Donna Hay: de simpelste diners!

Als je Donna Hay zegt, dan denk je al gauw aan simpele gerechten, gemaakt met verse ingrediënten, die daarnaast snel en makkelijk te maken zijn. Combineer dat met foto’s waar je u tegen zegt en je hebt mijn hart veroverd. Ook in haar nieuwste kookboek Simple Dinners heb je geen lange lijst aan ingrediënten nodig en daarnaast staat er binnen 30 min vaak al een maaltijd op tafel.

Heb je zin in lamsvlees? Dat kan.. In dit boek zijn de hoofdstukken ingedeeld in voedselgroepen, denk aan eieren, noedels & rijst, rundvlees, groenten of chocolade. Binnen deze groepen staan een tiental recepten, waarbij dat ene product centraal staat. Deze recepten worden begeleid door prachtige foto’s , waarbij je als vegetariër bijna zin krijgt in haar saliezoutsteaks met polenta gebakken in pancetta. Gelukkig ben ik (nog) geen vegetariër, dus deze heb ik gelijk uitgeprobeerd! Voornamelijk door mijn voorliefde en goede herinneringen aan polenta. Iets waarbij ik altijd aan mijn moeder denk, die vroeger toen ik klein was polenta maakte met een simpele rode tomatensaus en Parmezaanse kaas. Goddelijk!

Uiteindelijk doet Donna Hay weer wat we van haar verwachten. Ze zorgt ervoor dat je snelle, simpele en verse maaltijden binnen een handomdraai op tafel hebt staan. Dus wanneer je thuis komt en eigenlijk geen zin hebt om te koken of niet weet wat je moet maken, dan is dit een top kookboek. De pittige runder hamburgertjes met een salade van grof gestampte doperwten zijn dan een uitkomst! Of denk aan een heerlijke pasta met garnalen, room en wodka. Dat moet comford food zijn! Als het idee van koken je al een zenuwinzinking geeft, is dit nog goed te doen. Kijk naar het mooie plaatje en bedenk dat je over ongeveer 15 min toch een heerlijke maaltijd hebt gekookt.

Een kleine waarschuwing voor diegene die (nog) niet beschikken over een kookboeken van Donna Hay: Kijk uit! Eenmaal in keuken en je komt er niet meer uit tot je alle recepten hebt geprobeerd.

Volg je beginspiration al op facebook? of Twitter?

Uitgegeven door Van Dishoeck
ISBN: 9789000310777
Prijs:€ 29,99
Bestellen

4 reacties

  1. Leuk 🙂 Ik twijfelde tussen Simple Dinners en Fast, Fres, Simple.
    Is Fast, Fresh Simple geworden 😉

    Maar ik denk dat het allebei heerlijke kookboeken zijn!
    Veel kook en eetplezier ermee! 🙂

  2. Ah ja Donna Hay. Ik denk dat ik zo ongeveer al haar boeken wel heb. Ze zijn inderdaad verslavend lekker en perfect voor als je weinig tijd hebt en toch wat lekkers en gezonds op tafel wil zitten. Simple dinners heb ik volgens mij nog niet ( hoe erg dat ik dat niet eens zeker weet!!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *