Detoxmaand terugblik #2

Een paar weken geleden was ik druk aan het detoxen, weten jullie dat nog? Ik wel, maar het lijkt ondertussen alweer eeuwen geleden die detoxmaand. Ik geloof je gelijk, wanneer je nu zou zeggen dat het alweer maanden geleden is. Na een week met alles wat niet mocht tijdens de detox, begon ik deze week terug te komen in mijn pre-detox eetpatroon. Ik merkte dat ik weer zin begon te krijgen in gezond eten, zoals ik normaal ook eet, met hier en daar iets lekkers. Niet 100% detox, maar zeker wel 70-80%.

Wanneer ik terugkijk naar de afgelopen week, zie ik dat ik veel op pad ben geweest. Zo eet ik bijna elke ochtend granola met yoghurt of amandelmelk, mijn standaard ontbijt wanneer ik weinig tijd heb, maar daardoor houd ik het altijd goed vol tot de lunch. Mijn lunch eet ik deze week vaak op kantoor, behalve op dinsdag en vrijdag, en dit is goed zuurdesembrood met beleg. Ondertussen snack ik iets. Vaak iets zoets, of anders noten met gedroogd fruit. En in de avond eet ik graag iets simpels en gezonds, omdat ik de hele dag op pad ben geweest en na snel boodschappen heb ook graag wil eten.

Dit at ik na mijn detoxmaand en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

Detoxmaand terugblik

Maandag
O: Spelt pancakes met bosbessen en maple siroop.
S: stukje kokos-dadel cake en rabarber crumble taart. Cappuccino.
L: Artisjok-tomaat quiche.
S: Een handje noten, paar gedroogde vijgen.
D: Zilvervlies rijst, simpele zwarte bonen, tomaatjes uit de oven, gegrilde groenten, avocado en een gebakken eitje.

Dinsdag
O: Snel ontbijt met home made granola met yoghurt en een grapefruit.
L: Salade van gegrilde groenten, kikkererwten, feta en een restje zilvervlies rijst van gisteren. Een sneedje zuurdesem voor erbij.
S: Een stukje pure chocolade.
D: Noedelsoep met snijbiet, paddenstoelen, rode ui, paprika en koriander.

Woensdag
O: Granola met amandelmelk. Grapefruitsap.
L: Zuurdesembrood met pesto, avocado en kaas.
S: Een justnuts spicy bar BBQ smaak.
D: Twee volkoren pitabroodjes met spicy kikkererwten (ongeveer deze vulling), feta, en baba ganoush. Groene salade.

Donderdag
O: Bananenbrood granola met yoghurt. Banaan.
L: Zuurdesembrood met pesto, rucola en kaas.
S: Koek-tasting op werk. Chocolade-zeezout en gember-citroen waren mijn favoriet.
D: Ribollita, dat is een dikke soep vol groenten en tomaat.

Vrijdag
O: Granola met amandelmelk. Grapefruit.
L: Rode kool salade met extra amandelen en halloumi.
D: Uiteten met vriendinnetje. Vegetarische bonenterrine, een gevulde ravioli met pruimen, diamanthaas met veggies. kaasplankje. Drie glazen wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *