Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Review kookboek: Donna Hay en de simpelste diners!

Als je Donna Hay zegt, dan denk je al gauw aan simpele gerechten, gemaakt met verse ingrediënten, die daarnaast snel en makkelijk te maken zijn. Combineer dat met foto’s waar je u tegen zegt en je hebt mijn hart veroverd. Ook in haar nieuwste kookboek Simple Dinners heb je geen lange lijst aan ingrediënten nodig en daarnaast staat er binnen 30 min vaak al een maaltijd op tafel.

Heb je zin in lamsvlees? Dat kan.. In dit boek zijn de hoofdstukken ingedeeld in voedselgroepen, denk aan eieren, noedels & rijst, rundvlees, groenten of chocolade. Binnen deze groepen staan een tiental recepten, waarbij dat ene product centraal staat. Deze recepten worden begeleid door prachtige foto’s , waarbij je als vegetariër bijna zin krijgt in haar saliezoutsteaks met polenta gebakken in pancetta. Gelukkig ben ik (nog) geen vegetariër, dus deze heb ik gelijk uitgeprobeerd! Voornamelijk door mijn voorliefde en goede herinneringen aan polenta. Iets waarbij ik altijd aan mijn moeder denk, die vroeger toen ik klein was polenta maakte met een simpele rode tomatensaus en Parmezaanse kaas. Goddelijk!

Uiteindelijk doet Donna Hay weer wat we van haar verwachten. Ze zorgt ervoor dat je snelle, simpele en verse maaltijden binnen een handomdraai op tafel hebt staan. Dus wanneer je thuis komt en eigenlijk geen zin hebt om te koken of niet weet wat je moet maken, dan is dit een top kookboek. De pittige runder hamburgertjes met een salade van grof gestampte doperwten zijn dan een uitkomst! Of denk aan een heerlijke pasta met garnalen, room en wodka. Dat moet comford food zijn! Als het idee van koken je al een zenuwinzinking geeft, is dit nog goed te doen. Kijk naar het mooie plaatje en bedenk dat je over ongeveer 15 min toch een heerlijke maaltijd hebt gekookt.

Een kleine waarschuwing voor diegene die (nog) niet beschikken over een kookboeken van Donna Hay: Kijk uit! Eenmaal in keuken en je komt er niet meer uit tot je alle recepten hebt geprobeerd.

Volg je beginspiration al op facebook? of Twitter?

Uitgegeven door Van Dishoeck
ISBN: 9789000310777
Prijs:€ 29,99
Bestellen

4 Discussions on
“Review kookboek: Donna Hay en de simpelste diners!”

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.