Een goddelijke herfst salade

Zoals de titel van dit recept doet vermoeden; dit was een zeer geslaagde salade! Eigenlijk was het een bij elkaar geraapt “zooitje”. Ik had trek en geen zin om naar buiten te gaan met al die regen. Dus nam ik een kijkje in de (koel)kast en voila!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?
2 grote handen veldsla
handje paddenstoelen
aantal cherrytomaatjes (van die leuke gekleurde)
1 grote of 2 kleine takje(s) verse tijm, alleen de blaadjes!
½ rode ui, in dunne ringen
(ingekookte) balsamico of citroensap
pecorino
olijfolie
zout/peper

Snij de paddenstoelen in wat kleinere stukken. Ik had alleen  een restje kastanjechampignons in de koelkast, maar ik denk dat het nog lekkerder zou zijn met wat verschillende soorten bij elkaar. Bak de paddenstoelen in wat olijfolie, breng op smaak met de verse tijm, peper en zout. Doe op het laatste moment de rode ui erbij en bak mee voor max 1 minuut. Ze moeten nog knapperig blijven.

Doe ondertussen de veldsla in een schaal of leg op een bord. Snij de cherrytomaatjes in vieren, doe deze bij de salade en besprenkel met een goede olijfolie en een klein beetje fijne zeezout. Hussel even, zodat alles onder de olijfolie komt te zitten. Leg de paddenstoelen erop. Maak af met wat druppels ingekookte balsamico en lekker veel pecorino (of Parmezaanse kaas).

5 reacties

 1. Hoi Ianna!

  Kort vraagje…wat heb jij nou echt standaard in je koelkast/fruitmand/groentenbak liggen? Want ik wil ook snel een salade in elkaar kunnen flansen, maar heb eigenlijk vrijwel niets standaard in huis (behalve paar soorten kruiden) en ga binnenkort verhuizen naar een huis met een grotere, fijnere keuken en meer keukenkastjes! Kortom: heb je tips (als in: wat zijn ‘must-haves’?) om altijd in huis te hebben?
  Groeten, Anne

  1. Hoi Anne,
   Mijn (koel)kast is altijd goed gevuld zodat ik makkelijk iets gezonds kan maken. Nu zou ik deze salade ook kunnen maken, maar bijv de paddenstoelen vervangen voor gegrilde courgette of pompoen (want dat heb ik nu in huis). Ik krijg deze vraag best vaak, dus ik ga er een stukje over schrijven om hier op mijn blog te posten. Binnenkort meer dus!
   Groetjes, Ianna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *