Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Eating for Beauty

Schoonheidsvoedsel, wat kan het voor jou doen? De schrijver, David Wolfe, van het boek Eating for Beauty zegt hierover: Of het nu gaat om huidverzorging, een voedingspatroon op basis van vers voedsel, vitale energie of een ander facet van gezond leven, dan is dit boek en de gezonde levenswijze die hierin wordt beschreven iets voor jou. De man kan het weten, want hij heeft verschillende bestsellers geschreven en is  al jaren een goeroe wanneer het gaat om (natuurlijke) voeding, gezondheid, superfoods en raw food! Met de bijnaam David “Avocado” Wolfe, ben ik benieuwd wat dit boek mij gaat brengen.

Het boek gaat over wat zovelen hiervoor al hebben beschreven; gezonde voeding en een gezonde levensstijl. De hype van nu is misschien De Voedselzandloper, wat zeker een leuk boek is om te lezen, maar David Wolfde was de trend al ver vooruit. In zijn boek beschrijft hij de 13 lessen tot meer schoonheid en hoe je het verouderingsproces kunt vertragen. Nieuwsgierig? Ik altijd.

Het boek leest lekker weg (wanneer je de eerste 2 lessen hebt overgeslagen) en is erg informatief. Hij schrijft niet alleen over “schoonheidsvoedsel”, maar neemt een veel bredere kijk op voedsel en gezondheid. Soms wat zweverig, maar er komen veel leuke facetten aan bod! Een kleine opsomming onderwerpen uit het boek: Je leest over vitamines die je lichaam nodig heeft,  in welke producten deze vitamines zitten en hoe je ze het beste kunt eten. Daarnaast schrijf David Wolfe over welke (gezicht)crèmes handig zijn om te gebruiken, wat  je moet doen als je een droge huid hebt of juist een vette. Tips voor mooiere tanden en wat je kunt doen tegen slapenloosheid. Ten slotte staan er een hele lijst aan recepten in. Gezonde recepten wel te verstaan! Salades met een bepaalde functie (bijvoorbeeld voor glanzend haar), een antioxidantensoep en een cellulitis verminderende grapefruitcocktail. Het klinkt misschien wat gek, maar het is erg lekker en als het daarnaast gezondheidsvoordelen heeft, waarom niet?

Concluderend:  Ik zie mezelf, na het lezen van dit boek, geen radicale verandering maken in mijn eetpatroon, maar het is zeker een leuk naslagwerk op dagen dat ik extra gezond wil eten of meer wil weten over een bepaald product.

2 Discussions on
“Eating for Beauty”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.