Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Easy Peasy

Vorige week viel het kookboek, Easy Peasy, van Claire van der Heuvel en Vera van Haren op mijn deurmat. Speciaal geschreven voor ouders van de allerkleinsten (0-4 jaar).  Eh ja, ik heb inderdaad geen kinderen, maar toch moet ik stiekem toegeven dat ik het boek met veel plezier (en in een keer) heb uitgelezen.

Easy Peasy staat vol voedzame recepten, die vooral lekker en (zoals de naam al doet vermoeden) easy peasy zijn. Denk aan zoete havermoutmuffins met dadels & vijgenjam als gezonde snack, groenten-prei-ei als ontbijt, lunchen met broccolisoep met gerookte kip en amandelen, kokos-kabeljouw-nuggets & rodebietenpuree en heel veel lekkere spreads zoals: makreel met kurkumamayo en avocadospread met edamame & koriander. Yumm! Hoe bedoel je een kookboek voor kinderen? 😉

Naast de leuke recepten staat er veel informatie in over voeding en wat dit met een (klein) lichaam doet. Daarnaast is het een handleiding voor ouders op het gebied van (aangeleerd) eetgedrag en alles wat daarbij komt kijken. Met een uitgebreide filosofie, leuke tips, simpele alternatieven en eenvoudige food-regels. Om zo de beste keuzes te kunnen maken voor jouw baby, dreumes of peuter. Daarbij geeft het (kook)boek antwoord op vragen als: Wat zijn de voordelen van een suikervrije start? Hoe overleef ik de (beroemde en beruchte) twee-is-nee fase? En  waarom is het beter om met groenten te beginnen, in plaats van fruit? Reuze interessant!

Mama’s Claire en Vera hebben verstand van zaken en runnen samen Bluebelle Foodworks, waar je meer gezonde eet tips kunt vinden. Kortom, een fijn kookboek voor iedere (aanstaande) papa of mama, zie zijn of haar kind een gezonde basis wilt meegeven op het gebied van eten en drinken.

Uitgeverij Becht Lifestyle
ISBN: 9789023014034
Prijs:€ 19,95
Bestellen!

3 Discussions on
“Easy Peasy”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.