Beginspiration

| Foodblog met gezonde inspiratie voor elke dag |

Dineren bij LaSirène

Lasirene: makreel, komkommer, avocado, doornbesLasirene: Arabic flavours

Vorige week ging ik met een groepje culinaire fijnproevers een hapje eten bij LaSirène. Ik was vaker langs het restaurant gefietst, maar ik was er nog nooit geweest. Wij begonnen het proefmenu met een makreel tartaar, met verschillende bereidingen van komkommer, duindoorn bes en avocado mousse. Chef Jeroen Bruinsma staat bekend om zijn innovatieve gerechten en heerlijke combinaties, dus deze viel erg in de smaak. Gevolgd door het tweede voorrecht ‘Arabic Flavours’, met dukkah, een aubergine kaviaar, couscous en lams merguez. Er werd een krokantje geserveerd van harissa, die ik echt briljant vond. Gelukkig kon ik voor vertrek gauw het recept ontfutselen bij de Chef (bedankt Jeroen!).

Het hoofdgerecht was heilbot, met courgette met daarbij een venkelbouillon. Erg licht en fris van smaak. Gevolgd door het dessert: verstopte bramen in een luchtige mascapone met muscovado, hazelnoot en een druppel prachtige balsamico azijn. Ter afsluiting kregen wij een mini chocolademousse. Alle gerechten werden geserveerd met een bijpassende witte wijn, voor de perfecte wijn-spijs combinatie.

LaSirène was een fijne verrassing, aangezien ik niet goed wist wat ik ervan moest verwachten. Het restaurant stond vaak vermeld als goed visrestaurant, maar gooit het roer om en serveert mooie gerechten met regionale producten en groenten in de hoofdrol. Het is aan de prijzige kant, maar met een Bib Gourmand en heerlijk eten is dit het zeker waard; vooral wanneer je kiest voor een 3 of 4 gangen diner. Kijk voor meer informatie en prijzen op hun website.

Lasirene: heilbot, venkel en courgetteLasirene: bramen, mascapone, balsamico

Plaats een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.