kreeg ik vanochtend veel leuke foodpost, waaronder een paella pakket van Mercat in Amsterdam (het is namelijk paella week van 23-29 maart!). Daarna was het gauw lunchen en richting een PR bureau die zich speciaal focust op reizen. Ik merk namelijk dat jullie mijn blogs over bijvoorbeeld Berlijn, Londen en Buenos Aires graag lezen, dus vandaar dat ik vaker de hotspots in Amsterdam en in het buitenland ga delen op mijn blog. Sowieso hebben Vriendje en ik de komende maanden veel leuke reisplannen, denk aan Normandie, Rome en Hamburg! We gaan voor de fun en ontspanning, maar bloggen laat ik immers nooit helemaal los en dus ga ik proberen om wat locale hotspots op de foto te zetten voor jullie. Na de meeting gauw naar huis om te stemmen en dan door naar werk voor een paar uurtjes knallen. Diner: bloemkool-kikkererwt salade.

Collage 4Op donderdag had ik al om half 10 een afspraak staan, dus na mijn ontbijt stapte ik op de fiets. We hadden bij Bakers & Roasters (binnenkort review!) afgesproken, wat een onwijs leuk koffietentje is met super lekkere taarten. Het was nu nog een beetje te vroeg, dus ik hield het bij mijn (sterke!) cappuccino en een verse munt thee. Daarna was het door naar onze meeting, voor een (redelijk) nieuw (geheim) project waar ik aan werk. We zijn er ondertussen alweer een tijdje mee bezig, want we willen het natuurlijk goed doen en dat vergt toch wat meer onderzoek en werk dan we van te voren dachten. Na alle meetings en besprekingen was het alweer lunchtijd en ik besloot bij de Stadskantine even te gaan lunchen. Ik vond de bediening een beetje uit de hoogte, wat super jammer is, want het is voor mij een reden om niet meer terug te gaan. Al is het concept best leuk en het is een fijne werkplek om een paar uurtjes te zitten. Daarna was het door naar huis voor een paar uurtjes studeren. Voordat ik het wist was de dag voorbij; tijd gaat snel! Volgende week al tentamens, en moet daarvoor nog wel wat dingen doen. Verder maakte ik wat te eten (restjes groenten en een gepofte zoete aardappel) en keek de rest van de avond lekker Game of Thrones afleveringen op de bank.

Collage 5Vrijdag al om 6 uur wakker, maar doodmoe van alle nachtmerries en gekke dromen.. Na mijn ontbijt een paar uurtjes aan studie gezeten, al heb ik vooral wat dingen herhaald. Voordat ik het wist was het elf uur, dus ging ik gauw het huis opruimen en even lunchen voor mijn volgende afspraak. Ik besloot bij Boulangerie 1072 te gaan zitten in de pijp, voor een paar broodjes met paprikatapanade, gegrilde groenten en parmezaan. Om vervolgens naar mijn volgende afspraak te gaan. Daarna was het terug naar huis fietsen en een rondje boodschappen doen. Vriendje kwam terug uit Parijs voor werk (lucky him!) en we aten samen een pasta met broccoli en blauwe kaas, voordat we weer in de auto stapte richting de verjaardag van mijn nichtje en oom. Super gezellig, met veel lekkere hapjes (we hadden natuurlijk weer niet hoeven te eten) en rond half een waren we weer thuis.

Collage 6-1Het nadeel van doordeweeks vroeg op staan is dat je interne wekker op zaterdag ook gewoon om half 7 af gaat. Gelukkig viel ik daarna nog even in slaap, maar tegen 9 uur was ik echt klaarwakker. Douchen, aankleden en samen met vriendje richting onze favoriete koffie hotspot op zaterdag ochtend. Lekker taart eten en koffie drinken! Met een kleine omweg gaan we weer naar huis, inclusief boodschappen en een lekker sapje voor een extra boost aan vitamines. Vriendje ging daarna sporten en ik kruip achter de pc om wat blogs te schrijven (waaronder deze) en verder te studeren. Ik zit eigenlijk de hele middag in de boeken, ondertussen even gauw lunchen en dan weer door. Om een uur of 6 vind ik het welletjes geweest en samen gaan we richting Michel Inn in Amsterdam Oost, voor een paar hapjes, een pizza en een glaasje wijn.

Collage 7Ook de zondag stond in het teken van studeren. Na iets uitgeslapen te hebben, dook ik de keuken in voor een portie zelf gemaakte scones. Afgelopen maandag had ik natuurlijk bij Marks & Spencers clotted cream gekocht en die moest wel even opgemaakt worden. En wat is er lekkerder dan vers gebakken scones? Een super simpel recept en lekker snel klaar. Mijn record in scones bakken ligt op 7 minuten, al deed ik er op deze zondag morgen iets langer over.. Terwijl de scones in de oven stonden ging ik lekker ontbijten met de krant en een grote portie scrambled eggs en avocado; zo lekker! Om daarna een aantal uren te knallen met studie. In de pauze moest ik natuurlijk mijn scones uitproberen, lekker met clotted cream en een dot jam. Te lekker! De rest van de middag dook ik opnieuw in de boeken, maar liep ook buiten even een rondje met het mooie weer. Het was fris, maar het zonnetje zo fijn! Daarna gauw boodschappen gedaan en diner van vanavond gemaakt: easy linzen-zoete aardappel stoofpotje met een salade erbij. Na het eten wat relaxen en verder heb ik wat punten op papier gezet voor een nieuwe challenge… iets met sporten en gezonde voeding. Zouden jullie dit leuk vinden? Het punt is een beetje; ik ben totaal NIET sportief, maar zou wel graag willen sporten en daarin een ritme willen creëren. Daarom dacht ik: misschien is het leuk om een challenge te doen, net voor de zomer, zouden het leuk vinden om hier meer over te lezen? Ik ben benieuwd!

Fijne maandag allemaal!

2 Discussions on
“Een kijkje in de keuken (12)”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.