Easy falafel salade to-go!

Afgelopen week was een beetje rommelig en merkte dat ik voor het eerst in tijden geen tijd vrij maakte om te bloggen. De dagen zaten vol en het beetje vrije tijd die ik had besteedde ik aan andere dingen. Ik zat veel met mijn hoofd in de boeken (helaas geen kookboeken), en stond minder in de keuken. Het betekende niet dat er niet gekookt werd, maar ik merkte dat mijn diners saaier, of zal ik zeggen: simpeler werden dan normaal.

Al is deze falafel (zo lekker!) totaal niet saai. Fijn spicy, vol kruiden en veel smaak. Heerlijk in een pita broodje met vegggies, een tahini-komkommersausje en een pittige salsa. Je zou me er bijna ’s nachts voor wakker kunnen maken. En mocht ik toch wat falafel overhouden, dan gaan deze de volgende dag gezellig mee in de lunchbox als een easy falafel salade to-go. Delicieus!

Nodig voor 1 persoon:
Overgebleven falafel (± 4 stuks pp, zie recept hier)
(gemixte) salade
cherrytomaatjes, gehalveerd
komkommer, in blokjes
zwarte olijven, gehalveerd
bosui, in dunne ringen
feta, in blokjes
eventueel een pitabroodje voor erbij.

Zoals je ziet heb ik er geen hoeveelheden bij het recept gezet, want ik doe dit vaak op gevoel en met net wat ik in huis heb. Voeg zoveel lekkers erbij als jij wilt. Ik neem vervolgens een grote hand salade als ‘dekseltje’ op de rest van de ingrediënten. De overgebleven falafel leg ik aan de zijkant en het bakje dressing probeer ik er vaak ook in te stoppen (mocht het eventueel gaan lekken).

Dressing (waarschijnlijk iets meer dan je nodig hebt):
2 el tahini
2 el olijfolie
sap van 1/2 citroen
2 el verse kruiden naar keuze (dille, peterselie, munt, koriander etc)
1/4 teentje knoflook, geraspt (optioneel)
1-2 el heet water om de dressing dunner te maken
zeezout/peper

Snij de verse kruiden fijn. Roer de ingrediënten in een klein kommetje. Neem de dressing los mee in een zakje of klein (waterdicht!) bakje.

8 reacties

  1. Ik heb je falafel laatst gemaakt, het was zo ontzettend lekker en helemaal niet zo moeilijk als ik dacht! Ik ben wel een beetje verslaafd nu..haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *